دانشآموزان محروم مازندران چشم بهراه امکانات آموزش مجازی
ساری - ایرنا - با این که سه هفته از آغاز سال تحصیلی جدید میگذرد، اما هنوز بخش عمدهای از دانشآموزان محروم مازندران شامل که تعدادشان بیشتر از 34 هزار نفر است، از امکانات مورد نیاز برای آموزش مجازی بیبهره هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، بیماری کووید - 19 باعث شد تا بخش هایی از فعالیت ها به صورت غیر حضوری و از طریق فضای مجازی انجام شود که از جمله این فعالیت ها، آموزش دانش آموزان و برگزاری کلاس های درس می باشد.
مدارس از 15 شهریور ماه بازگشایی شد و 508 هزار دانش آموز از مقطع ابتدایی تا پایان متوسطه در مازندران به صورت مجازی و حضوری سال تحصیلی جدید خود را آغاز کردند و در این میان فراهم کردن امکانات آموزش مجازی در قالب تجهیزات هوشمند مانند تبلت و گوشی تلفن همراه به دغدغه ای برای مسئولان این بخش مبدل شد، به طوری که بنا به اعلام آموزش و پرورش مازندران 40 هزار دانش آموز استان از امکانات مورد نیاز برای آموزش مجازی بی بهره هستند که از این تعداد 13 هزار و 500 دانش آموز زیر پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی می باشند.
بنا به ضرورت برخورداری دانش آموزان از این امکانات در جلسات شورای آموزش و پرورش و با دستور استاندار فعالیت ها در قالب استفاده از ظرفیت تشکل های مردم نهاد با راه اندازی پویش مردمی " همکلاسی من " و نیز تامین اعتبار ساماندهی شد، اما برغم تمامی تلاش ها و جذب مشارکت 50 میلیارد ریالی خیران در قالب پویش مردمی و مراکز نیکوکار تنها 6 هزار نفر از دانش آموزان محروم استان تاکنون از امکانات آموزش مجازی بهره مند شده اند.
با توجه به اهمیت موضوع تامین امکانات آموزش مجازی استاندار مازندران نیز در جلسه اخیر ستاد استانی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا، آموزش و پرورش استان را موظف کرد تا از طریق همکاری فرمانداری ها، تشکل های مردم نهاد و کارخانه ها برای تامین وسایل مورد نیاز مابقی دانش آموزان نیز اقدام کنند.
اداره کل آموزش و پرورش مازندران در همین راستا با هماهنگ بانک ها برنامه پرداخت تسهیلات قرض الحسنه 20 میلیون ریالی به 12 هزار دانش آموز را کلید زد تا از این طریق این مشکل از بخش آموزش دانش آموزان محروم برطرف شود.
کمیته امداد و خرید حدود یکهزار تبلت
معاون فرهنگی اداره کل کمیته امداد امام خمینی (ره) مازندران با اشاره به اینکه هشت هزار و 500 دانش آموز زیر پوشش این نهاد در استان هستند، گفت: از این تعداد 6 هزار دانش آموز فاقد تجهیزات آموزش مجازی از جمله تبلت و گوشی هوشمند هستند.
میثم معافی افزود: از این تعداد دانش آموز سه هزار و 200 نفر نه خود و نه هیچیک از اعضای خانواده اشان یکی از امکانات و تجهیزات آموزش مجازی را ندارند که این افراد در اولویت کمک ها برای دریافت این امکانات قرار گرفته اند.
وی ادامه داد: تاکنون خیران از طریق مراکز نیکوکاری بیش از 10 میلیارد ریال کمک برای خرید 400 دستگاه تبلت و گوشی هوشمند به این نهاد پرداخت کرده اند که برای این منظور استفاده شده است و تاکنون با تامین اعتبارات مورد نیاز از منابع داخلی این نهاد هزینه خرید حدود یک هزار تبلت برای دانش آموزان زیر پوشش این نهاد فراهم شده است که این وسایل تا 10 روز آینده خریداری و در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد.
معافی همچنین از پرداخت تسهیلات قرض الحسنه 20 میلیون ریالی به خانواده دانش آموزان محروم به عنوان دیگر اقدام انجام شده در این زمینه عنوان کرد و گفت: این افراد با تشکیل پرونده به بانک ها معرفی می شوند .
تامین امکانات آموزشی 20 درصد دانش آموزان زیر پوشش بهزیستی
معاون اداره کل بهزیستی استان مازندران نیز با اشاره به اینکه پنج هزار دانش آموز زیر پوشش این نهاد هستند، گفت: این تعداد دانش آموز از امکانات مورد نیاز آموزش مجازی مانند تبلت و گوشی هوشمند بی بهره هستند.
وحید حسین زاده افزود: تاکنون از محل منابع داخلی با خرید تبلت به قیمت 40 میلیون ریال مشکل 20 درصد از این دانش آموزان زیر پوشش برطرف شده است.
وی ادامه داد: با هماهنگی های صورت گرفته از سوی اداره کل آموزش و پرورش مازندران با بانک ها، خانواده یک هزار دانش آموز برای دریافت تسیهلات قرض الحسنه 20 میلیون ریالی به بانک ها معرفی می شوند.
معاون اجتماعی مازندران گفت: همچنین امیدواریم پویش مردمی " همکلاسی من " که به دستور استاندار مازندران و با همراهی تشکل های مردم نهاد فعالیت خود را آغاز کرده است بتواند مشکلات بخش دیگری از دانش آموزان را برطرف کند.
تامین تجهیزات آموزش مجازی 6 هزار دانش آموز محروم
مسئول دبیرخانه شبکه آموزش دانش آموزی (شاد) مازندران هم گفت: در آمارگیری های پیش از آغاز سال تحصیلی جاری که در مدارس استان انجام شد 40 هزار دانش آموز این استان فاقد هیچیک از تجهیزات مورد نیاز برای آموزش مجازی از جمله تبلت و گوشی هوشمند بودند.
محمد شعبانی افزود: از این تعداد بیشتر از 10 هزار دانش آموز زیر پوشش نهادهای حمایتی از جمله بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) بودند و بقیه دانش آموزان از طبقات متوسط و محروم که زیر پوشش هیچیک از این نهادهای حمایتی نبودند.
وی ادامه داد: به منظور تامین تجهیزات آموزش مجازی مورد نیاز این تعداد دانش آموز به دستور استاندار مازندران جلسات مکرر برای هماهنگی در این خصوص انجام شد و راه اندازی پویش مردمی صورت گرفت تا از ظرفیت تشکل های مردم نهاد و خیران برای این منظور استفاده شود.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش مازندران گفت: تاکنون با استفاده از ظرفیت خیران و تشکل های مردم نهاد 50 میلیارد ریال کمک مردمی در این خصوص جمع آوری که برای خرید تبلت و گوشی اندروید هزینه شد.
وی افزود: این میزان کمک نقدی توسط 200 نفر از افراد خیر پرداخت شده است که بخشی از این میزان نیز تعهد بازپرداخت وام اعطایی به خانواده دانش آموزان نیازمند برای خرید تجهیزات آموزش مجازی می باشد.
شعبانی گفت: با کمک های صورت گرفته توانستیم تبلت مورد نیاز برای 2 هزار دانش آموز خریداری و در اختیار آنها قرار بدهیم.
وی همچنین به دیگر تلاش های صورت گرفته به منظور تامین امکانات آموزشی مورد نیاز دانش آموزان اشاره و تصریح کرد: آموزش و پرورش مازندران طی هماهنگی که با بانک های استان انجام داد قرار است به 12 هزار دانش آموز تسهیلات قرض الحسنه 20 میلیون ریالی پرداخت کنند.
مسئول دبیرخانه شبکه شاد مازندران گفت: در این هفته در اولین مرحله پرداخت این تسهیلات، خانواده سه هزار و 500 دانش آموز برای دریافت این تسهیلات به بانک ها معرفی می شوند تا اقدامات لازم برای این تسهیلات انجام و صرف خرید گوشی هوشمند شود.
وی افزود: این دانش آموزان شامل افرادی هستند که زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی نمی باشند و از این طریق مورد حمایت قرار می گیرند تا به تجهیزات مورد نیاز برای آموزش مجازی برسند.
شعبانی ابراز امیدواری کرد که تا 2 هفته آینده به تمامی این افراد تسهیلات 20 میلیون ریالی خرید گوشی هوشمند پرداخت شود که در صورت تحقق، 20 هزار دانش آموز از این امکانات آموزش مجازی برخوردار خواهند شد.
این مسئول همچنین درباره هماهنگی با واحدهای صنعتی برای کمک به این بخش ننیز گفت: با توجه به آسیبی که کرونا بر بدنه این بخش وارد کرده است تاکنون موفق به دریافت کمکی از این ناحیه از سوی واحدهای صنعتی نشده ایم.
شعبانی اضافه کرد: تاکنون با اقدامات حمایتی خیران و تشکل های غیر دولتی توانستیم برای 6 هزار دانش آموز محروم استان امکان آموزش مجازی را فراهم کنیم.
*س_برچسبها_س*