جمعه 2 آذر 1403

دود تحریم انتخابات از سوی جریان صدر تنها به چشم طیف شیعی عراق خواهد رفت

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
دود تحریم انتخابات از سوی جریان صدر تنها به چشم طیف شیعی عراق خواهد رفت

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو - رئوف توکلی؛ بر اساس اعلام کمیسیون عالی انتخابات عراق، انتخابات شوراهای استانی عراق در روز 27 آذر برگزار خواهد شد. در نظام سیاسی این کشور، شورای استانی یک نهاد قانونی - نظارتی است که اختیار تصویب قوانین در حوزه یک استان را دارا می‌باشد و سیاست‌های کلی یک استان را با هماهنگی نهاد‌های بالادستی و مراجع کلان سیاسی تنظیم و تصویب می‌کند. همچنین تعیین...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو - رئوف توکلی؛ بر اساس اعلام کمیسیون عالی انتخابات عراق، انتخابات شوراهای استانی عراق در روز 27 آذر برگزار خواهد شد. در نظام سیاسی این کشور، شورای استانی یک نهاد قانونی - نظارتی است که اختیار تصویب قوانین در حوزه یک استان را دارا می‌باشد و سیاست‌های کلی یک استان را با هماهنگی نهاد‌های بالادستی و مراجع کلان سیاسی تنظیم و تصویب می‌کند. همچنین تعیین استاندار و معاون وی نیز از وظایف و اختیارات این شورا است.

نزدیک به ده سال است که این شوراها به دلایل متعدد از جمله اختلافات داخلی و نیز دخالت‌های قدرت‌های غربی و آمریکایی در ساختار سیاسی عراق، شکل نگرفته است و از سرگیری آن در این برهه از منظر کارشناسان و صاحبنظران از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. به دنبال این موضوع، به منظور بررسی ابعاد انتخابات شورای استانی و نیز آگاهی از جریان‌های سیاسی عراقی در این انتخابات با محمد الیاسری، تحلیلگر مسائل سیاسی عراق به گفت و گو پرداخته‌ایم.

انتخابات شوراهای استانی، پیام مهمی برای قدرت‌های مداخله‌گر خارجی خواهد داشت

الیاسری در ابتدا به اهمیت شوراهای استانی در عراق و نیز به نقش دست‌های پشت پرده در تعلیق این انتخابات اشاره کرد و گفت: برگزاری انتخابات شوراهای استانی عراق با توجه به فضای کنونی عراق و دخالت‌های آمریکا در امور داخلی، حایز اهمیت است؛ در واقع می‌توان گفت از سرگیری انتخابات شوراهای استانی عراق که از سال 2019 با دخالت‌های آمریکا و کشورهای غربی به تعطیلی کشیده شده بود، با توجه به فضای کنونی عراق، یک پیام مهم سیاسی برای قدرت‌های مداخله‌گر در امور داخلی عراق می‌تواند داشته باشد.

الیاسری ادامه داد: مردم عراق به دلیل قانون‌گذاری‌های سرکوبگرانه که در فقدان این شوراها شکل گرفته بود، ناراضی بودند و ادامه این موضوع تهدید ملی قلمداد می‌شد؛ می‌توان گفت تصویب قوانین به روز و متناسب با نیاز مردم، از ضرورت‌های تشکیل شوراهای استانی بشمار می‌رود