دوشنبه 5 آذر 1403

راز ماندگاری امت اسلامی «وحدت» و «پیروی از سیره اهل بیت» است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
راز ماندگاری امت اسلامی «وحدت» و «پیروی از سیره اهل بیت» است

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در همایش پیامبر رحمت و خاندان عترت؛ طلایه‌داران فضیلت و وحدت گفت: راز ماندگاری امت اسلامی «وحدت» و «پیروی از سیره اهل بیت» است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در همایش پیامبر رحمت و خاندان عترت؛ طلایه‌داران فضیلت و وحدت گفت: راز ماندگاری امت اسلامی «وحدت» و «پیروی از سیره اهل بیت» است.

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش «پیامبر رحمت و خاندان عترت؛ طلایه‌داران فضیلت و وحدت» با حضور جمعی از اساتید، محققان و اسلام شناسان و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در مکه مکرمه برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در این همایش گفت: وحدت اسلامی یکی از مهمترین پایه های حفظ و ماندگاری امت اسلامی و یک ضرورت عقلی و شرعی است که تاریخ لزوم و اهمیت آن را ثابت نموده است.

وی ادامه داد: وحدت اسلامی تا زمانی امکان وقوع و تحقق دارد که امت اسلامی در محورهای مشترکی میان خود به اجماع رسیده و بر اساس منافعی مشترک، سرنوشتی واحد، و کارکردها و خلق و خوی واحدی جمع شوند و با دشمن مشترک رویارویی کنند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اظهار داشت: رسول گرامی اسلام (ص) خاندان خود را به کشتی نوح (ع) تشبیه نموده اند که هرکس سوار آن شد، نجات یافته و هر که آن را ترک نموده و از آن جا مانده، در طوفان غرق شد.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان شرایط امروز که همه مستکبران و نیروهای صهیونیستی دست به دست هم داده اند تا از بازگشت اسلام به جایگاه پیشرو و پیشتاز خود در میان ملت ها، جلوگیری کنند، افزود: موضع گیری ها و رفتارهای اهل بیت (علیهم السلام) در رعایت مصلحت امت اسلامی باید چراغ راهی برای مسلمانان در وحدت بخشی به موضع گیری های عملی خود در برابر مشکلات پیچیده و چالش‌های پیش رویشان باشد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به این که «سیره و روش زندگی اهل بیت (علیهم السلام)، محور تحقق وحدت و نفی تفرقه» است، خاطرنشان کرد: حضرت علی (ع) بعد از رسول خدا (ص) همواره صبر و فرو بردن خشم را ترجیح داده است، چرا که دغدغه و اهتمامش این بود که ببیند اسلام به سرعت در خارج از مرزهای حجاز گسترش یافته و تاج و تخت حکام [ظلم و جور] زیر پای فاتحان مسلمان فروریزد و از هم بپاشد. در همین راستا آن حضرت با دانشمندان یهودی و مسیحی گفتگو کرده و آنان را نصیحت و راهنمایی می کردند و خطاهایشان را گوشزد می فرمودند.

وی با بیان این که امام حسن (ع) و امام حسین (ع) نیز برای حفظ وحدت در بین مسلمانان تصمیمات مهمی اتخاذ کردند، ادامه داد: این دو امام بزرگوار برای این که وحدت را بین مسلمانان حفظ و تقویت کنند صلح و رفتار مسالمت آمیز را در مقابل معاویه انتخاب کردند.

نماینده ولی فقیه در حج و زیارت افزود: در سیره زندگانی امام علی بن الحسین (ع) آمده است که ایشان با اینکه سپاه بنی امیه در کشتن پدر بزرگوارشان دست داشت، لکن این واقعه مانع از آن نشد که امام گام برداشتن و حرکت به سوی افق های وحدت والای اسلامی را ادامه ندهد، چنانکه از ایشان مشهور است که همواره برای فتح و پیروزی نیروهای نظامی مستقر در مرزها دعا می کرد.

وی به تدابیر امام صادق (ع) و توصیه های امام علی بن موسی الرضا (ع) برای حفظ وحدت اسلامی اشاره کرد و گفت: بی شک هر آنکه سیره ائمه اهل بیت (علیهم السلام) را بررسی کند، درمی یابد که آنان بهترین الگو و أسوه برای همه مسلمانان هستند.

سرپرست حجاج ایرانی درپایان به بیان جمله ای از پیامبر اکرم (ص) در تاکید بر وحدت کلمه و پرهیز از اختلاف و تفرقه اشاره کرد و از خداوند متعال توفیق مسلمانان را در عمل به سیره و روش اهل بیت (علیهم السلام) به منظور ارتقای وحدت امت اسلامی مسئلت نمود.