رایزنی وزرای خارجه ایران و پاکستان در تاشکند
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «بلاول بوتو زرداری» وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان امروز (سهشنبه) چهارم بهمن ماه و در حاشیه بیست و ششمین نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اقتصادی اکو در تاشکند پایتخت ازبکستان دیدار و گفتوگو کردند.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در این نشست بامداد امروز وارد تاشکند شد و صبح امروز در نشست وزرا به ایراد سخنرانی پرداخت.
وزیر خارجه در این نشست عنوان کرد: منطقه اکو میتواند به الگویی از مشارکت بین کشورهای تولید کننده و کشورهای مصرف کننده انرژی تبدیل شود. بی تردید، مشارکت در حوزه گاز و حوزه برق از اولویتهای اکو در این راستاست. مایلم به ابتکار ریاست جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «گاز در خدمت بازیابی اقتصاد جهانی پس از کووید» اشاره کنم که در مجمع کشورهای صادر کننده گاز ارائه شد. این ابتکار میتواند مبنایی برای مشارکت در منطقه اکو نیز باشد. اکو بیش از پیش نیازمند سرمایه گذاری در حوزه فناوریهای نو، صنایع دانش بنیان و دیجیتالی کردن فعالیتهای اقتصادی است. جمهوری اسلامی ایران آماده است دستاوردهای خود در حوزههای دانش بنیان را با کشورهای عضو اکو به مشارکت گذارد.
امیرعبداللهیان همچنین گفت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر پایه دکترین سیاست خارجی متوازن، تعامل و همکاری با جهان و عدم مداخله در امور داخلی استوار است. صدور قطعنامه مداخله جویانه و نامتعارف پارلمان اروپا را قویا محکوم میکنیم. بی تردید تبعات منفی چنین رفتارهای احساسی برای اروپا هزینه زا است و لذا مسیر درست، تمرکز بر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت است. جمهوری اسلامی ایران رفتار اهانت آمیز نسبت به مقدسات ادیان الهی به ویژه اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم و حمایت دولتهای غربی از آن تحت عنوان آزادی بیان را به هیچ وجه قابل قبول ندانسته و آن را شدیدا محکوم میکند.
به گزارش فارس، وزرای خارجه دو کشور 16 دی ماه نیز تلفنی با یکدیگر گفتوگو کرده بودند و وزیر خارجه پاکستان در گفتوگوی تلفنی با همتای ایرانی بر ضرورت همکاریهای مشترک نظامی و امنیتی ایران و پاکستان در مبارزه با اقدامات تروریستی تأکید کرد. بلاول بوتور زرداری همچنین از کمکهای انسان دوستانه جمهوری اسلامی ایران به سیل زدگان پاکستانی تشکر کرده و بر ضرورت تحقق هر چه سریعتر توافقهای به دست آمده در نشست اخیر کمیسیون مشترک در راستای گسترش روابط خوب و سازنده بین دو کشور تأکید کرد.
امیرعبداللهیان و همتای پاکستانی دهم شهریور ماه نیز تلفنی گفتوگو کردند و وزیر خارجه پاکستان در گفتوگوی تلفنی با امیرعبداللهیان با بیان اینکه شرکتهای مختلف باید بتوانند بدون هیچ محدودیتی در ایران سرمایهگذاری کنند، از وی برای سفر به اسلام آباد در آینده نزدیک دعوت کرد.
بلاول بوتو زرداری وزیر خارجه پاکستان 24 خرداد ماه هم در تهران با امیرعبداللهیان دیدار کرد و وزیر خارجه ایران در توئیتی در این باره نوشت: روابط عمیق بین دو کشور بزرگ و موثر جهان اسلام، ایران و پاکستان همواره امیدبخش و رو به جلو بوده است.