دریابان شمخانی: عشایر عرب خوزستان دلداده ولایت و امامت هستند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری، دریابان علی شمخانی شب گذشته در مراسم گشایش نمایشگاه مستند جهاد عشایر عرب خوزستان در اهواز گفت: بیش از یک قرن از این جهاد بزرگ عشایر عرب خوزستان علیه استعمار انگلیس سپری شده اما نسل جوان امروز با ابعاد و تاثیرات این حماسه ماندگار آشنا نیست.
مشاور سیاسی مقام معظم رهبری ضمن تجلیل از شهدای حماسه جهاد عشایر عرب خوزستان علیه متجاوزان انگلیسی در جنگ جهانی اول گفت: روحیه بیگانهستیزی عشایر عرب خوزستان که برخاسته از آموزههای دینی و قرآنی است در سالهای دفاع مقدس نیز از سوی این مرزداران عاشق وطن، در عالیترین شکل بروز و ظهور پیدا کرد.
دریابان شمخانی با بیان اینکه در 50 سال اخیر سه واقعه مهم نشان داد که عشایر عرب خوزستان مقید به اسلام و دلداده ولایت و امامت هستند و دشمن را به خوبی میشناسند، اظهار کرد: واقعه اول مربوط به قبل از انقلاب است که اعراب خوزستان به تبعیت از امام راحل مقابل طاغوت ایستادند، واقعه دوم جنگ تحمیلی بود که مقابل ارتش بعثی صدام ایستادند و 12 هزار شهید تقدیم کردند و واقعه سوم مقابله تمام عیار با گروههای تجزیهطلب و خلق عرب بود.
وی افزود: پیش از آغاز جنگ و در شرایطی که هنوز دستگاههای امنیتی و نظامی در استان شکل نگرفته بود مردم خوزستان و بهویژه عشایر عرب مقابل تجزیهطلبان و ضدانقلاب ایستادند و با نثار خون خود مردانه از انقلاب و کیان و یکپارچگی ایران دفاع کردند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: صدام در آغاز جنگ با شعار «امروز بصره فردا اهواز» به ایران حمله کرد اما عشایر عرب خوزستان توهم او را به کابوس تبدیل کردند و به جای گل، از سربازانش با گلوله استقبال کردند.
وی در پایان از تلاشهای ماندگار حاج عبدالله طرفاوی در برپایی نمایشگاه و پژوهشهای سی ساله او در موضوع واقعه جهاد مردم عرب خوزستان علیه استعمار انگلیس و جمعآوری مستندات و آثار تاریخی تقدیر و تشکر کرد.
گفتنی است؛ در این نمایشگاه 100 تابلوی مستند از مبارزات و جهاد عشایر عرب خوزستان علیه متجاوزان انگلیسی در سال 1293 هجری شمسی مطابق با 1914 میلادی به همراه چند ماکت از وضعیت جغرافیایی این نبرد قهرمانانه در غرب خوزستان و در منطقه دشت آزادگان به نمایش درآمده است. این نمایشگاه به مدت پنج روز با هدف تبیین روایت ماندگار از حماسه، مقاومت و شجاعت و ایثار عشایر عرب خوزستان علیه استعمارگران انگلیسی از ساعت 18 تا 22 برپا خواهد بود.
پایان پیام /