چهارشنبه 7 آذر 1403

دورهمی‌ها و فرش‌های قرمزی که برای کرونا پهن می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دورهمی‌ها و فرش‌های قرمزی که برای کرونا پهن می‌شود

قزوین - ایرنا - جشن‌ها و دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه در خانه‌ها و مکان‌های عمومی همچون پارک‌ها این روزها به معنای استقبال از کروناست، با این حال بی‌توجهی جمعی از شهروندان به این موضوع باعث رشد تعداد بیماران کرونایی و افزایش مرگ و میرهای ناشی از آن در نقاط مختلف کشور از جمله قزوین شده است.

جشن ها و دورهمی های دوستانه و خانوادگی این روزها می تواند یک میهمان ناخوانده و سمج به نام کرونا را به همراه داشته باشد، موضوعی که البته خیلی ها به آن بی توجه هستند و به سادگی از آن عبور می کنند و خطر این ویروس منحوس را دست کم می گیرند.

این روزها که وضعیت بسیاری از شهرها و نقاط کشور از جمله در استان قزوین در خصوص شیوع و ابتلا به کرونا نارنجی و قرمز و در مرحله هشدار است، خیلی ها بدون توجه به نکات بهداشتی و ترس از ابتلا به کرونا، دورهمی های خانوادگی و دوستانه و شب نشینی در خانه ها و مکان های عمومی نظیر پارک ها به راه می اندازند غافل از آنکه همین جمع های دوستانه می تواند به قیمت درگیر شدن با بیماری یا حتی تمام شدن جان خود یا یکی از عزیزانشان تمام شود.

البته نوع دیگری از دورهمی ها جشن های عروسی است که با توجه به تعطیلی تالارهای پذیرایی این روزها برخی اقدام به برگزاری جشن در منازل و باغ تالارها می کنند، جشن هایی که می تواند سور و سات عروسی را خیلی زود به عم و اندوه و ماتم تبدیل کند که نظیرش در نقاط مختلف کشور در این ماه ها و روزها مشاهده و تجربه شده است.

ساده انگاری برخی شهروندان نسبت به خطر کرونا / جشن هایی که بوی عزا می‌دهند

کافی است در ابتدای شب سری به پارک ها و بوستان های قزوین زد تا دورهمی های خانوادگی و دوستانه را که بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی گردهم آمده اند و هرکدام می توانند ناقل کرونا باشند را مشاهده کرد.

آقای موسوی بازنشسته یکی از این خانواده هاست که به همراه (14 نفر) فرزندان و نوه های خود بساط دورهمی و پیک نیک را در پارک ملت قزوین به پا کرده است.

او در گفت و گو با ایرنا در خصوص چرایی بی توجهی به فاصله گذاری اجتماعی و رعایت نکات بهداشتی با بیان اینکه تا حد امکان مراعات می کنیم اما بچه ها در خانه خسته می شوند و ناچارا باید به بیرون از منزل بیاییم، افزود: در اوایل حساسیت بیشتری داشتیم اما به مرور این حساسیت کمتر شده چون از زدن ماسک و شست و شوی مداوم دست ها و زدن الکل خسته شده ایم.

وی ادامه داد: البته دعا می کنیم که کرونا به سراغ ما و خانواده مان نیاید اما ما تفریح دیگری به جز همین دورهمی های خانوادگی و حضور چندساعته در طبیعت یا پارک نداریم.

غلامی یک شهروند قزوینی دیگر است که به همراه جمعی از آشنایان و بستگان (17 نفره) برای یک دورهمی و میهمانی خانوادگی به بوستان باراجین قزوین آمده و برای تهیه شام تدارک می بیند.

او در خصوص خظر ابتلا به کرونا در میهمانی ها و دورهمی های خانوادگی گفت: خطر ابتلا به کرونا در چنین شرایطی و اینکه ریسک کرده ایم را قبول دارم اما امکان اینکه مدام در خانه باشیم نیز وجود ندارد چرا که مشخص نیست چه زمانی از شر ویروس کرونا خلاص می شویم.

این شهروند با بیان اینکه فکر نمی کنم هواخوری در طبیعت و دورهم بودن با زدن ماسک منجر به ابتلا به کرونا شود، افزود: همه جمع حاضر در این جمع ماسک و مواد ضدعفونی کننده به همراه دارند که چون موقع شام هست فعلا آنرا برداشته اند.

خمسه نیز یکی از شهروندان ساکن در یکی از شهرهای اطراف قزوین است که به تازگی مراسم عروسی فرزند خود را در با حضور بیش از 100 میهمان خانه خود و یکی از همسایگان برگزار کرده است.

وی در خصوص احتمال ابتلای میهمانان این جشن به کرونا گفت: به دلیل کرونا چندین بار مراسم عروسی را به تعویق انداختیم و به دلیل تعطیلی تالارها ناچار شدیم تا آنرا در منزل برگزار کنیم و انشاء الله که کسی در مراسم ما کرونا نگرفته باشد!

این شهروند افزود: اقوام و بستگان از ما انتظار داشتند و نمی توانستیم فرزند و عروس خود را بدون برگزاری مراسم عروسی روانه خانه و زندگی خود کنیم اما خودمان نیز بین میهمانان در ابتدای مجلس ماسک توزیع کردیم تا کسی به کرونا آلوده نشود.

این ها نمونه هایی از ساده انگاری شهروندان و دست کم گرفتن کروناست و جدی نگرفتن خطرات آن است که ممکن است عمری پشیمانی و حسرت برای یک فرد و خانواده با خود به همراه داشته باشد.

اما اگر این افراد این روزها سری به بیمارستان ها بزنند و از نزدیک با بیماران و پزشکان درگیر با کرونا گپ و گفت کنند شاید نظرشان نسبت به برگزاری دورهمی ها در چنین شرایطی تغییر کند.

بسیاری از بیماران در دورهمی ها گرفتار کرونا شده اند / میهمانی ها و جشن های خانوادگی در این شرایط یعنی استقبال از کرونا

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار و سخنگوی ستاد مقابله و پیشگیری کرونا در استان قزوین گفت: متاسفانه مرگ و میر ناشی از کرونا در استان طی یک ماه اخیر به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است.

منوچهر حبیبی با اشاره به بازگشت برخی محدودیت های کرونایی به استان قزوین، افزود: از روز گذشته با هدف پیشگیری از شیوع کرونا اماکنی همچون سینماها و سالن های تئاتر، موزه ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه های زنانه به مدت 2 هفته در شهرهای قزوین، بوئین زهرا و تاکستان که وضعیت آنها پرخطر و در حالت هشدار است، تعطیل شدند و همچنین برگزاری هر نوع همایش و مراسم در ادارات نیز ممنوع است.

وی ادامه داد: برگزاری اجتماعات در این شهرها تا اطلاع بعدی تعطیل است و نیروی انتظامی باید با خاطیان و برگزار کنندگان مراسمات برخورد کند.

سخنگوی ستاد مقابله و پیشگیری از کرونا در استان قزوین گفت: تاکنون 13 تالار پذیرایی متخلف در استان پلمب شده و هفت مورد نیز حکم بازداشت برای صاحبان تالارهایی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکرده اند، صادر شده است.

حبیبی افزود: با وجود اعمال محدودیت های دوباره، امکان اینکه خیلی از مکان ها را تعطیل و غیرفعال کنیم وجود ندارد و خود مردم باید مراقب بوده و از حضور در مکان های شلوغ پرهیز کرده و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.

این مسوول گفت: حفظ جان و سلامت افراد جامعه یک اولویت اساسی است و هیچ چیزی بر آن ارجحیت ندارد اما باید توجه داشت که دولت و حاکمیت در این خصوص یک پای داستان هستند و مردم نیز پای دیگر و اگر همکاری شهروندان و رعایت نکات بهداشتی از سوی آنان را شاهد نباشیم وضعیت شیوع و انتشار کرونا بدتر از زمان فعلی خواهد شد.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین با بیان اینکه برگزاری میهمانی ها و جشن های خانوادگی در شرایط کنونی یعنی به استقبال رفتن کرونا، گفت: بررسی ها نشان می دهد تعداد قابل توجهی از بیماران کرونا در پی بی توجهی به رعایت نکات بهداشتی و در دورهمی ها و جمع های خانوادگی و دوستانه و در جشن های عروسی و یا مراسمات عزا به این ویروس مبتلا شده اند.

این مسوول گفت: اگر افراد فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی را رعایت نکرده و در حین حضور در اجتماع از ماسک استفاده نکنند، حق دیگر شهروندان را پایمال کرده اند و اگر موجب بیماری فرد یا افراد دیگری شوند شرعا و قانونا باید مسوول و پاسخگو باشند.

وی اظهار داشت: مردم باید بدانند ظرفیت تخت های بیمارستانی در شهرها محدود است و مراکز درمانی توانایی پذیرش حجم بالا و قابل توجه بیماران را ندارند.

حبیبی خاطرنشان کرد: مردم ضمن رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه باید اخبار مربوط به کرونا را از مبادی رسمی همچون صداوسیما و خبرگزاری های معنبر دنبال کنند و از توجه به شایعات در فضای مجازی و انتشار و بازنشر آنها که موجب تشویش افکار عمومی می شود خودداری کنند.

دورهمی‌ها عامل اصلی تشدید کرونا / یک بیمار می تواند دهها نفر را در یک میهمانی مبتلا کند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی قزوین نیز گفت: متاسفانه بی توجهی و کم توجهی نسبت به رعایت نکات بهداشتی در ماه گذشته موجب ورود به پیک دوم کرونا شده است.

دکتر پیمان نامدار با بیان اینکه بررسی ها نشان می دهد کرونا می تواند از راه هوا نیز به افراد منتقل شده و آنرا مبتلا کند، افزود: دورهمی های دوستانه و میهمانی های خانوادگی و برگزاری مراسمات و جشن های عروسی با حضور جمع زیادی از افراد متاسفانه از عوامل اصلی تشدید کرونا در کشور از جمله استان قزوین به شمار می رود.

بسیاری از افرادی که در دورهمی ها و جشن ها و مراسمات شرکت می کنند خود را در برابر کرونا مقاوم می دانند و تصور می کنند این ویروس بقیه را مبتلا می کند و با آنها و خانواده شان کاری ندارد در حالی که بسیاری از بیماران مبتلا عنوان می کنند که در روزهای قبل در یک جمع خانوادگی و دوستانه و یا جشن عروسی که فاصله گذاری های اجتماعی در آنها مراعات نشده است، حضور داشته اند.

این مسوول با بیان اینکه ممکن است فردی مبتلا به کرونا شده باشد و هیچ علائمی نیز نداشته باشد و خود فرد فکر کند که سالم است، گفت: این فرد در صورت بی توجهی به رعایت نکات بهداشتی همچون ماسک زدن و همچنین فاصله گذاری اجتماعی و حضور در یک جمع می تواند براحتی ده ها نفر را آلوده و دچار این بیماری کند.

دکتر نامدار با بیان اینکه شهروندان در وضعیت فعلی باید قید دورهمی ها و میهمانی های خانوادگی را بزنند چرا که در این صورت خود و اعضای خانواده و یا دوستانشان را در معرض خطر قرار می دهند، گفت: هیچ چیز بالاتر از سلامتی و حفظ جان افراد نیست و در چنین شرایطی که با یک ویروس خطرناک که دارو و درمان قطعی برای آن وجود ندارد و سرعت همه گیری آن بالاست باید به ناچار سبک زندگی خود را تغییر بدهیم و رعایت نکات بهداشتی را به بالاترین سطح ممکن رسانده و همراه با آن فاصله گذاری اجتماعی را نیز رعایت کنیم.

ویروس کرونا موسوم به کوید 19اواسط ماه دسامبر (24 آذر) سال گذشته در شهر ووهان گزارش شد و به تدریج در کل این کشور و سپس سایر کشورها مشاهده شد و شیوع پیدا کرد.

براساس آخرین آمار، 16 میلیون و 87 هزار و 302 نفر در جهان تاکنون به طور قطعی به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد 645 هزار و 316 نفر از آنها به کام مرگ رفته اند.

تعدا مبتلایان قطعی این بیماری در کشور 288 هزار و 839 نفر گزارش شده که از این تعداد متاسفانه 15 هزار و 484 نفر جان خود را از دست داده اند.

رهاورد:

در روزهایی که کادر درمان اعم از پزشکان و پرستاران سخت در حال خدمت رسانی به بیماران کرونا هستند و دولت و حاکمیت نیز با وجود تنگناهای اقتصادی موجود همه امکانات و توان خود را برای مقابله با این ویروس منحوس بسیج و فراهم کرده است، وظیفه شرعی و قانونی شهروندان نیز ایجاب می کند نسبت به مسوولیت اجتماعی خود توجه داشته و با پرهیز از برگزاری تجمعات غیرضروری از قبیل میهمانی ها و دورهمی های خانوادگی و جشن های عروسی به حفظ سلامت خود و دیگران و پیشگیری از شیوع کرونا کمک کنند.

*س_برچسب‌ها_س*
دورهمی‌ها و فرش‌های قرمزی که برای کرونا پهن می‌شود 2
دورهمی‌ها و فرش‌های قرمزی که برای کرونا پهن می‌شود 3
دورهمی‌ها و فرش‌های قرمزی که برای کرونا پهن می‌شود 4