دوشنبه 5 آذر 1403

دایره‌المعارف جام جهانی قطر 2022 / از الف تا ی: این جام را با چه اسمی به یاد می‌آورید!؟

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
دایره‌المعارف جام جهانی قطر 2022 / از الف تا ی: این جام را با چه اسمی به یاد می‌آورید!؟

مجموعه اتفاقات بیادماندنی جام جهانی در سی و دو کلمه با حروف متفاوت الفبا از نگاه ورزش سه گردآوردی شد.

به گزارش "ورزش سه" جام جهانی 2022 قطر با همه اتفاقات تلخ و شیرین و حوادث جذابش، فردا شب با برگزاری فینال بین تیم‌های فرانسه و آرژانتین به دل تاریخ می‌پیوندد.

بزرگ‌ترین تورنمنت فوتبالی جهان که گران‌ترین دوره برگزاری خودش در قطر را پشت سر می‌گذارد، آبستن رخدادهای بیادماندنی پرشماری بود که شاید لیست کردن همه آنها در کنار هم کار ساده‌ای نباشد.

با این حال، "ورزش سه" سعی کرده با گردآوری اتفاقات و نکات ویژه جام جهانی 2022 قطر در قالب کلماتی با حروف مختلف الفبا، تصویرسازی متفاوتی از این تورنمنت داشته باشد که در ادامه می‌بینید؛

آلمان: بدون شک مانشافات بزرگ‌ترین ناکام جام جهانی 2022 بود. شاگردان هانسی فلیک با شکست ناباورانه مقابل ژاپن و در ادامه پیروزی سامورایی‌ها مقابل اسپانیا از جام جهانی کنار رفتند.

بورجان: میلان بورجان، گلر اصالتا کروات تیم ملی کانادا پیش از دیدار برابر کرواسی و بعد از آن از سوی فوتبال‌دوستان کروات مورد انتقاد شدیدی قرار گرفته و با توهین‌های خانوادگی مواجه شده بود.

پدیده: جام جهانی قطر در مجموع پدیده‌های جوان شاخصی چون انزو فرناندز آرژانتینی داشت اما بدون شک بازیکن شگفتی‌ساز این دوره، گونسالو راموس پرتغالی بود که ناگهان جانشین رونالدو در ترکیب قرمزها شد و با هت‌تریک مقابل سوییس همه را شگفت‌زده کرد.

تمیم: پادشاه قطر احتمالا یکی از فوتبال‌دوست‌ترین حکام دنیاست. او در این تورنمنت با پرچم‌های ایران و عربستان و قطر در ورزشگاه‌ها حاضر شد و شور و علاقه ویژه‌ای به فوتبال نشان داد.

ثمامه: ورزشگاهی که می‌توانست برای فوتبال‌دوستان ایرانی تا ابد خاطره‌انگیز شود اما با گل پولیشیچ، رویای ایران برای صعود از گروه با شکست‌ناپذیری مقابل امریکا، تعبیر نشد.

جلالی: جوان‌ترین بازیکن تیم ملی پیر ایران در جام جهانی با وجود نمایش قابل قبول در اندک دقایق حضورش در این تورنمنت، بیشتر به خاطر اشک‌های بندنیامدنی‌اش پس از شکست مقابل امریکا به یاد آورده خواهد شد.

چشمی: روزبه چشمی احتمالا غیرمنتظره‌ترین گلزن تیم ملی در جام‌های جهانی بود. ستاره محبوب سرمربی که با وجود عملکرد ضعیف در بازی مقابل انگلیس، برابر ولز به میدان آمد و با گل تماشایی‌اش تنها پیروزی ایران در این تورنمنت را پایه‌گذاری کرد.

حکیم زیاش: هافبک تکنیکی تیم ملی مراکش، پیش از عزیمت به قطر از سوی بازیکنان چلسی به عنوان سریع‌ترین مسافر بازگشتی از دوحه به لندن شناخته شده بود اما با درخشش در این تورنمنت به همراه هم‌بازی‌هایش تا آخرین روز تورنمنت در قطر خواهد ماند.

خرچنگ (امراباط): سوفیان امراباط بدون تردید برترین هافبک دفاعی جام جهانی قطر بود که به خاطر بازی‌های فوق‌العاده و جمع کردن تمام فضای جلوی مدافعین، لقب خرچنگ را دریافت کرده بود.

دروازه‌بان‌ها: گلرهای زیادی در این دوره از رقابت‌های جام جهانی یک تنه عامل صعود تیمشان به مراحل بعد بودند. از لیواکوویچ و مارتینز تا یاسین بونو، لوریس و البته شزنی که در دور گروهی نمایش قابل قبولی داشت.

ذلت: شاید بعد از شکست کمرشکن کاستاریکا برابر اسپانیا با هفت گل، کمتر کسی فکر می‌کرد ناواس و یارانش از ذلت باخت سنگین خارج شده و در ادامه مقابل ژاپن پیروز شده و آلمان را به دردسر بیندازند.

رقص: حضور برزیل در جام جهانی همواره با شادی‌های توام با رقص‌شان همراه بوده و این بار تیته، سرمربی مسن سلسائو را هم به میهمانی آوردند. هرچند از شادی ویژه بوفال با مادرش بعد از پیروزی برابر پرتغال هم نمی‌توان به سادگی گذشت.

زلاتکو دالیچ: سرمربی شایسته تیم ملی کرواسی بار دیگر با هدایت فوق‌العاده شاگردانش، غول‌هایی چون بلژیک و برزیل و تیم غول‌کشی چون ژاپن را کنار زد و به جمع چهار تیم پایانی رسید.

ژاپن: سامورایی‌ها بازنده سربلند این تورنمنت بودند. آنها با شایستگی تمام بعد از بازگشت‌های رویایی مقابل دو قهرمان جهان، از دور گروهی صعود کردند و در نهایت اسیر مهارت گلر کرواسی در ضربات پنالتی شدند تا حذفی همراه با تشویق و تعظیم را تجربه کنند.

سارابیا: شاید اگر چرخش پای سارابیا برابر دروازه یاسین بونو در آخرین دقیقه از وقت‌های اضافی مقابل مراکش به اندازه بود، لوییز انریکه هم به این سرعت از جمع لاروخا کنار گذاشته نمی‌شد.

شیرهای اطلس: شگفتی‌ساز و غول‌کش بزرگ جام جهانی، شیرهای اطلس بودند. تیمی شایسته که با تکیه بر قدرت بالای تدافعی و تیزچنگی بازیکنانش به عنوان اولین تیم افریقایی تاریخ به نیمه‌نهایی جام جهانی رسیدند و با تماشاگران‌شان جوی فوق‌العاده در قطر به راه انداختند.

صورت زخمی: این دوره از مسابقات جام جهانی هم با آسیب‌های وحشتنام غریبه نبود. یاسر شهرانی و علیرضا بیرانوند دو ستاره آسیایی بودند که با مصدومیت شدید از ناحیه سر و صورت مواجه شدند و سون هیونگ مین و یوشکو گواردیول هم تا آخرین لحظه با ماسک در زمین حاضر بودند.

ضربات پنالتی: سرنوشت چهار مسابقه جام جهانی قطر به ضربات پنالتی کشیده شد. ضیافتی که بی‌رحم بود و غول‌های چون اسپانیا و برزیل را برابر مراکش و کرواسی مغلوب ساخت. طارمی: کنجکاوی‌برانگیزترین استعداد فوتبال ایران در جام جهانی هم انتظارات را برآورده کرد و با دو گل و یک پاس گل برترین بازیکن ایران در این جام لقب گرفت اما به مانند دوره گذشته، یک حسرت از آخرین دقیقه در آخرین بازی ایران برایش به جا ماند.

ظلم: با وجود VAR باز هم تیم‌ها مورد ظلم اشتباهات داوری قرار گرفتند که شاید فراموش‌نشدنی‌ترینِ آنها برای اروگوئه و انگلیس رخ داد.

عبدالرحمن: اولین قاضی قطری در مرحله حذفی جام جهانی، بازی رده‌بندی جام میان کرواسی و مراکش را سوت زد تا این چنین به تاریخ ورزش قطر راه پیدا کند.

غنا: یکی دیگر از حذف‌شدگان شایسته جام جهانی که بعد از دوازده سال، با وجود باخت مقابل اروگوئه، به خاطر نخوردن یک گلر دیگر انتقامشان را از آبی‌های آمریکای جنوبی گرفتند.

فغانی: برترین داور تاریخ فوتبال ایران یکی از ناکامان بزرگ این جام بود که به خاطر مشورت اشتباه از سوی کمک داور ویدیویی، شانس حضور در مراحل بالای جام را از دست داد.

قطر: کشوری که میزبان گران‌ترین جام جهانی تاریخ بود، با وجود همه انتقادات و اعتراضات پیرامون رویکرد و عملکردشان در میزبانی این تورنمنت، از سوی فیفا نمره قبولی گرفت.

کیلیان امباپه: گران‌ترین فوتبالیست جهان در قطر هم همه انتظارات را به مانند روسیه برآورده کرد و تا حضور تیمش در فینال، با پنج گل و دو پاس گل نقشی کلیدی ایفا کرد.

گریه: اشک و گریه بخش جدانشدنی از جام‌های حذفی است که این بار بزرگانی چون رونالدو و نیمار را هم به کمپین خودش کشاند. اشک‌های تلخ کریس بعد از حذف در آخرین جام جهانی و گریه‌های نیمار پس از باخت در ضربات پنالتی مقابل کرواسی از اتفاقات فراموش‌نشدنی این جام خواهند بود.

لوکاکو: مهاجم تنومند تیم ملی بلژیک بعد از دو بازی غیبت، مقابل کرواسی به ترکیب شیاطین سرخ ورود کرد اما با از دست دادن پنج موقعیت گل صد درصدی تیمش را یک تنه از قطر اوت کرد!

مودریچ: الماس همیشه درخشان تیم ملی کرواسی در 37 سالگی خستگی‌ناپذیرتر از همیشه در ترکیب کروات‌ها درخشید و تیمش را تا مرحله نیمه‌نهایی رهبری کرد و بار دیگر تمجید خاص و عام را برانگیخت.

نفرین گربه: شاید یکی از جالب‌ترین اتفاقات جام خارج از مستطیل سبز، حضور گربه در نشست خبری بازی برزیل پیش از دیدار برابر کرواسی بود که توسط مدیر رسانه سلسائو به پایین میز پرتاب شد تا حذف برزیل را در شبکه‌های اجتماعی به نفرین آن گربه گره بزنند.

ولید رکراکی: سرمربی شایسته تیم ملی مراکش با وجود حضور دیرهنگام روی نیمکت شیرها، با اتخاذ استراتژی‌های بهتر در برابر بزرگانی چون مارتینز، انریکه و سانتوس، شاگردانش را به مرحله نیمه‌نهایی جام جهانی رساند تا یکی از پدیده‌های مربیگری این دوره باشد.

هی احمق به چی نگاه می‌کنی؟ جمله‌ای فراموش نشدنی از لیونل مسی در میکسدزون پس از بازی برابر هلند در خطاب به وخهورست، ستاره تیم ملی هلند که احتمالا ماندگارترین و البته بدیع‌ترین کنش مسی در این تورنمنت بود که خیلی زود به یک تتو رایج در بین هواداران آلبی سلسته هم بدل شد.

یاس: بزرگ‌ترین ناامیدی این جام باز هم به انگلیسی اختصاص پیدا می‌کند که با وجود نمایش قابل قبول در تمام مسابقات، باز هم در به ارمغان آوردن قهرمانی در یک تورنمنت مهم ناکام ماندند تا مایوس‌تر از قبل، به فکر چاره باشند.

دایره‌المعارف جام جهانی قطر 2022 / از الف تا ی: این جام را با چه اسمی به یاد می‌آورید!؟ 2
دایره‌المعارف جام جهانی قطر 2022 / از الف تا ی: این جام را با چه اسمی به یاد می‌آورید!؟ 3
دایره‌المعارف جام جهانی قطر 2022 / از الف تا ی: این جام را با چه اسمی به یاد می‌آورید!؟ 4
دایره‌المعارف جام جهانی قطر 2022 / از الف تا ی: این جام را با چه اسمی به یاد می‌آورید!؟ 5
دایره‌المعارف جام جهانی قطر 2022 / از الف تا ی: این جام را با چه اسمی به یاد می‌آورید!؟ 6