داریوش همایون
داریوش همایون
مهمترین دلیل منع ارتباطات و ابزارهای جدید ارتباطی را می توان ترس دانست. ترس از آینده؛ ترس از دست دادن اکنون.
ایران نوشت: با ناکامی اغتشاشات سال گذشته که در نتیجه عدم همراهی مردم با برنامههای دشمنان رقم خورد، سرخوردگی و یأس در ضدانقلاب هم به اوج خود رسیده، تا جایی که پس از شکاف و یارکشی، حالا به افشاگری نسبت به یکدیگر روی آوردهاند.
سید عطاءالله مهاجرانی در نشست «ایران آینده؛ بیمها و امیدها» در رایزنی فرهنگی ایران در پاریس به ایراد سخنرانی پرداخته و اولین نقطه امید برای ایران و جمهوری اسلامی امروز را اقتدار نظامی - امنیتی دانست.
در سحرگاه 44 سال قبل - 22 فروردین 1358- 11 مقام ارشد رژیم ساقط شده در پی انقلاب 1357 در برابر جوخه آتش قرار گرفتند و اعدام شدند.
در سحرگاه 44 سال قبل - 22 فروردین 1358- 11 مقام ارشد رژیم ساقط شده در پی انقلاب 1357 در برابر جوخه آتش قرار گرفتند و اعدام شدند. در هیچ مورد دیگری عالیترین مقامات حکومت قبل این گونه باهم اعدام نشده بودند: 11 نفری که رییس مجلس شورای ملی، دو رییس ساواک، وزیران خارجه و کشاورزی، شهردار تهران، رییس سازمان تربیت بدنی و فرمانده گارد جاویدان در میان آنان بودند و این تنها 4 روز بعد از اعدام...
داستان زندگی امیر عباس هویدا که با 13 سال سابقه نخستوزیری و یک سال وزارت دربار در رژیم پهلوی به زندان افتاده بود در 18 فروردین 1358 خورشیدی در ششمین روز رسمیت یافتن جمهوری اسلامی با اعدام تمام شد.
داستان زندگی امیر عباس هویدا که با 13 سال سابقه نخستوزیری و یک سال وزارت دربار در رژیم پهلوی به زندان افتاده بود در 18 فروردین 1358 خورشیدی در ششمین روز رسمیت یافتن جمهوری اسلامی اعدام شد در حالی که خود او نیز در همهپرسی آن شرکت کرده بود آن قدر پرنکته است که درباره او بتوان بر 20 فقره انگشت گذاشت.
اگر هویدا به مرگ طبیعی و پیرانه سر چه در داخل و چه خارج از ایران درگذشته بود تا این اندازه در تاریخ جایگیر نمیشد اما نوع مرگ و این شایعه که اگرچه حکم اعدام صادر شده بود ولی در واقع پیشااعدام کشته شد محل بحث و مناقشه است...
یادکرد چهلوچهارمین سالروز برگزاری رفراندوم «جمهوری اسلامی» از چند منظر اهمیت دارد:
شاه که با تضعیف خردهبورژوازی سنتی به بورژوازی مدرن پر و بال داده بود، وقتی با بحران اقتصادی سالهای آخر مواجه شد، کوشید نارضایتی طبقات پایین جامعه را کاهش دهد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، وبسایت رادیو فرانسه مینویسد: «سخن گفتن از چرایی انقلاب 57 در چهل و چهارمین سالگرد آن شاید لزومی نداشته باشد. نخست به این سبب که در باره آن تاکنون هزاران کتاب و مقاله از دیدگاههای گوناگون منتشر کردهاند و ایرانیان علاقهمند میتوانند از میان انبوه عظیم آن نوشتهها به روایت دلخواه خود از انقلاب 57 دسترسی پیدا کند. گفته میشود هنوز بسیار زود است که...
کیهان نوشت: رادیو فرانسه، بخشهایی از تحلیل وزیر اطلاعات رژیم پهلوی درباره عوامل متعدد سقوط این رژیم را منتشر کرد.
رادیو فرانسه، بخشهایی از تحلیل وزیر اطلاعات رژیم پهلوی درباره عوامل متعدد سقوط این رژیم را منتشر کرد.
حضور ثابتی در یک برنامه تلویزیونی با صلاحدید شخص شاه، و نامی که برای اشاره به او استفاده شد («مقام امنیتی») در افکار عمومی ایرانی ها ماندگار شد و خیلی زود نام او به مظهر رعب و سرکوب رژیم شاه بدل گشت.
اقتصادنیوز: جوان در یادداشتی به قلم قاسم تبریزی از پژوهشگران اصولگرای تاریخ انتشار خاطرات شفاهی دولتمردان رژیم پیشین توسط حسین دهباشی انتقاد کرد!