یک‌شنبه 4 آذر 1403

دستاوردهای قابل توجه هلال احمر خراسان‌جنوبی پس از انقلاب / از وجود 27 پایگاه امدادی تا راه‌اندازی خانه‌های هلال در استان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
دستاوردهای قابل توجه هلال احمر خراسان‌جنوبی پس از انقلاب / از وجود 27 پایگاه امدادی تا راه‌اندازی خانه‌های هلال در استان

رضایی به دستاوردهای هلال احمر خراسان جنوبی پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: 25 پایگاه ثابت و دو پایگاه موقت امدادی هلال احمر در خراسان جنوبی فعال است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، سازمان هلال احمر و خدمات رسانی به مردم آسیب دیده از بلایایی طبیعی یکی از نعماتی است که به برکت جمهوری اسلامی و بعد از انقلاب افزایش قابل توجهی یافته است. اگرچه سازمان هلال احمر قبل از انقلاب تاسیس شده اما پس از پیروزی انقلاب در کشور و خراسان جنوبی افزایش یافته است.

اگرچه بروز حوادث ناگوار و تلخی چون زلزله و سیل که با ویرانی و خسارت های جانی و مالی همراه است، اما خالق صحنه هایی زیبا و ناب از حس نوع دوستی و کمک به دیگران نیز است و سالهاست که اوج شکوه انسانی و نوعدوستی ایرانیان در جمعیت هلال احمر جلوه گر است.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با عنوان جمعیت شیر و خورشید در سال 1301 خورشیدی تاسیس شد و در سال 1303 خورشیدی توسط کمیته بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر به رسمیت شناخته شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نام جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران به جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تغییر یافت. در حال حاضر بیشتر فعالیت‌های جمعیت حول محور امدادرسانی به آسیب‌دیدگان حوادث طبیعی و انسانی متمرکز شده و در کنار آن با تاسیس مراکز امداد ونجات، توانبخشی، تولید دارو، جوانان و داوطلبان، به عنوان یک موسسه خیریه ملی و بین المللی فعالیت می‌کند. جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با بیش از 300 شعبه و برخورداری از تجهیزات پیشرفته و مناسب، بزرگترین سازمان امدادی کشور محسوب می‌شود.

همزمان با دهه مبارک فجر به بیان دستاوردهای جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی در انقلاب اسلامی می‌پردازیم.

وجود 11 شعبه هلال احمر در خراسان جنوبی

محمدرضا رضایی مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار خاورستان، در مورد دستاوردهای جمعیت هلال احمر استان خراسان جنوبی، اظهار کرد: جمعیت هلال احمر ابتدا تنها در بیرجند، طبس، فردوس و قاین شعبه داشت و اکنون این تعداد به 11 شعبه افزایش یافته است و 218 پرسنل جمعیت هلال احمر استان با پشتوانه نیروهای داوطلب در حال خدمت رسانی به هموطنان هستند.

وی افزود: در سال 1360 اولین پایگاه امداد ونجات بین شهری استان در شهرستان سربیشه افتتاح شد و اکنون 2095 داوطلب آموزش دیده در سامانه امدادیار ثبت شده اند که951 نفر از این افراد بطور فعال با جمعیت هلال احمر همکاری می‌کنند و در شبانه روز 140 نفر از این نیروهای امدادی در 25 پایگاه ثابت و دو پایگاه موقت در آماده باش کامل می‌باشند.

رضایی تصریح کرد: در ابتدای انقلاب ساختمان های اداری و امدادی این جمعیت در مجموع حدود 3 هزار متر مربع بوده است که هم اکنون با 623 درصد رشد به بیش از 22 هزار متر مربع رسیده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با بیان اینکه از مهمترین نیازها در زمان حوادث ارتباط مداوم و مطلوب است که این مهم در چهار دهه گذشته بطور ویژه مورد توجه قرار گرفته و آمارها بیانگر این واقعیت است، گفت: افزایش 23 ایستگاه ثابت و تقویت کننده به 70 مورد و افزایش 360 درصدی تعداد بیسیم‌های موجود بخشی از این اقدامات انجام شده است.

رضایی عنوان کرد: شماره 112 ندای امداد بدون سیم کارت هم قابل شماره گیری است و سامانه پاسخگویی112 با همفکری و تلاش شرکت دانش بنیان بیرجندی و همکاری امدادگران و داوطلبان نخبه جمعیت هلال احمر در سال 1389 آغاز به کار کرده است.

وی با بیان اینکه سوله‌های امدادی به منظور نگهداری اقلام هشتگانه امدادی برای توزیع میان حادثه‌دیدگان حوادث از یک هزار و 500 متر در ابتدای انقلاب به 11هزار متر در حال حاضر افزایش یافته، ادامه داد: هم اکنون یک دستگاه بالگرد امدادی، 48 دستگاه آمبولانس و خودروی نجات در پایگاه های امداد و نجات بین شهری و شعب جمعیت هلال احمر با پشتیبانی 128 خودروی امدادی و 20 دستگاه موتور سیکلت امدادگران و نجاتگران این جمعیت را در امر خدمت رسانی به آسیب دیدگان حوادث تسهیل می‌کنند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه مرکز آنست (آموزش و نگهداری سگهای تجسس) در سال92 فعالیت خود را با دو قلاده سگ از نژاد ژرمن در مرکز استان آغاز کرده، بیان کرد: در سالهای نخست موفق به کسب ده سگ برتر کشور و در حال حاضر با چهار قلاده سگ به فعالیت خود ادامه می دهد که تاکنون در 30 مورد حادثه از جمله زلزله و ریزش آوار شرکت داشته و از افتخارات آن نجات کودک 14ماهه بیرجندی است.

رضایی با بیان اینکه واحد فیزیوتراپی هلال احمر در خراسان جنوبی به عنوان یکی از مراکز فعال از سال 1371 فعالیت خود را آغاز کرده، گفت: هم اکنون با بهره‌گیری از نیروی انسانی متخصص و کارآزموده در دو شیفت کاری صبح و عصر در دو بخش مجزای خواهران و برادران خدمات فیزیوتراپی ارائه می کند.

وی با بیان اینکه این بخش با تجهیزات مدرن از جمله دستگاه شاک ویوتراپی، تخت کشش،CPM، لیزر پرتوان، دستگاه الکتروتراپی 2 کاناله و چند کاناله‌، دستگاه اولتراسوند سالانه به یک هزار و 400 نفر خدمات ارائه می‌کند، افزود: از مشخصه‌های ارزشمند بخش فیزیوتراپی توجه به مراقبت روانی بیماران و تلاش برای حفظ رضایتمندی آن‌ها است و از دیگر خدمات این بخش می توان به درمان دردهای ارتوپدی، مغز و اعصاب، آرتروز، مشکلات بعد از شکستگی ها، ضایعات ورزشی، خار پاشنه و... اشاره کرد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی به آغاز به کار بخش کار درمانی هلال احمر با تجهیز امکانات اولیه کاردرمانی ذهنی در سال 1389 اشاره و عنوان کرد: سالانه به بیش از 650 بیمار نورولوژی، ارتوپدی و اطفال خدمات ارائه می کند.

رضایی با اشاره به اینکه مرکز توانبخشی جمعیت هلال احمرخراسان جنوبی در سال 1378 تاسیس شد، عنوان کرد: با تجهیز واحد ارتوپدی فنی به تجهیزات ساخت پروتز وساخت انواع اسپیلنت و بریس‌های اندام‌های فوقانی، تحتانی، ستون فقرات، کفش ارتوپدی دیابتی و ساخت اندام‌های مصنوعی و با عقد قرارداد با تنها بیمارستان تروماتولوژی استان برای ساخت مصنوعات مورد نیاز بیماران و به هم وطنان خدمات ارائه می کند و سالانه بیش از 300 نفر از خدمات این بخش بهره‌مند می شوند.

وی عنوان کرد: بخش گفتار درمانی با تجهیز و راه اندازی در سال 1393 سالانه به درمان 700 بیمار با اختلالات نافذ رشد و اوتیسم، لکنت و شتابان گویی، اختلالات تولیدی گفتار، اختلالات یادگیری، تاخیر در رشد گفتار و زبان، فلج مغزی، عقب ماندگی ذهنی، کم شنوایی و زبان پریشی می‌پردازد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی از دیگر اقدامات معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر را برپایی بیمارستان سریع برپا شونده در زمان بروز حوادث دانست و افزود: با در اختیار داشتن یک دستگاه بیمارستان صحرایی، تجهیزات مورد نیاز و دو دستگاه ایسوزو به آسیب دیدگان حوادث با حضور پزشکان داوطلب خدمات درمانی ارائه می شود.

عضویت 26 هزار نفر در سازمان جوانان هلال احمر خراسان جنوبی

رضایی اظهار کرد: سازمان جوانان جمعیت هلال احمر با سابقه درخشان 70 ساله سازمان جوانان هلال احمر برای نخستین بار در سال 1315 به پیشنهاد اتحادیه صلیب سرخ و هلال‌احمر در قالب تشکیلات جوانان شیر و خورشید سرخ با شعار "خدمتگزاری" ایجاد شد.

وی عنوان کرد: سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر عهده‌دار دو هدف توسعه مشارکت جوانان در تصمیم گیری‌ها و فعالیت‌های مربوط به آنها و تربیت و آموزش جوانان به منظور آماده سازی در انجام خدمات امدادی و عام‌المنفعه است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: این سازمان در راستای تحقق اهداف فوق با استناد به چهار راهبرد اصلی زیر به برنامه‌ریزی برای اجرا و تحقق اهداف مورد نظر اقدام می کند. اولین راهبرد این سازمان اقدام به جذب جوانان علاقه‌مند است. اعضاء جوانان در شش کانون غنچه‌های هلال، دانش آموزی، دانشجویی، طلاب، آزاد، روستایی و عشایر در سراسر کشور به انجام فعالیت‌های امدادی و عام‌المنفعه مشغول هستند.

رضایی گفت: دومین راهبرد سازماندهی است، برای این سازمان دو نوع فعالیت در قالب گروه‌های عام‌المنفعه و تیم‌های امدادی پیش بینی شده است تا جوانان علاقه‌مند با عضویت در یکی از آنها با رهبری و مشارکت خود از طریق انجام انتخابات بتوانند ضمن مشارکت در تصمیم گیری‌ها به فعالیت بپردازند و سومین و چهارمین راهبرد سازمان جوانان براساس راهبرد بکارگیری و نگهداری از طریق تعریف فعالیت‌های عام‌المنفعه و بشردوستانه در زمینه فعالیت‌های زیست محیطی، بهداشتی، سلامتی و حمایتی و امدادگری از قبیل مانور و عملیاتهای امدادی، برگزاری دوره‌های بازآموزی، جوانان را در انجام فعالیت‌های بشردوستانه و امدادی تشویق و ترغیب می‌کند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه هم اکنون 310 کانون با 26 هزار عضو در قالب کانون‌های غنچه‌های هلال، دانش‌آموزی، دانشجویی، طلاب، آزاد، روستایی و عشایر در خراسان جنوبی فعالیت می کنند، گفت: از فعالیت های شاخص این معاونت می توان به مسابقات دادرس که سال 91 آغاز و امسال دهمین طرح آن در حال اجرا است اشاره کرد.

کمک‌رسانی بی‌ادعای داوطلبان هلال احمر

وی عنوان کرد: سازمان داوطلبان از تشکیلات وابسته به جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر است که به منظور احیا و تحقق اصل خدمات داوطلبانه، با هدف حمایت از اقشار نیازمند تشکیل شده است. فعالیت این سازمان از سال 1352 آغاز شده و تا سال جاری خدمات متنوعی چون کمک به درمان بیماران محروم، حمایت از کودکان آسیب دیده و باقیمانده از حوادث و سوانح، کمک به آسیب دیدگان باقیمانده از زلزله، سیل و سایر بلایای طبیعی، مشارکت در جذب کمک های مردمی برای جبهه های جنگ و... را ارائه کرده است.

رضایی با بیان اینکه هم اکنون سازمان داوطلبان وظایف و فعالیت های خود را بر دو محور جذب نیروی انسانی و مشارکت های مردمی متمرکز کرده، افزود: ارائه خدمات حمایتی به نیازمندان آسیب پذیر و آسیب دیده در زمان وقوع حادثه و شرایط عادی از اهداف اصلی این سازمان است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه داوطلبان با مشارکت در برنامه‌هایی چون اجرای پروژه های داوطلبانه، حضور در پایگاه‌های جمع آوری کمکهای مردمی، حضور در مناطق آسیب دیده و بسیاری طرح‌ها و برنامه های دیگر جمعیت را در کمک رسانی هر چه بیشتر به نیازمندان و آسیب دیدگان یاری می دهند، گفت: مهم ترین فعالیت های سازمان داوطلبان هلال احمر ایجاد ارتباط میان نیاز نیازمندان و توان توانمندان جامعه است.

وی با اشاره به اینکه پاسخگویی به نیاز افراد و اقشار بی بضاعت از محل کمک‌ها و خدمات داوطلبانه از مهم ترین اهداف سازمان داوطلبان است، عنوان کرد: ارائه آموزش کمک های اولیه و پیشگیری از بیماری ها، شناسایی و برقراری ارتباط و همکاری با سازمان‌های مردم نهاد همسو با اهداف جمعیت هلال احمر، اجرای پروژه های مشترک، تعامل و همکاری با سازمان انتقال خون، اجرای طرح همای رحمت در ماه مبارک رمضان و اعزام کاروان سلامت به مناطق کمتر برخوردار از جمله اقدامات این سازمان در راستای خدمت به مردم است.

رضایی با بیان اینکه طی دو سال گذشته 195 خانه هلال در روستا ها و شهرهای استان راه اندازی شده، ادامه داد: توزیع بسته های غذایی بین خانواده های نیازمند در قالب طرح فرشتگان رحمت و دیدار با سالمندان در قالب طرح نیابت، راه اندازی 14 بانک امانات تجهیزات پزشکی، تامین آب پایدار و احیا قنوات، ساخت سرپناه برای نیازمندان، برپایی ایستگاه‌های سلامت و اعطای وام به بیماران نیازمند از دیگر اقدامات این سازمان در راستای خدمات بشردوستانه است.

ارائه آموزش‌های امدادی به 16 هزار نفر در خراسان جنوبی

مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی اظهار کرد: تمامی آموزش های جمعیت هلال احمر تا قبل از سال1385 بصورت متمرکز و در حوزه معاونت امداد و نجات در قالب دوره های عمومی امداد و کمک های اولیه 32 و 35 ساعته و دوره های تکمیلی امداد و نجات 160 ساعته برگزار می شد.

وی با بیان اینکه طی سال های 86 تا 91 اداره آموزش در حوزه امداد و نجات و سپس بصورت مستقل تشکیل شده، افزود: بر این اساس دوره های آموزشی با عناوین دوره های پایه داوطلبی 75 ساعته و دوره های تکمیلی و تخصصی شامل دوره عمومی امداد 89 ساعته و عمومی نجات 106ساعته برگزار شده است.

رضایی گفت: از سال 92 با ابلاغ بخشنامه های جدید مقرر شد دوره های عمومی توسط معاونت جوانان و داوطلبان و برای اعضای جوانان و داوطلبان برگزار شود لذا در سال 94 با تشکیل معاونت آموزش و پژوهش در جمعیت هلال احمر کشور و استان ها کلیه آموزش ها توسط معاونت آموزش و پژوهش و معاونت امداد ونجات و با نظارت معاونت آموزش و پژوهش برگزار شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با بیان اینکه شروع طرح ملی خادم خانواده آماده در برابر مخاطرات یکی از اقدامات شاخص معاونت آموزش و پژوهش طی سال 95 بوده، بیان کرد: هدف از اجرای این طرح ارائه آموزشهای همگانی جهت آمادگی خانواده ها در حوادث بوده است.

وی ادامه داد: طی اجرای طرح خادم تعداد دو هزار و 300 خانوار در سطح استان آموزش های امدادی را فرا گرفتند.

رضایی بیان کرد: طرح ملی خادم در سال 1396 جهت گروه‌های پیرامونی شامل مساجد، محلات، دانش آموزان و... برگزار شد و در سال 97 با ابلاغ دستور العمل اجرای دوره های آموزشی آمادگی در برابر مخاطرات طی 2 مرحله ویژه نجاتگران، امدادگران، کارکنان و اعضای کانون های جوانان و در مراحل بعد جهت عموم متقاضیان و بویژه برای روستاییان و عشایر استان برگزار شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی بیان کرد: طی سال 98 با ابلاغ دوره های آموزشی ویژه پادگان های استان کلیه سربازان نیروهای مسلح آموزش امداد و کمک های اولیه را فرا گرفتند و این آموزش ها همچنان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در سال 99 همزمان با راه اندازی خانه های هلال در سطح شعب و با ابلاغ دوره های آموزشی ویژه خانه های هلال، اعضای خانه های هلال مطابق دستورالعمل های مربوطه این آموزش ها را فرا گرفتند، افزود: در حال حاظر با اجرای طرح "کمپین برای هم بمانیم" علاوه بر آموزش های امدادی و آمادگی در مخاطرات اعضای خانه های هلال از آموزش های مرتبط با واکسیناسیون عمومی علیه کرونا ویروس بهره مند می شوند.

رضایی ادامه داد: خوشبختانه طی سال های اخیر با برنامه ریزی های صورت گرفته توسط معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت در خصوص تربیت مربیان امداد و کمک های اولیه، دوره های آموزشی پایه مشکل کمبود مربیان آموزشی همگانی تا حد زیادی مرتفع شده و در زمینه تربیت مربیان رشته های تخصصی امداد و نجات گام های مؤثری برداشته شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات و برنامه های معاونت آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی به صورت سالیانه، اظهار کرد: برگزاری دوره های آموزشی حضوری کمک‌های اولیه و مهارتهای داوطلبی برای حدود هفت هزار نفر، دوره های حضوری آموزشی آمادگی در برابر مخاطرات برای حدود دو هزار نفر و آموزش کارکنان وظیفه نیروهای مسلح برای حدود چهار هزار نفر طی یک‌سال از جمله این اقدامات است.

وی با اشاره به آموزش همگانی به سه هزار روستایی از طریق خانه های هلال، عنوان کرد: آموزش های همگانی و اطلاع رسانی عمومی، آگاه سازی، دوره های مبتنی بر نیاز محلی، انتقال پیام های آموزشی و حساس سازی جامعه و انتشار پیام های مربوط به کرونا از طریق فضای مجازی برای حدود 200 هزار نفر و برگزاری دوره های آموزش های تخصصی امداد و نجات و تربیت مربیان جهت تدریس در دوره های آموزشی حدود برای دو هزار و 500 نفر از دیگر اقدامات این معاونت طی یک سال فعالیت بوده است.

انتهای پیام /