جمعه 2 آذر 1403

دست پر سیمرغ چهل و دوم / آیا جشنواره فیلم فجر امسال می‌تواند ماندگار شود؟

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
دست پر سیمرغ چهل و دوم / آیا جشنواره فیلم فجر امسال می‌تواند ماندگار شود؟

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو - نرگس علینقیان؛ با نگاهی به لیست آثار راه یافته به چهل و دومین جشنواره فیلم فجر می‌توان اذعان کرد که امسال علاوه بر تعداد زیاد آثار راه یافته، شاهد حضور کارگردانان، هنرمندان و بازیگران مطرحی هستیم که حتی بعضا در جشنواره امسال در چند فیلم به ایفای نقش پرداخته‌اند. ترکیبی که امسال فجر چهل و دوم به خود دیده است حاکی از حضور هنرپیشه‌های مطرح قدیم، چون علی...

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- نرگس علینقیان؛ با نگاهی به لیست آثار راه یافته به چهل و دومین جشنواره فیلم فجر می‌توان اذعان کرد که امسال علاوه بر تعداد زیاد آثار راه یافته، شاهد حضور کارگردانان، هنرمندان و بازیگران مطرحی هستیم که حتی بعضا در جشنواره امسال در چند فیلم به ایفای نقش پرداخته‌اند.

ترکیبی که امسال فجر چهل و دوم به خود دیده است حاکی از حضور هنرپیشه‌های مطرح قدیم، چون علی نصیریان و سعید پورصمیمی تا کارگردانان فیلم اولی و هنرمندان نسل جوان، چون جواد عزتی، میلاد کی‌مرام، حامد کمیلی و... می‌باشد. این ترکیب ایده‌آل و حضور اکثریت هنرمندان قابل و مطرح، جشنواره امسال را به نوعی برای اصحاب هنر و سینما و عموم مردم هیجان‌انگیز کرده است.

در ادامه به بررسی و معرفی چند اثر راه یافته به چهل و دومین جشنواره فیلم فجر با حضور هنرمندان مطرح عرصه سینما و موضوعات قابل تامل آنان می‌پردازیم. علی نصیریان یکی ازهنرمندان مطرح نسل قدیم سینمای ایران از جمله افرادی است که در جشنواره فیلم فجر امسال حضور خود را با فیلم «نوروز» کلید زده است. این فیلم به کارگردانی سهیل موفق روایتی فانتزی و اساطیری درباره نوروز را به تصویر می‌کشد. نصیریان سال گذشته نیز با فیلم «هفت بهار نارنج» توانست سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد را از آن خویش کند.

از دیگر بازیگران پیشکسوت سینمای ایران که حضور خود را در فجر چهل دوم تایید کرده است، سعید پورصمیمی می‌باشد. پور صمیمی که به ترتیب در سال‌های 1365، 1366 و 1369 برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در فیلم‌های «ناخدا خورشید»، «تحفه ها» و «پرده آخر» شده بود، امسال نیز با نقشی متفاوت در «فیلم پرویز خان» ایفای نقش کرده است. علی ثقفی در اولین تجربه خود در کارگردانی به سراغ «پرویز دهداری» معلم اخلاق فوتبال رفته است و پورصمیمی عهده دار نقش اول آن است. همچنین دیگر بازیگران به نامی، چون بهنام تشکر و حمیدرضا پگاه نیز در این فیلم ایفای نقش کرده‌اند. سازمان هنری اوج که مدتی است به سراغ تولید آثار اقتباسی رفته است، در این اثر نیز دست به اقتباس از مقطعی از زندگی مربی فوتبال زده است.

میلاد کی‌میرام در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر با «آسمان غرب» به کارگردانی محمد عسگری در نقش شهید شیرودی به ایفای نقش پرداخته است. او که در سی و دومین جشنواره فیلم فجر برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد، حال باید دید در فجر چهل و دوم چگونه خواهد درخشید. محمد عسگری که سال گذشته با «اتاقک گلی» در جشنواره حضور داشت، امسال با روایت زندگی خلبان شهید شیرودی خود را به فجر چهل و دوم رسانده است. انتظار می‌رود این فیلم نیز از جمله آثاری باشد که مخاطب علاقمند به سینمای دفاع مقدس را به خود جذب نماید.

امسال نیز بهروز شعیبی با «آغوش باز» به استقبال از فجر چهل و دوم می‌آید. بهروز شعیبی کارگردان مطرح سینما و تلویزیون که در چهلمین دوره از فیلم فجر با «بدون قرار» قبلی به صحنه آمد، امسال با روایتی عاشقانه با بازی هنرمندانی، چون حامد کمیلی، محسن کیایی، گلاره عباسی و... دوباره به عرصه جشنواره فیلم فجر بازگشته است.

از جمله اتفاقات مهم امسال جشنواره چهل و دوم می‌توان به حضور جواد عزتی در قامت کارگردان فیلم اولی اشاره کرد. عزتی که در سال‌های گذشته با آثار سینمایی، چون «ماجرای نیمروز»، «شنای پروانه» و «کت چرمی» و همچنین با بازی در «زخم کاری» چرخش خود از کمدی به فضای اجتماعی را نشان داده است، امسال قصد دارد تا با «تمساح خونی» مهارت خود در کارگردانی را همچون بازیگری نمایان کند. از این منظر می‌بایست «تمساح خونی» را فیلمی قابل تامل ساخته هنرمندی مطرح دانست.

از دیگر اتفاقات قابل توجه جشنواره امسال، حضور بهروز افخمی می‌باشد. افخمی که در ادوار مختلف فیلم فجر جوایز متعددی را از آن خود کرده است، امسال با «صبح اعدام» قدم به چهل و دومین جشنواره فیلم فجر گذاشته است. این اثر که درونمایه‌ای سیاسی با خود به همراه دارد، ساعات پایانی زندگی «طیب حاج رضایی» و «اسماعیل رضایی» را به تصویر کشیده است. نکته جالب و قابل تامل این اثر، برداشتی اقتباسی است که افخمی از گزارش خبرنگار حاضر در تیرباران این دو شخصیت انجام داده است. به نظر می‌رسد «صبح اعدام» نیز از جمله آثاری باشد که مخاطب جشنواره را به خود مشغول سازد.

در آخرین معرفی خود می‌پردازیم به دومین ساخته سینمایی سروش صحت که با نام «صبحانه با زرافه‌ها» توانسته خود را به فجر چهل و دوم برساند. با توجه به آثار سینمایی و سریالی سروش صحت، چون «جهان با من برقص» و «لیسانسه‌ها»، می‌توان حدس زد که اثر جدید این کارگردان خلاق مانند آثار قبلی او سرشار از فضایی فانتزی باشد. همچنین ترکیب بازیگران مطرح و توانا، چون بهرام رادان، هوتن شکیبا، پژمان جمشیدی، هادی حجازی فر و بیژن بنفشه خواه موید آن است که مخاطب می‌تواند با اثری جذاب و ماندگار مواجه شود.