داریوش همایون
داریوش همایون
کتاب «از گذشتهای نه چندان دور: خاطرات سردبیر سابق روزنامه کیهان سیدحسین عدل» به کوشش فرشید ابراهیمی توسط نشر تاریخ ایران منتشر شد.
مخالفت ظاهری با دستگیری و شکنجه و اعتراف به خطاها، مفاسد و جنایتهای رژیم پهلوی در نطق رادیویی و تلویزیونی و حمایت پنهانی از دولت نظامی و سیاست مشت آهنین برای ایجاد آرامش مصنوعی از طریق حکومت نظامی در دوران سلطنت محمدرضا شاه، در 15 آبان 1357 به اوج رسید. او 42 سال قبل در خطابه ای که خود کذایی خواندش، سوگند خورد که «بار دیگر در برابر ملت ایران سوگند خود را تکرار می کنم و متعهد می شوم...
اگر مواضع و اظهارات بهنود را در یک سال اخیر مرور کنیم، آنگاه به سرنخهایی میرسیم که انتشار رسمی یادداشت عنصر نشانداری چون بهنود در روزنامه «اعتماد» بدون طراحی و برنامهریزی قبلی نبوده است.
تهران - ایرنا - امیرمسعود برزین نویسنده و چهره سرشناس روزنامهنگاری در ایران به شمار میرود که بیش از نیم سده در حوزه مطبوعات فعالیت کرد و آثار بیبدیلی مانند سیری در مطبوعات ایران؛ تجزیه و تحلیل آماری مطبوعات ایران از خود به یادگار گذاشت. وی همچنین از پایهگذاران و نخستین دبیر سندیکای نویسندگان و خبرنگاران مطبوعات ایران بود.
اقتصاد نیوز: در ادامه به فرازهای کمتر شنیده شده زندگی تنها ایرانی عضو حزب نازی آلمان میپردازیم.
اقتصادنیوز: روزنامه کیهان در خبری به ترور «ف. ف» احتمالا [فریدون فرخزاد] پرداخت.
پس از انتشار خبری درخصوص ترور شومن چپگرای فراری به دست سلطنتطلبان، ویدیویی در تایید خبر کیهان به شکل گسترده منتشر شد.
تهران - ایرنا - دریابندری، ادیب پارسی و مترجم فیلسوفمآب و سینماشناس و منتقد هنر است که با انتشار مجموعه کتاب مستطاب آشپزی، به سرمایه فرهنگی بزرگی برای مردمش تبدیل شد.
اگر از دوره ناصرالدین شاه را در لابهلای خاطرات اعتمادالسلطنه میتوان آگاه شد 11 سال از حکومت محمد رضاشاه را نیز می توان در آیینه خاطرات علم دید که قبل از انقلاب نوشته
در این گفتار سراغ 4 نفر دیگر از آن جمع 11 نفری میرویم و داستان های مرتبط با آنان را مرور میکنیم. یکی غلامرضا نیکپی سهردار تهران در سال های 48 و 56 و دیگری عموی همدست برادرزاده یاغی محمدرضاشاه...
مجید تفرشی در روزنامه اعتماد نوشت: عادت شده که همه ساله در آستانه سالگرد 26 دی 1357 و خروج محمدرضا شاه پهلوی از ایران، یادکرد و مروری کلی بر این حادثه تاریخساز شده و عمدتا وقایع آن روز خاص و بعضا تبعات آن، صورت میگیرد. ولی کمتر پیش آمده تحولاتی که منجر به این رخداد سرنوشتساز شد، مورد بررسی دقیق و کاربردی قرار گیرد.
قیام 19 دی 1356 را باید نقطه عطفی در تاریخ نهضت اسلامی دانست چرا که پس از آن امواج انقلاب اسلامی شدت گرفت و با چهلمهای پی در پی مردم نقاط مختلف ایران دامنه انقلاب فراگیر شد و در نهایت به سرنگونی رژیم پهلوی انجامید.