یک‌شنبه 30 دی 1403

«دو امام مجاهد» در نگاه رهبر معظم انقلاب

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
«دو امام مجاهد» در نگاه رهبر معظم انقلاب

انتشارات انقلاب اسلامی همزمان با فرارسیدن ماه محرم و ایام عزاداری بر سرور و سالار شهیدان، پانزدهمین چاپ از کتاب «دو امام مجاهد» را منتشر کرد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، همزمان با ماه محرم، چاپ پانزدهم کتاب «دو امام مجاهد»؛ شامل شش گفتار از حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) در تحلیل مبارزات سیاسی حسنین (علیهماالسلام) روانه بازار نشر شد. این کتاب که حاصل گردآوری و تدوین شش سخنرانی از رهبر معظم انقلاب در سال‌های 51 و 52 شمسی است، به وقایع پیرامون صلح امام حسن علیه‌السلام و قیام اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام می‌پردازد.

دو گفتار اول کتاب، شامل دو سخنرانی رهبر معظم انقلاب در فروردین سال 1351 است که در حسینیه ارشاد تهران انجام شده است. ایشان در این دو جلسه که به مناسبت ایام شهادت امام حسن (علیه‌السلام) در آخر ماه صفر برگزار شده، علاوه بر شرح نظریه «انسان 250 ساله» به جایگاه والا و مهم امام حسن (علیه‌السلام) در این دوران و چرایی دست‌کشیدن از جنگ و علل پذیرفتن آتش‌بس و بیان تفاوت شرایط امام حسن و امام حسین (علیهماالسلام) پرداخته‌اند.

گفتار سوم تا پنجم اثر، اختصاص به سه سخنرانی ایشان در شب تاسوعا، عاشورا و شام غریبان محرم 1394 هجری قمری (مصادف با بهمن 1352) با موضوع «تحلیل قیام حسینی» دارد. این سه سخنرانی در مسجد کرامت مشهد ایراد شده‌اند.

در گفتار چهارم به اهداف قیام حسینی اشاره و برای روشن شدن مطلب به تحلیل ریشه‌های آن می‌پردازند ایشان با انقلاب دانستن بعثت پیامبر اکرم (صلی‌الله علیه و آله)، دگرگونی‌هایی را که پس از ظهور پیامبر اسلام در جامعه جاهلی آن روز ایجاد شد، برمی‌شمرند. رهبر انقلاب اهم اهداف پیامبر را گستراندن تفکر توحیدی و نفی عبودیت طاغوت، ازبین‌بردن اختلافات طبقاتی و ناعدالتی‌ها و تکریم انسان می‌دانند. ایشان با پرداختن به موضوع انحراف جامعه اسلامی از اهداف بعثت به ترسیم شرایط دوران خلفای سه‌گانه اول به‌ویژه خلیفه سوم می‌پردازند.

عرضه ویژه آثار انتشارات انقلاب اسلامی

در گفتار پنجم پس از مرور سریع مباحث دو گفتار قبل، به دوران امام حسین (علیه‌السلام) و اقدامات ایشان اشاره می‌کنند و بحث مستوفا و مستندی را در این زمینه ارائه می‌دهند. نکته جالب‌توجه در این گفتار، قسمت پایانی آن است که با دعوت مخاطب به تفکر در اهداف قیام امام حسین (علیه‌السلام) با نقل داستان «طوطی و بازرگان» همگان را به انقلاب بر ضد یزیدیان دعوت می‌کنند.

گفتار آخر کتاب «دو امام مجاهد» مربوط به سخنرانی شب عاشورای ایشان در محرم سال 1393 هجری قمری (مصادف با 24 بهمن 1352) در این هیئت است. در این گفتار با نقد سه نظریه در باب قیام حسینی، نظریه چهارمی به‌عنوان نظریه صحیح اثبات می‌کنند. ایشان هدف قیام حسینی را تجدید حیات انقلاب پیامبر اعظم (صلی‌الله علیه و آله) می‌دانند و در این گفتار نیز به طور ضمنی و در لفافه مخاطب خود را دعوت به الگوبرداری از حرکت امام حسین (علیه‌السلام) در قیام بر ضد دشمنان اسلام و حاکمان طاغوتی می‌کنند.

نوع نگاه معظم‌له در این شش گفتار بسیار بدیع است و با اینکه در زمان ایراد این بیانات در سن 32 و 33 سالگی بوده‌اند. منابع روایی و تاریخی متعددی مورد استفاده ایشان قرار گرفته است که سخنرانی ایشان را بسیار متفاوت از سخنرانی‌های معمول آن زمان و حتی حال حاضر می‌کند و بیشتر به جلسات علمی و درسی محققانه شبیه است.

از نکات برجسته این کتاب می‌توان به رعایت دقیق نکات تاریخی و استنادات زیاد اشاره کرد. همچنین اشاره رهبر معظم انقلاب در اویل دهه 50 به مفهوم انقلاب و مبارزه با طاغوت از عمق بصیرت و زمانه‌شناسی ایشان حکایت دارد که در نهایت به سقوط حکومت پهلوی منجر شد.

این کتاب توسط انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) منتشر شده و تاکنون، بالغ بر 30 هزار نسخه در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است. مخاطبان می‌توانند برای تهیه‌ی این کتاب به کتابفروشی‌های سراسر کشور یا به پایگاه اینترنتی انتشارات به نشانی www.khameneibook.ir مراجعه کنند.