دستیابی به ضریب امنیت غذایی 85 درصد تا افق 1400
کشاورز گفت: با وجود مشکلات تغییر اقلیم و آب دستیابی به ضریب امنیت غذایی 85 درصدی تا افق 1400 شدنی است.
به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونههای ملی کشاورزی اظهار کرد: طبق قولی که به رئیس جمهور در سال 94 داده شد، امنیت غذایی را علیرغم تمامی مشکلات اعم از تغییر اقلیم، بحران آب و... به 80 درصد رساندیم، در حالی که در ابتدای دولت تدبیر و امید این رقم از 55 درصد شروع شد و همواره رسیدن به رقم 85 درصد تا افق 1400 امری شدنی است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر توجه به موضوع آب افزود: در خانواده کشاورزی سعی کردیم به موضوع آب توجه کنیم چرا که بدون توجه به آب امکان ادامه مسیر وجود ندارد در حالی که دانش بشر و لطف خدا این اجازه را به ما میدهد که بتوانیم بدون نگرانی از آن بهرهوری خوبی داشته باشیم و به عبارت دیگر حل مشکل آب در بخش کشاورزی از خانواده کشاورزی میسر خواهد بود.
کشاورز ادامه داد: از کشاورزان تقاضا داریم در فضای کنونی کشور که جنگ اقتصادی نابرابر و یکجانبه حاکم است، از تولید غفلت نکنند و شعار ما همواره تولید تولید تولید، بوده است.
بیشتر بخوانید: تولید 3 تا 4 برابری کشاورزان نمونه در بخش زراعت
او با اشاره به اینکه دانش بنیان کردن کشاورزی اولین گامی است که باید مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: کشاورزی ما نیاز به انتقال دانش تکنولوژی و علمیتر شدن دارد.
این مقام مسؤل با تأکید بر این مسئله که کماکان در تولید گندم باید خودکفا بمانیم، بیان کرد: مشکل جو کشور ظرف 2 تا 3 سال آینده باید مرتفع شود و در خصوص شکر هم که دچار غفلت شدیم، باید مجدد به ریل سال 96 بازگردیم و تولید پنبه، شیر، گوشت و تخم مرغ کشور را باید افزایش دهیم.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه خوداتکایی پایین در خصوص روغن و کنجاله سویا ننگ بزرگی در بخش کشاورزی است، گفت: ظرف 2 سالآینده باید خوداتکایی در تولید دانههای روغنی را به بالای 28 درصد و 5 سال آینده به 50 درصد برسانیم.
او با اشاره به اینکه ظرفیتهای نهفته کشت دیم کشور را کشف کردیم، گفت: در بخش دیم ظرفیت افزایش تولید 2 میلیون تن گندم دیگر، 800 هزار تن جو، 2 تا 3 میلیون علوفه و 700 تا 800 هزار تن دانه روغنی وجود دارد، ضمن آنکه کشاورزان دیمکار میتوانند به درآمد پایدار دست یابند.
کشاورز با اشاره به اینکه در تولید محصولاتی همچون شیر و گوشت به علت وابستگی به یونجه، شکننده شدیم، افزود: یونجه گیاه آب بری است که بالاترین آب را در بخش کشاورزی به خود اختصاص داده است از این رو باید این مشکل را حل کنیم و بدین منظور پکیج اصلاح مدل علوفه ظرف 2 سال گذشته انجام شده است. با این پکیج میتوانیم سالیانه 4 درصد تولید شیر کشور را بدون نگرانی از تأمین علوفه در داخل کشور افزایش دهیم.
*س_افزایش 30 تا 40 درصدی تولید محصولات کشاورزی در سایه توجه به منابع خاکی_س*او با انتقاد از بیتوجهی به خاک کشور در گذشته گفت: در گذشته به مسئله خاک کشور بیتوجه بودیم در حالی که امروز تجربیات ما در صحنه زراعت با تکنولوژی نشان میدهد که با بازگرداندن خاک، امکان مدیریت آب و افزایش 30 تا 40 درصدی تولید وجود دارد.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه نسبت به حفظ و صیانت از جنگلها و مراتع کم توجه بودیم، اظهار کرد: صیانت از جنگلهای شمال، خط قرمز ما است و هیچ نظریهای برای ورود طی مدت زمان احیای جنگلها نباید مطرح شود.
به گفته او بحث مربوط به گلخانهها با جدیت در کشور آغاز شده است و همچنان باید پیگیری شود.
کشاورز از رئیس جمهور دو تقاضا مبنی بر تزریق سرمایه به بانک کشاورزی به عنوان ابزار کمک به بخش کشاورزی و حمایت بیشتر از صندوق توسعه کشاورزی را مطرح کرد و گفت: کشور ما تحت تأثیر پدیده و اقلیم ناخواسته همچون سیل و زلزله یونیک در دنیا است که نیاز است مدیریت زیست جایگزین مدیریت بحران شود.
او در پایان با اشاره به اینکه الگوی کشت در کشور آماده اجرا است، تصریح کرد: الگوی کشت و سند ملی پس از 5 تا 6 سال مطالعه، آماده اجرا است و خانواده کشاورزی باید در اجرای آن آماده باشند و همچنین مجلس باید ساختارهای حمایتی برای برون رفت از نابهسامانیها را از طریق ایجاد ساختارهای جدی ایجاد کند تا الگوی کشت زراعی و باغی در کشور اجرا شود.
انتهای پیام /