دهکده اقتصاد مقاومتی در یاسوج ایجاد می شود
یاسوج - ایرنا - رئیس بسیج سازندگی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با کمک دولت در سال 1400 دهکده اقتصاد مقاومتی امام حسن مجتبی در محل پادگان امام جعفر صادق در جاده کمربندی یاسوج به بهره برداری می رسد.
سرهنگ ناصر صالحی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این دهکده با هدف ایجاد انگیزه و مهارت افزایی در میان مردم، آموزش بسیجیان و ایجاد مزارع آزمایشی و الگو راه اندازی می شود.
وی گفت در این دهکده که در چنارستان شهرستان بویراحمد قرار دارد کارگاه هایی دایر می کنیم و افراد مراحل تولید را به صورت عملی آموزش می بینند.
سرهنگ صالحی افزود: بر اساس پیش بینی بودجه سال جاری بیش از 100 میلیارد تومان در اختیار بسیج سازندگی قرار می گیرد که در قالب تسهیلات 4 درصد با بازپرداخت 7 ساله در اختیار تولید کنندگان مستقر در این دهکده قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: تمامی زیرساختهای لازم برای این دهکده فراهم شده است و سوله های موجود در آن به کارگاه های تولید تبدیل می شود و از تمامی صاحبان ایده و تولید کنندگان برای فعالیت در این دهکده حمایت می شود.
صالحی تاکید کرد: اگر موانع بر سر راه تولید برداشته شود زمینه اشتغال و بهبود شرایط اقتصادی فراهم میشود و استان کهگیلویه و بویراحمد از نظر زیرساختها نسبت به سایر استانها ضعیف تر بوده و باید تلاش کنیم این زیرساختها تقویت شود.
وی با اشاره به اینکه 55 میلیارد تومان تسهیلات به بسیجیان استان اعطا شدهاست، گفت: راهاندازی کارگاههای اقتصاد مقاومتی و زود بازده پرورش قارچ، زنبور داری، مرغ محلی، کبک، زعفران، بلدرچین، و گیاهان دارویی از جمله اقدامات بسیج سازندگی در زمینه اشتغال است.
رئیس بسیج سازندگی کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه تاکنون یک هزار و 100 پروژه عمرانی در حوزههای مختلف در این استان توسط بسیج سازندگی احداث شده افزود: این پروژه ها با متراژی بالغ بر 145 هزار متر مربع، شامل مصلی، مدارس، مساجد، بهداشت، خانه نیازمندان و غیره است.
وی گفت: در عید سعید فطر 600 خانه متعلق به مددجویان کمیته امداد افتتاح میشود و احداث 50 منزل مسکونی نیز در دستور کار است.
صالحی ادامه داد: در بودجه سال 1400 آبرسانی به مناطق روستایی به بسیج سازندگی واگذار شده و با توجه به تنش آبی در استان تلاش خواهیم کرد که خدمات مناسبی در این بخش داشته باشیم.
صالحی با بیان اینکه استان در بخش کشاورزی دارای ظرفیت مناسب است، تصریح کرد: باید دنبال ایجاد صنایع تبدیلی باشیم که از خام فروشی و خروج سرمایه از کشور جلوگیری کنیم.
رئیس بسیج سازندگی استان در بخش دیگری با اشاره به فعالیت های گروه های جهادی گفت: بیش از 150 گروه جهادی ساماندهی شدهاند و بیش از 180 هزارنفر روز در اردوهای جهادی استانی و کشوری پزشکی، محله محور، جغرافیا محور و حوادث غیر مترقبه نقشآفرینی کرده اند.
وی افزود: بسیج سازندگی در زلزله سیسخت با تقسیم کردن شهر به 9منطقه و واگذاری به بسیج نواحی گروههای جهادی حضور پیدا کردند و از ابتدا به منازل مسکونی آسیب دیده مراجعه و به با ثبت اطلاعات برای خدمات دهی مناسب تحلیل و بررسی میشدند.
صالحی گفت: در سه هفته اول با فعال بودن دو آشپزخانه بین دو تا چهار هزار پرس غذا در روز بین مردم توزیع شد، بسیج سازندگی در زلزله سیسخت با نهادها و گروههای مردمی در حال تعامل و همکاری بود و چهار هزار بسته معیشتی بین مردم متأثر از زلزله توزیع از طرف بسیج سازندگی توزیع شد.
وی بیان کرد: 300 کانکس تاشو اهدایی از طرف سپاه پاسداران به صورت امانتی در اختیار مردم قرار گرفت و هزار کارت هدیه 500 هزار تومانی نیز به مردم نیازمند زلزلهزده دنا اهدا شد.
وی در ادامه به اقدامات بسیج سازندگی در بخش غیر عمرانی گفت: بیش از 1500 سری جهیزیه به زوجهای نیازمند استان از طرف سپاه و بسیج سازندگی اهدا شد.
صالحی به تشریح اقدامات سپاه در ایام کرونا پرداخت و گفت: بیش از 100 هزار بسته معیشتی از ابتدای شیوع ویروس کرونا بین مردم نیازمند استان توزیع شده و علاوه بر توزیع بستههای معیشتی تولید ماسک و توزیع رایگان آن بین مردم و گندزدایی معابر نیز از اقدامات سپاه پاسداران در مدت شیوع ویروس کرونا است.
وی همچنین به خدماترسانی در مناطق محروم روستایی اشاره کرد و گفت: احداث بیش از یک هزار سرویس بهداشتی و گازرسانی به منازل مددجویان کمیته امداد استان از دیگر اقدامات بسیج سازندگی در رفع محرومیت است.
*س_برچسبها_س*