سه‌شنبه 6 آذر 1403

دستور دیرهنگام روحانی پس از اعتراض مردم به قطعی گسترده و بدون برنامه برق / جهانگیری در کمتر از 30 روز چه کاری می‌خواهد انجام دهد؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
دستور دیرهنگام روحانی پس از اعتراض مردم به قطعی گسترده و بدون برنامه برق / جهانگیری در کمتر از 30 روز چه کاری می‌خواهد انجام دهد؟

رئیس جمهور ماموریت ویژه‌ای به اسحاق جهانگیری برای حل معضل قطع برق داد که خاموشی‌های گسترده و بدون برنامه صدای مردم را درآورده است؛ در حالی که هنوز وارد ماه مرداد و گرمای شدید آن نشدیم و کارشناسان، دولت را با نیروگاه نسازی عامل اصلی این کمبود و قطعی برق عنوان می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، خاموشی‌ها امسال زودتر از همیشه خود را نشان داد؛ در حالی که وزارت نیرو در طول سال‌های برنامه ششم حتی نیمی از برنامه تعیین شده یعنی افزایش 8 هزار مگاواتی برق به ظرفیت کشور را انجام نداده، امروز کشور با کمبود برق و خاموشی‌های گسترده مواجه شده است، به نوعی علت نخست خاموشی‌های امسال کم کاری دولت و وزارت این وزارتخانه در افزایش ظرفیت برق کشور است.

مسئولان وزارت نیرو، خشکسالی و کاهش شدید بارش‌ها را که باعث کاهش تولید نیروگاه‌های برقآبی شده، افزایش بی سابقه دمای هوا و گرمای زودرس و رشد بیش از حد مصرف برق، طولانی شدن بازه زمانی پیک مصرف فصلی و سالانه برق، عدم سرمایه گذاری در تولید برق در سال‌های گذشته و استخراج غیرمجاز رمزارز‌ها را علت‌های اصلی تحت فشار قرار گرفتن شبکه تامین برق کشور و خاموشی‌ها عنوان می‌کنند.

مردم در حالی امسال با خاموشی‌های گسترده مواجه شدند که وزارت نیرو برنامه زمان بندی قطعی برق را هر روز اعلام می‌کند اما این برنامه اجرایی نمی‌شود و مردم در روز دو بار با خاموشی مواجه هستند که اصلا برنامه ریزی نشده به نوعی باعث اعتراض مردم شده است؛ از سوی دیگر برق صنایع هم به دلیل تامین برق خانگی قطعی بیشتری دارند که از این طریق و با کاهش تولید به اقتصاد ملی آسی وارد می‌کند.

انتقاد رئیس جمهور از قطع ناگهانی برق / ماموریت ویژه جهانگیری برای حل معضل خاموشی‌ها

رییس جمهور هم امروز دستور داد در جلسه ویژه‌ای به ریاست معاون اول و متشکل از دستگاه‌های مختلف، موضوع قطعی برق بررسی و دستورالعمل اجرایی در حوزه‌های مختلف را تعیین و اعلام کند.

دویست و سی و نهمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت امروز به ریاست رئیس جمهور برگزار شد، در ابتدای این جلسه پس از ارایه گزارشی از وضعیت تامین برق و تشریح دلایل و علل خاموشی ها، راه حل‌های کاهش تنش برقی کشور در روزهای اخیر مورد بررسی قرار گرفت.

حسن روحانی گفت: وزارت نیرو با همکاری همه دستگاه‌ها، می‌بایست با جدیت در اسرع وقت نسبت به حل معضل تامین برق اقدام کند.

وی با تاکید بر لزوم پاسخگویی به افکار عمومی، توضیح و روشنگری مردم، افزود: خاموشی و قطعی برق امر موقتی است و در گذشته هم سابقه داشته و قابل مدیریت است ولی آنچه بیش از خاموشی ها می‌تواند آزار دهنده باشد قطع ناگهانی و بدون برنامه برق است. رییس جمهور توضیح داد: اگر در این زمینه مردم با توضیحات دقیق مسئولان، پاسخ ابهامات خود را دریافت کنند تا اندازه ای مشکل را قابل تحمل‌تر خواهد کرد و درصورتی که قطع برق به شکل ناگهانی انجام نشود و از پیش اطلاع رسانی لازم صورت گیرد، خسارت و نارضایتی کمتری خواهیم داشت.

مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفته بود: قطعی های مکرر و خارج از برنامه برق در چند روز اخیر و به دنبال آن قطع آب و بعضا تلفن‌های همراه مشکلات زیادی را برای مردم به وجود آورده و مردم گلایه‌های به حقی را مطرح می‌کنند. قطعی های چند ساعت برق بعضا حدود 8 ساعت در طول روز سبب ایجاد مشکلات و نارضایتی مردم شده است.

به گزارش راه دانا؛ حسن روحانی رئیس جمهوری در حالی که انتقادات مردم نسبت به خاموشی‌ها افزایش شدید پیدا کرد، ماموریت ویژ به معاون اول برای حل معضل قطع برق داده است در حالی که هنوز گزارش شفافی از سوی وزارت نیرو در مورد علت اصلی خاموشی‌ها اعلام نشده است.

برخی کارشناسان توافقنامه پاریس را علت عدم ساخت نیروگاه عنوان می‌کنند و وزارت نیرو نبود پول را مطرح می‌کند، برخی دیگر هم می‌گویند باید مصرف برق در کشور بسیار بیشتر از استاندارهاست باید به سمت استاندار سازی برویم.

در حالی که در نخستین روزهای تابستان 1400 قرار داریم و قطعی‌های گسترده برق را می‌بینیم که در کوتاه مدت راحلی جز کاهش مصرف ندارد زیرا ساخت نیروگاه بین 2 الی 4 سال زمان می‌برد، البته برخی پیشنها واردات برق را مطرح کردند؛ در حالی که پیش بینی‌ها حکایت از افزایش گرمای شدید در مرداد ماه دارد یعنی باز هم مصرف برق به دلیل گرما بیشتر از امروز خواهد شد.

براساس این گزارش دستور رئیس جمهور در حالی بعد از افزایشاعتراض مردم نسبت به خاموشی‌ها دستور بررسی حل مشکل را داده است که علت بی برنامگی در قطعی برق عدم هماهنگی بین تولید و توزیع برق است که مسئول آن وزارت نیروست؛ از سوی دیگر دولت یازدهم و دوازدهم با نیروگاه نسازی به هر علت زمینه خاموشی‌ها را فراهم کرده است و مدعیان مدیریت نتوانستند این روزها را پیش بینی و یا از افزایش بحران آن جلوگیری کنند بلکه به این مشکل دامن زده‌اند.

کارشناسان سال گذشته هشدار خاموشی‌های امسال را می‌دادند اما دولت تمایلی به شنیدن این حرف‌های کارشناسی نداشت؛ حال مشخص نیست اسحاق جهانگیری آن هم در حالی که کمتر از یک ماه به پایان عمر دولت باقی مانده است، دقیقا چه کاری می‌خواهد انجام دهد و چه برنامه‌ای برای این مشکل دارند؟ زیرا توسعه زیرساخت تولید برق در کوتاه مدت ممکن نیست و همین حالا هم حداکثر مدیریت برای کنترل خاموشی ها به گفته مسئولین وزارت نیرو در حال انجام است.

کارشناسان پیش بینی می‌کنند دولت باز هم ساده‌ترین راه یعنی خاموشی تولید و بخش‌های اقتصادی را کلید بزند.

سوالی که پیش می‌آید این است که چرا به نحوی برنامه ریزی نمی‌شود که این نارضایتی‌ها به وجود نیاید. واضح است که اگر مدیریت بهینه‌تری در توزیع برق داشته باشیم، طبیعتا می‌توان مشکلات را کاهش داد. در این شرایط دو کار در اولویت قرار دارد؛ نخست مدیریت توزیع برق و دیگر بحث کاهش مصرف است؛ ولی لازمه این دو اطلاع رسانی دقیق به مردم و هماهنگی در دولت است.

ماموریت ویژه به جهانگیری در حالی امروز به او ابلاغ شد که رئیس جمهور می‌تواند زودتر به این موضوع ورود کند اما...، البته دولت باید به مردم در مورد مشکلات توضیح شفافی ارائه دهد.

انتهای پیام