یک‌شنبه 14 بهمن 1403

راهکار مجلس برای جبران کسری بودجه

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز در جلسه غیرعلنی و علنی پارلمان به بررسی راهکارهای رفع کسری بودجه سال جاری و همچنین اتخاذ تدابیر لازم برای بودجه 1401 پرداختند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز در جلسه غیرعلنی و علنی پارلمان به بررسی راهکارهای رفع کسری بودجه سال جاری و همچنین اتخاذ تدابیر لازم برای بودجه 1401 پرداختند.

به گزارش تابناک، طبق توضیحات سید نظام موسوی سخنگوی هیات رییسه مجلس، امروز مجلس میزبان مسعود میرکاظمی رییس سازمان برنامه و بودجه برای ارائه گزارشی درباره شاخص‌های کلان اقتصادی کشور و روند اجرای بودجه 1400 و آسیب‌ها و نقاط ضعف و قوت آن بود؛ در این نشست میرکاظمی ضمن ارائه توضیحاتی در رابطه با برنامه‌های دولت جدید جهت اصلاح ساختار بودجه، بر همکاری بین مجلس شورای اسلامی و دولت تاکید کرد.

به گفته وی، رییس مجلس در نشست غیرعلنی بر اصلاح ساختار در بودجه سال 1400 تا پایان سال تاکید کرده و اینکه بررسی بودجه 1401 نیز به اصلاح آیین‌نامه داخلی نیاز است تا به تبع آن بستر حقوقی برای اصلاح ساختار بررسی بودجه فراهم شود.

نصرالله پژمان فر نایب رییس کمیسیون اصل نود هدف از این جلسه را هماهنگی بین دولت و مجلس در مسائل بودجه ای خواند و توضیح داد: مدیریت غلط بودجه کشور در دولت یازدهم و دوازدهم موجب ایجاد دو هزار هزار میلیارد تومان بدهی برای دولت شده که باید فکری برای این بدهی انباشته کرد؛ نتیجه بدهکار کردن دولت این است که برای حل آن دولت ها دست در جیب مردم کرده و مردم را فقیرتر می‌کنند حال اینکه استقراض از بانک‌ها، چاپ اوراق، عدم پرداخت دیون به معنای فقیرتر کردن مردم است.

با شروع جلسه، رییس سازمان برنامه و بودجه از تریبون رسمی مجلس مشکل اساسی امروز کشور را بحث کسری بودجه دانست و توضیح داد: متاسفانه در طول 8 سال گذشته مصارف کشور رشد چشمگیری داشته و آمار و ارقام 10 برابر شدن مصارف را نشان می دهد. کنترلهای لازم شروع شده و جلوی ریخت و پاشها گرفته شده، ما در بخش هزینه ها به صورت انقباضی عمل می کنیم بدهی بالایی از سنوات قبلی به دولت منتقل شده و امروز بدهی های بالایی به بانک مرکزی، سازمان تامین اجتماعی و صندوق توسعه ملی داریم که در حال مدیریت آنها هستیم.

او درباره بودجه 1401 نیز گفت: در تلاش هستیم تا بودجه سال آتی با همکاری بین دولت و مجلس با بهترین نوع ساختار تهیه شده و بودجه ای بر محور برنامه و قابل رصد و نظارت باشد. بر همین اساس دو ماه است که اصلاح ساختار بودجه در سازمان شروع شده و ما به دنبال تبدیل بودجه نویسی بر مبنای ردیف به بودجه نویسی مبتنی بر برنامه ها هستیم؛ رشد اقتصادی و ثبات اقتصادی از مهمترین محورهای ما در اصلاح ساختار است.

بعد از صحبت های میرکاظمی، سلمان ذاکر نماینده ارومیه گفت: امروز ما شاهد مشکل معیشت مردم هستیم به طوری که افراد کم برخوردار توانایی مالی برای اداره زندگی را ندارند. سوال این است که رییس سازمان برنامه و بودجه چه برنامه‌ای برای این موضوع دارید؟

وی همچنین گفت که باید ساختار بودجه تضمین‌کننده درآمد پایدار و تضمین‌کننده ثابت شدن قیمت‌ها باشد لذا ارز 4200 تومانی حذف شده و برای پایان دادن به رنج تجار در موضوع ارز تعهدی برنامه ریزی صورت گیرد.

محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه نیز از اجرا نشدن احکام قانون بودجه 1400 انتقاد کرد و افزود: باید اصلاح ساختار صورت گیرد. در دولت قبل یکسری نهادهای موازی در تصمیم‌گیری‌هایی که شأن مجلس بود اقدام به تصمیم‌گیری می‌کردند. متاسفانه امروز نیز این موضوع ادامه دارد.

در جمع بندی نیز، محمد باقر قالیباف رییس مجلس با بیان اینکه دولت و مجلس مصمم به حل دو مشکل اساسی مردم در موضوع کرونا و معضلات معیشتی است، افزود: در حوزه مسائل کرونا و سلامت مردم اتفاقات خوبی در حوزه واکسیناسیون رخ داد، علاوه بر این دولت و مجلس مصمم هستند در حوزه معیشت مخصوصا در ثبات قیمت کالاهای اساسی شاهد وفور کالا و هم ثبات قیمت در حوزه معیشت و سفره مردم باشیم و این مهم در اولویت قرار بگیرد.

قالیباف در پایان ابراز امیدواری کرد که بودجه سال 1401 با اصلاح ساختار بودجه و با هدف گذاری بر رشد اقتصادی کشور تدوین شود.

علاوه بر این تعدادی از نمایندگان مجلس در قالب تذکراتی به طرح مهمترین موضوعات کشور پرداختند که یکی از آن ها عبدالحسین روح الامینی نماینده تهران بود؛ او گفت: اکنون زمان برگزاری آزمونهای تخصصی پزشکی و پی اچ دی است اما در برخی از رشته های جراحی نظیر جراحی مغز و اورولوژی که زمانی برای حضور در آن سر و دست می شکستند کمتر از یک سوم ظرفیت ثبت نام داشتند. همچنین ثبت نام در برخی از رشته های تخصصی پزشکی و پی اچ دی به شدت کاهش یافته در حالی که زمانی این رشته ها برای خود ابهتی داشتند و حتی از سردفتری و وکالت جایگاهی بالاتری دارند. باید به فکر آینده کشور باشیم‌.

وی خاطرنشان کرد: این در شأن مقام قانونگذاری نیست که به مسائل جزئی و نحوه سوالات آزمون و نمرات آزمون ورود داشته باشد بلکه مجلس باید به دنبال شکستن انحصارات باشد. باید کمیسیون مربوطه به این موضوع توجه داشته باشد و براین اساس قانونگذاری در مجلس صورت گیرد.