دیپلماسی توحیدی
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو - علی بزرگخو*؛ دیپلماسی توحیدی حکم میکند که همیشه طرف حق را به گونهای بگیریم که کمترین هزینه و بیشترین آورده را برایمان داشته باشد. با این وجود یک چیز واضح است: جان مسلمانان بیگناه در هند ارزشش خیلی بیشتر از یک توییت از طرف دستگاه دیپلماسی است! در روزگاری که کرونا در حال جولان دادن در جهان است، گویا عدهای نژادپرست فرصت را برای پیادهسازی افکار معیوب...
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو - علی بزرگخو*؛ دیپلماسی توحیدی حکم میکند که همیشه طرف حق را به گونهای بگیریم که کمترین هزینه و بیشترین آورده را برایمان داشته باشد. با این وجود یک چیز واضح است: جان مسلمانان بیگناه در هند ارزشش خیلی بیشتر از یک توییت از طرف دستگاه دیپلماسی است!
در روزگاری که کرونا در حال جولان دادن در جهان است، گویا عدهای نژادپرست فرصت را برای پیادهسازی افکار معیوب خود مناسب دیدهاند. نژادپرستانی که نه در عصر «حقوق بشر» اعتقادی به آن دارند و نه از دل تاریخ بیرون آمدهاند. آنها نسخهی بیست بیست نژادپرستی در دنیا هستند! از هند صحبت میکنیم، دقیقا همانجایی که در روز روشن انسانها را به جرم زندهبودن محاکمه میکنند و سازمانهای جهانی هم دقیقا در چنین شرایطی ترجیح میدهند، چشمشان را ببندند، گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است! بالاخره جیره و مواجب و بودجهی این سازمانها هم باید از یک جایی تامین بشود. شاید این که امروز یعنی یکی از روزهای قرن بیست و یک دور هم جمع بشویم و از مفهومی به نام «نژاد پرستی» حرف بزنیم، کمی خندهدار به نظر بیاید، اما باید بدانیم دقیقا در همین حال که همهی مجامع جهانی و همهی کشورهای دنیا به استثنای چند کشور محدود سکوت کردهاند، در کشور هند چنان جنایتی در حال رخ دادن است که تاریخ آن را فراموش نخواهد کرد.
بحث فقط بحث جان نیست، بحث فقط بحث مال نیست، بحث فقط بحث خانواده نیست. نقطهای که این افراد هدف رفتهاند ملیت و وطن بیش از 200 میلیون مسلمان هندیست تا بتوانند آنها را از حضوردر سرزمین مادریشان محروم کنند. ماجرا دقیقا از آنجایی شروع شد که حزب BJP - بزرگترین حزب فعلی هندوستان با افکار به شدت نژادپرستانهی هندویی و شدیدا ضد مسلمان - توانست در انتخابات 2019 هند بیشترین درصد آرا را کسب کند و دقیقا از همان زمانش شروع به اعمال افکار نژادپرستانهی خود کرد. ابتدا توانست با لغو یکی از بندهای قانون اساسی هندوستان، خودمختاری کشمیر را منتفی سازد و سپس با لشگرکشی به کشمیر تعداد زیادی از مسلمانان هندی را به قتل برساند.
این حزب با توجه به افکار به شدت ضداسلامیاش، روابط بسیار خوب و نزدیکی با آمریکا و اسرائیل دارد و جنایت طرفداران این حزب که اخیرا علیه مسلمانان رخ داد، دقیقا بعد از سفر رئیس جمهور رژیم تروریستی آمریکا به هند اتفاق افتاد. اخیرا قانونی در هندوستان تصویب شده است که طبق آن در یک پروژه برنامهریزیشده، دولت هند اقدام به لغو تابعیت مسلمانان هندی کرده و از این طریق قصد دارد مسلمانان هند را از حق رای و استفاده از خدمات عمومی محروم کند و در نهایت به کلی از وطن و خانه مادریشان بیرون سازد! حال سوال اینجاست که چگونه دنیا میتواند چشمانش را بر روی همچین جنایتی ببندد؟
متاسفانه اخیرا در جریان اعتراض مسلمانان به این قانون صد در صد نژادپرستانه، بر روی ایشان آتش گشوده و تعداد زیادی را شهید کردند و حتی در بعضی مواقع پیکرهایشان را سوزاندند! سوالی که باید از خود بپرسیم این است که آیا ما در این نزاع تاریخی که در آن آه مظلوم به جایی نمیرسد، دچار مصلحتاندیشیهای بیمورد خواهیم شد، یا طرف حق خواهیم ایستاد؟ دیپلماسی توحیدی حکم میکند که همیشه طرف حق را به گونهای بگیریم که کمترین هزینه و بیشترین آورده را برایمان داشته باشد. جواب این سوالها کمی گنگ است، اما یک چیز واضح است: جان مسلمانان بیگناه ارزشش خیلی بیشتر از یک توییت از طرف دستگاه دیپلماسی است!
*علی بزرگخو - فعال دانشجویی دانشگاه امیرکبیر
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفا منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است