چهارشنبه 7 آذر 1403

دولت بایدن به‌دنبال دیدار با مقامات ارشد چین

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
دولت بایدن به‌دنبال دیدار با مقامات ارشد چین

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ مقامات دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا قصد دارند با مقامات ارشد دولت چین تماس برقرار کنند. به نوشته روزنامه «فایننشال تایمز»، مقامات پکن و واشنگتن در حال حاضر در حال رایزنی درباره دیدار احتمالی «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا و «وانگ یی» همتای چینی او در حاشیه نشست گروه بیست هستند که قرار است هفته آینده در ایتالیا برگزار شود. فاینشال تایمز...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ مقامات دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا قصد دارند با مقامات ارشد دولت چین تماس برقرار کنند.

به نوشته روزنامه «فایننشال تایمز»، مقامات پکن و واشنگتن در حال حاضر در حال رایزنی درباره دیدار احتمالی «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا و «وانگ یی» همتای چینی او در حاشیه نشست گروه بیست هستند که قرار است هفته آینده در ایتالیا برگزار شود.

فاینشال تایمز نوشت، از سوی دیگر، کاخ سفید به دولت چین اعلام کرده مایل است تابستان امسال «وندی شرمن» معاون وزیر امور خارجه آمریکا را به پکن بفرستد.

این روزنامه افزود، مقامات دولت آمریکا همچنین به‌دنبال برقراری دومین تماس تلفنی میان بایدن و «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین هستند.

چنین ابراز تمایلی از سوی واشنگتن در حالی صورت می‌گیرد که بایدن از زمان ورود به کاخ سفید، مواضع تندی علیه چین اتخاذ کرده که از جمله آن‌ها می‌توان به بیانیه مشترک آمریکا و ژاپن و بیانیه ضد چینی نشست گروه هفت در انگلیس اشاره کرد.

دیدار احتمالی بلینکن و وانگ یی در ایتالیا، دومین دیدار مقامات ارشد دو کشور از زمان دیدار پرحاشیه بلینکن و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در آلاسکا محسوب می‌شود.

دولت آمریکا از زمان «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا وارد جنگ تجاری با چین شد و این اختلافات رفته رفته به حوزه‌های دیگر نیز کشیده شد.

واشنگتن از یک سو ادعاهایی حقوق بشری علیه چین مطرح کرده و از سوی دیگر از جدایی‌طلبان هنگ‌کنگ و تایوان حمایت می‌کند. کشتی‌های جنگی آمریکایی به همین منظور بارها از تنگه تحت منازعه تایوان عبور کرده‌اند.

علاوه بر این، دولت سابق آمریکا در راستای فرافکنی درباره شکست در مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور، ادعای ساخته شدن آن در آزمایشگاهی در چین را مطرح کرد. دولت جدید آمریکا نیز با تکرار این ادعا به آژانس‌های اطلاعاتی دستور داده در این‌باره تحقیق کنند.

این درحالی است که گروهی از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت که سال گذشته به شهر ووهان، اولین محل گزارش شیوع ویروس کرونا سفر کرده بودند، پس از چند هفته تحقیقات اعلام کردند خاستگاه آزمایشگاهی برای این بیماری «تقریبا بعید» است.

منبع: خبرگزاری فارس