دستگاه قضا پرچمدار احقاق حق، اجرای عدالت و برخورد با قانونگریزان است
جعفر منتشلو کارشناس مسایل سیاسی گفت: در جمهوری اسلامی ایران مهمترین وظیفه دستگاه قضایی براساس منویات مقام معظم رهبری و تعالیم دینی، فسادستیزی و اجرای عدالت است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جعفر منتشلو کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با کردتودی، با اشاره به مناسبت انتصاب جدید حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای به عنوان رییس جدید قوه قضاییه اظهار داشت: شهادت آیت الله محمد بهشتی برای احقاق همین دو امر بسیار مهم بود که تلاش کرد و در همین مسیر هم به شهادت رسید.
وی افزود: شهید بهشتی، معمار قانون اساسی ایران است؛ مطابق آنچه از مشروح مذاکرات قانون اساسی ایران در دسترس است، او جد و جهد زیادی کرد تا مترقیترین اصول اساسی در کشور ما بنا نهاده شود.
منتشلو بیان داشت: ارشادات و تذکرات شهید بهشتی در مجلس خبرگان قانون اساسی باعث شد تا از یک طرف تندرویهای اوایل انقلاب، آزادیهای اساسی و حقوق عامه را به حاشیه نراند، و از طرف دیگر تفکرات لیبرالیستی در کنار گرایشهای چپ مارکسیستی، عدالت اسلامی را از دسترس جامعه ایرانی خارج نکند.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: آنچه اکنون بیش از هر زمان دیگری نمایان است، نیاز جامعه ایرانی به شفافیت، اقدام و عمل جهادی در رابطه با احقاق و احیای حقوق عامه و عدالت است؛ این نیاز به معنای بی عدالتی محض و نقض همه جانبه حقوق عامه نیست، بلکه تأکیدی است بر تلاش روزافزون در جهت بهبود اوضاع و زدودن حتی یک مورد از نقض حقوق عامه و حتی یک مورد از بیعدالتی.
وی با اشاره به اینکه رضایت مردمی از دستگاه قضائی محدود به مبارزه با فساد دانه درشتها نیست گفت: اگرچه این موضوع وجه مهمی در اذهان عمومی و وجدان جامعه دارد، اما اکنون عقبگرد قضائی در هیچ حوزهای از سوی مردم برتابیده نمیشود و مبارزه درون دستگاهی با فساد، دسترسی آسان به عالیترین مسئولان قضائی، پاسخگویی در فضای مجازی و حقیقی، سفرهای منظم مسئولان قضائی، احیای تولید با بازگشایی کارخانههای بزرگ و کوچک در کنار 60 سامانه قضائی که پیشبرد کارهای مراجعان دستگاه قضائی را تا حد بسیار زیادی برخط کرده و از هدر رفت میلیاردها تومان هزینه و میلیونها ساعت وقت جلوگیری کرده است؛ اینها عناوینی است که باعث شده تحول در نظر مردم ملموس و عینی شود.
وی گفت: استنتاج رضایت مردم هم کار دشواری نیست؛ کافی است فارغ از هیاهوی رسانهای، یک فرد منصف به مجتمعهای قوه قضائیه برود و از قاضی، کارمند، طرفین دعوا، وکلا و کارشناسان رسمی چند سوال ساده بپرسد؛ بعید است کسی بر تحول دستگاه قضا و بهتر شدن اوضاع «احیای حقوق عامه، بسط عدالت»، همان اهداف ابتدایی و متعالی قوه قضائیه، صحه نگذارد.
منتشلو خاطر نشان کرد: تحقق هر یک از ارزشهای اجتماعی در جامعه نیازمند الزاماتی است که عدالت نیز از این رویه مستثنی نیست. رهبر معظم انقلاب اسلامی به برخی از این الزمات چنین اشاره دارند: عدالت، با من بمیرم، تو بمیری درست نمی. شود؛ عدالت، با تعارف درست نمیشود؛ اولا قاطعیت میخواهد، ثانیا ارتباط با مردم میخواهد، ثالثا سادهزیستی و مردمی بودن لازم دارد و بالاتر از همه، خودسازی و تهذیب میخواهد؛ این هم جزو پیش شرطها و پیش نیازهای اجرای عدالت است.
انتهای پیام /