خواندنیهای تاریخ | پشت پرده عملیات فتحالمبین
گروه تاریخ خبرگزاری فارس امین رحیمی: عملیات فتحالمبین فروردین سال 1361 در خوزستان اجرا شد و ماجرایش این است: «35 گردان ارتش به فرماندهی شهید علی صیاد شیرازی و 100 گردان سپاه به فرماندهی سردار محسن رضایی در این عملیات حاضر بودند و عراقیها هم با 7 تیپ زرهی و 20 تیپ پیاده و 10 گردان توپخانه به مصاف نیروهای ایران آمدند... بسیاری بر این باورند که این عملیات نقطهعطف جنگ ایران و عراق است که در نهایت منجر به بیرونراندن نیروهای عراقی از بخش بزرگی از خاک خوزستان شد... این عملیات به آزادسازی 2400 کیلومتر مربع از سرزمینهای اشغالی، شامل دهها بخش و روستا و نیز چندین جاده ارتباطی مهم منجر شد»؛ رمز عملیات «یا زهرا (س)» بود.
ماجرای عملیات فتحالمبین در دفاع مقدس فقط همین نبود؛ دشواریهای فراوان داشت و یک ماجرای مهم در پشت پرده داشت که بهروایت شهید صیاد شیرازی چنین است: «با تلاش حدودا سه ماهه، برنامه این نبرد را طرحریزی کرده و نیروهایمان را از ابعاد مختلف مجهز و آنها را در چهار محور عینخوش، پل نادری دزفول، شوش و رقابیه متمرکز کرده بودیم... گرم این محاسبات بودیم که دشمن پیشدستی کرد و قبل از اینکه ما به او حمله کنیم زودتر به ما حمله کرد... [بهدلیل پیشروی دشمن] فشار آنقدر زیاد شد که در قرارگاه عملیاتی کربلا برادران ارتش و سپاه به این نتیجه رسیدند که ما در این شرایط سخت، در این تنگنایی که واقعا نمیدانیم چه باید بکنیم، برویم از فرمانده معظم خودمان کسب تکلیف کنیم که چهکار باید کرد؟...
[پس از سفر دوساعته محسن رضایی به تهران برای کسب تکلیف از امام (ره)] محسن رضایی گفت: امام (ره) خیلی با آرامش، تشریح وضعیت سخت ما را گوش نمودند و تبسمی کردند و بعد از تبسم یک اطمینان قلبی دادند و فرمودند: هیچ نگران نباشید و همچنان هم باید مصمم باشید که عملیاتتان را انجام بدهید. درخواست کردم استخاره بکنند. گفتند: «استخاره لازم نیست ولی اگر مایلید که از قرآن هم قوت قلب بگیرید به نیت طلب خیر، قرآن را باز کنید و خداوند قلبتان را قوی بکند و حتما موفقید انشاءالله...
[پس از استخاره از قرآن کریم و آمدن سوره فتح و گرفتن قوت قلب] بلافاصله، همان شب اول عملیات، رزمندگان ما موفق شدند از ارتفاعات شاوریه به ستون بیایند و جاده پل نادری به طرف دهلران را قطع کنند و تپههای علیگرهزد را بگیرند. از آن طرف هم در فاصله حدود شصت کیلومتری، در محور دیگر رزمندگان آمده و از ارتفاعات عبور کردند و هر چند در طرفین آنها دشمن حضور داشت، توانستند پادگان و تنگه عینخوش را بگیرند و در آنجا مستقر شوند و مراحل بعدی عملیات هم بسیار شکوهمند برگزار شد... در آن عملیات حدود شانزده هزار نفر اسیر از دشمن گرفتیم. [بیش از] دو هزار کیلومتر مربع از زمینهای میهن اسلامی آزاد شد و مقادیر بسیار زیادی غنایم به دست ما افتاد.
دشمن منهزم از محور چنانه به تنگه بلغازه و سپس به طرف فکه رفت و ما در ارتفاعات تینه مستقر شدیم و تنگه رقابیه، تنگه عینخوش، پادگان عینخوش، همه اینها به دست ما افتاد».
پایان پیام /