دوشنبه 5 آذر 1403

درخواست از مدیران برای نگهداشت خیرین در خراسان جنوبی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
درخواست از مدیران برای نگهداشت خیرین در خراسان جنوبی

بیرجند - ایرنا - رئیس مجمع خیرین سلامت خراسان جنوبی گفت: درخواست داریم مدیران دستگاه‌های اجرایی به نحوی برنامه‌ریزی کنند تا فرد خیر به دلیل مشکلات اداری ناچار به ترک استان نشود.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمود حسینی روز یکشنبه در همایش بزرگداشت روز تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی (22 مرداد) که با حضور استاندار خراسان جنوبی در سالن شهید رجایی استانداری برگزار شد، افزود: این مجمع از سال 1389 به منظور تدابیر انسان‌دوستانه مبنی بر جلب و جذب مشارکت‌های همگانی و کمک‌های خیرین در توسعه اجتماعی به عنوان یک سازمان مردم‌نهاد راه‌اندازی شد.

وی گفت: مجمع خیرین سلامت تاکنون موفق به اجرای 84 پروژه خیرساز به مساحت بیش از 40 هزار مترمربع در استان خراسان جنوبی شده است.

رئیس مجمع خیرین سلامت خراسان جنوبی بیان کرد: احداث بیمارستان ایرانمهر بیرجند برای درمان بیماران سرطانی، مراکز خدمات جامع سلامت، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های اورژانس جاده‌ای از جمله این پروژه‌ها است.

وی با اشاره به اینکه مجمع خیرین سلامت در 11 شهرستان استان شعبه دارد اظهار داشت: برای افتتاح برخی پروژه‌های خیرساز در استان مانند اورژانس‌های شهری یا روستایی مشکلاتی وجود دارد که درخواست داریم پیگیری و رفع شود.

نماینده سازمان‌های مردم‌نهاد خراسان جنوبی هم در این همایش با اشاره به دوران شیوع کرونا و نقش سمن‌ها در این زمینه، گفت: سازمان‌های مردم‌نهاد بعد از اینکه مقام معظم رهبری رزمایش مومنانه را مطرح کردند، هرچه داشتند به میدان آورده و برنامه‌های مختلفی را در دستور کار قرار دادند.

سید مصطفی حسینی افزود: چارچوب‌مند و قانونمندترین سازمان‌های مردم‌نهاد را در خراسان جنوبی داریم که با موضوعات مختلف شکل گرفته و با روی کار آمدن دولت سیزدهم به سمت تخصصی و موضوعی شدن گام برداشته‌اند.

وی با تاکید بر اینکه در خراسان جنوبی نیاز به تشکل‌های اجتماعی داریم اظهار داشت: تشکل‌هایی با موضوعات کشاورزی و آب باید در استان ایجاد شود تا توسعه اجتماعی با نگاه راهبردی و برنامه‌ریزی شده انجام شود.

نماینده سازمان‌های مردم‌نهاد خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم توانمندسازی و حمایت از سمن‌های استان گفت: هر چه به این سمت برویم، اعتماد اجتماعی افزایش می‌یابد زیرا سرمایه اجتماعی لازمه اعتماد اجتماعی است، بنابراین افزایش مشارکت و سرمایه اجتماعی از مسیر سازمان‌های مردم‌نهاد می‌گذرد.

وی افزود: امیدواریم قانون جامع سازمان‌های مردم‌نهاد هرچه سریعتر وارد مجلس شورای اسلامی زیرا سمن‌ها باید به سمت تخصصی شدن حرکت کنند.

حسینی گفت: درخواست داریم از نگاه مشورتی سازمان‌های مردم‌نهاد در موضوعات مختلف استان استفاده شود و در جلسات استانداری حداقل یک نماینده از سمن‌ها حضور داشته باشد.

نماینده سازمان‌های مردم‌نهاد خراسان جنوبی در حوزه فرهنگی و اجتماعی هم گفت: در حال حاضر 13 هزار نفر از بانوان استان در 260 کارگاه قالی‌بافی ستاد بازسازی عتبات عالیات مشارکت فعال دارند.

موسی جوینده افزود: خراسان جنوبی جزو استان‌های پیشرو در کمک به بازسازی عتبات عالیات است و در این زمینه رتبه نخست کشور را دارد.

وی بیان کرد: معتقدیم کارگاه‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات مراکز فرهنگی بی‌بدیل است که از بروز بحران‌ها و موضوعات اجتماعی جلوگیری می‌کند و باید از این ظرفیت بهره بگیریم.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی گفت: در بخش عتبات عالیات به عنوان کار مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، اگر قرار بود دولت کمک کند باید چند صد نفر کارمند داشت اما با توجه به اعتقادات مردم استان این مهم با کمترین تعداد و توسط خیرین مدیریت می‌شود بدون اینکه هزینه‌ای بر دولت تحمیل کند.

وی با اشاره به ساخت زائرسرای خراسان جنوبی در مشهد مقدس ادامه داد: سال 1392 زمین برای ساخت زائرسراها توسط شهرداری مشهد به استان واگذار شد و این زائرسرا در 9 طبقه با زیربنای 6 هزار و 500 مترمربع برای اسکان 500 نفر پیش‌بینی شده که اکنون فاز اول آن در سه طبقه در حال اجرا است.

جوینده گفت: بر سر راه تشکل‌های مردمی اشکالات و موانعی وجود دارد که باید مسئولان دستگاه‌های اجرایی در این زمینه همکاری و مساعدت کنند.

وی عنوان کرد: انسجام لازم برای فعالیت سازمان‌ها و تشکل‌های مردمی در استان وجود ندارد که باید در دستور کار قرار گیرد.

برچسب‌ها