چهارشنبه 7 آذر 1403

راه اندازی سامانه ملی پیام‌رسان بخش کشاورزی در سال 99

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
راه اندازی سامانه ملی پیام‌رسان بخش کشاورزی در سال 99

تهران - ایرنا - رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: مرحله نخست سامانه ملی پیام‌رسان بخش کشاورزی به منظور ارایه اطلاعات دقیق به کشاورزان و اجرای الگوی کشت از سال 99 راه اندازی می شود.

«کاظم خاوازی» روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت چهل و یکمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی افزود: اقدامات فنی و علمی این سامانه ملی پیامرسان توسط سازمان تحقیقات کشاورزی به انجام رسیده و برای تکمیل مراحل بعدی در اختیار دانشگاه های تهران و خواجه نصیر قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه این سامانه دارای بخش های فنی، اططلاعات خاکی و فیزیولوژی گیاه است اظهارداشت: سامانه مذکور به دلیل وجود اطلاعات دقیق و علمی می تواند در الگوی کشت به کشاورازن کمک کند بنابراین کشاورزان می‌توانند به راحتی برای نوع محصول تولیدی خود و اقتصادی بودن آن تصمیم بگیرند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: نمونه این سامانه و مراکز در کشورهای پیشرفته دنیا وجود دارد که مورد استفاده بخش کشاورزی قرار می گیرد که این امر موجب تعادل تولید، عرضه محصول در بازار و حتی واردات می شود.

خاوازی اضافه کرد: سیستم یکپارچه اطلاعات و دانش بخش کشاورزی تحت عنوان رصد خانه بخش کشاورزی نیز توسط سازمان تحقیقات کشاورزی در دست راه اندازی است که موجب ارتقای بخش کشاورزی خواهد شد.

طرح جامع تولید علوفه کشور در انتظار تایید معاونت زراعی

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: طرح جامع تولید علوفه تدوین و اکنون به منظور بررسی و تایید در اختیار معاونت زراعی وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است که در صورت تایید به سازمان برنامه و بودجه برای تامین اعتبار ارسال می شود.

خاوازی با بیان اینکه در این طرح قرار بود کشت چغندر علوفه ای به تامین علوفه مورد نیاز کشور کمک کند گفت: کشت این محصول دارای تناژ و کیفیت بالاست که موفقیت خوبی در این زمینه حاصل شده بطوری که با بیرون کشیدن اندام های گیاه از خاک، این گیاه مورد مصرف و سیلو کردن است.

این مقام مسوول تصریح کرد: برای برداشت این گیاه از خاک، ماشینی طراحی شد که ساخت آن با کمک موسسه فنی مهندسی در تناژ بالا در دست تهیه است.

خاوازی تولید گیاه خارشتر در مناطق خشک کشور را از دیگر اقدام های مهم این سازمان برشمرد و گفت: اکنون برای ترویج گیاه خارشتر یک تن بذر در مزارع الگویی مختلف استان های کم آب به ویژه استان سمنان برای آشنایی کشاورزان کشت شده است.

وی با بیا اینکه موسسه علوم دامی همچنان روی کشت خارشتر در مناطق خشک کشور کار می کند افزود: اکنون خارشتر در استان های مختلف از جمله خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سمنان کشت می شود.

جابجایی 1.5 میلیون تن دانه ذرت با گندم در پکیج تولید علوفه کشور

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید براینکه برای رفع مشکل تامین علوفه کشور باید در پکیج طرح جامع تولید علوفه کشور به غیر از چغندر علوفه ای و خارشتر گیاهان دیگری افزوده شوند گفت: اکنون به این موضوع ورود کرده ایم به طوری که با فرمولی یک میلیون و 500 تن دانه ذرت را با فرمالیسیونی با گندم جابجا کنیم.

روند صعودی تبادلات علمی و پژوهشی با مراکز بین المللی در تحریم ها

خاوازی تصریح کرد: سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در 6 حوزه ماموریتی پژوهش و فناوری، تولید محصولات فناورانه، ثبت گواهی و نظارت بر نهاده ها، آموزش و ترویج کشاورزی، مدیریت ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی در سنوات گذشته دستاوردهای ارزشمندی کسب کرده است.

وی اظهارداشت: در اجرای قانون برنامه ششم توسعه و تکالیف مربوط علیرغم تحریم ها تبادلات علمی و فنی با موسسات و مراکز بین المللی مختلف از روند صعودی قابل قبول نسبت به سال 95 برخوردار شده است.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بخش عمده اقدام های عرضه شده این سازمان را فنی و ترویجی دانست و گفت: معرفی ارقام جدید زراعی و باغی در سال 92 حدود 11 رقم بود که در سال 97 به 61 رقم رسید.

خاوازی افزود: آفت کش های جدید در سال 92 نزدیک 18 عدد محصول معرفی شده بود که در سال 97 این تعداد به 28 عدد رسید.

وی افزود: یافته های جدید پژوهش زراعی، باغی، شیلاتی، گیاه پزشکی دام، طیور، منابع طبیعی خاک و آب در سال 92 نزدیک 121 عنوان و در سال 97 این تعداد به 200 یافته پژوهشی رسید.

به گفته وی، قراردادهای انتقال دانش فنی، در سال 92 نزدیک 14 فقره بود که در سال 97 به 52 فقره رسید.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تشکیل شرکت دانش بنیان در سال 92 را 15 شرکت ذکر کرد و گفت: سال 97 تعداد شرکت های دانش بنیان به 79 شرکت رسید.

خاوازی با بیان اینکه تعاملات بین المللی ایران درسال 92 حدود 66 مورد بود و در سال 97 به 140 مورد بالغ شد و در عین حال کتاب های معتبر چاپ شده توسط محققان این سازمان در سال 92، نزدیک 55 جلد در سال 97 به 69 جلد رسید.

وی ضمن تاکید براین که سالانه چهار هزار پروژ در این سازمان تحقیقاتی اجرایی می شود، افزود: سازمان تحقیقات 95 درصد از واکسن های دامی و 25 درصد از واکسن های طیور و بیش از 85 درصد واکسن های انسانی را تولید می کند که نسبت به سال 95، رشد 40 درصدی تولید واکسن را دارد.

رییس سازمان تحقیقات کشاورزی با بیان اینکه بخش مدیریت ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی نیز تکنیک های معتبری برای شناسایی، حفظ و نگهداری نمونه های زنده و غیره زنده بکار گرفته می شود، گفت: سال 92 تعداد نمونه های زنده بیش از 126 هزار نمونه بود که در سال 97 به 195 هزار نمونه زنده رسید.

به گفته وی، شناسایی، حفظ و نگهداری نمونه های غیرزنده نیز در سال 92 تعداد آنها چهار میلیون 357 هزار و 586 مورد بود که در سال 97 به چهار میلیون 377 هزار و 800 مورد رسیده است.

خاوازی درخصوص ثبت، نظارت بر بذر و نهال افزود: نظارت بر تولید بذور گواهی شده در سال 92 نزدیک به 330 هزار تن بود که در سال 97 به 506 هزار تن تولید رسید.

وی اقدامات پژوهشی، تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی این سازمان را در ارتقای تولیدات کشاورزی و دانش کشاورزان موثر دانست و گفت: انتقال دانش فنی به بخش خصوصی موجب سرعت انتقال دانش می شود.

*س_برچسب‌ها_س*