یک‌شنبه 4 آذر 1403

ربوده شدن خبرنگار ایرانی در کرانه باختری + فیلم

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
ربوده شدن خبرنگار ایرانی در کرانه باختری + فیلم

عصر روز سه‌شنبه چند لباس شخصی خبرنگار خبرگزاری تسنیم در کرانه باختری را ربوده و بعد از تهدید و ضرب و شتم، او را رها کردند.

عصر روز سه‌شنبه چند لباس شخصی خبرنگار خبرگزاری تسنیم در کرانه باختری را ربوده و بعد از تهدید و ضرب و شتم، او را رها کردند.

به گزارش عرشه آنلاین، سامر ایمن خویره، خبرنگار تسنیم در کرانه باختری فلسطین اشغالی، ماجرای ربایش و تهدید خود را بازگو کرد. عصر روز سه‌شنبه چند مامور امنیتی خبرنگار تسنیم در کرانه باختری فلسطین اشغالی را ربوده و بعد از تهدید و ضرب و شتم، او را رها کردند.

سامر خویره در تشریح ماجرا می‌گوید: «عصر روز سه‌شنبه، حوالی ساعت 4:30 به وقت محلی، یک خودرو در برابر بیمارستان دولتی "رفیده" در شهر نابلس توقف و مرا با تهدید اسلحه وادار کرد تا سوار ماشین شوم. در خودرو بودم که چهار سرنشین، با ضرب و شتم شدید، ناسزاگویی و استفاده از الفاظ رکیک و ناشایست و... مرا تهدید کردند که حق نداشتی ماجرای تجمع دانشجویی دانشگاه النجاح را پوشش رسانه‌ای بدهی. این کارها به منزله "تخریب جنبش فتح" است و ما چنین اجازه‌ای به تو نمی‌دهیم... آن‌ها نزدیک به 30 تا 40 دقیقه مرا تهدید کردند و نهایتا در نقطه‌ای دور افتاده از ماشین بیرون انداختند. در زمان بیرون کردن من از ماشین، یکی از سرنشین‌ها به صراحت گفت "این بار آخر بود که با زبان آدمیزاد با تو صحبت کردیم. دفعه بعد، با شلیک یک گلوله به سر، کار را یکسره می‌کنیم."»

با افزایش فعالیت‌های آزادیخواهانه و اقبال به مقاومت در کرانه باختری، نیروهای امنیتی همکار با رژیم اشغالگر صهیونیستی سختگیری بیش‌تری علیه شهروندان فلسطینی به کار می‌گیرند. برخورد با تجمعات دانشجویی، تهدید خبرنگاران و... به نظر می‌رسد اقداماتی باشد که برای جلب نظر - یا طبق درخواست - صهیونیست‌ها و کنترل گرایش مردم به سمت مقاومت صورت می‌گیرد.

ماجرا از آنجا آغاز شد که روز سه‌شنبه یک تجمع دانشجویی در دانشگاه دولتی "النجاح" در شهر نابلس برگزار می‌شد. سامر خویره ماجرا را شرح می‌دهد: «ما برای پوشش خبری این تجمع به آن‌جا رفته بودیم. شغل ما، خبرنگاری است و وظیفه داریم اخبار، بحران‌ها و مشکلات جامعه خود را در سطح رسانه‌ها بازگو کنیم. این بار نیز طبق وظیفه خود به این دانشگاه رفتیم. اما نیروهای امنیتی وابسته به جنبش فتح، اعتقاد داشتند این تجمع دانشجویی از سوی جریانات اسلامگرا طراحی شده و تهدیدی علیه دولت خودگردان است. در این تجمع دانشجویی، درگیری شدیدی بین دانشجویان و نیروهای حراست دانشگاه ایجاد شد؛ به طوری که تعدادی از دانشجویان با آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند.»

خبرنگار تسنیم در کرانه باختری درباره ارتباط میان این تجمع و ربایش خودش می‌گوید: «ربایشگران ادعا می‌کردند تو قصد داری جنبش فتح و دولت خودگردان را تضعیف کنی؛ در حالی که من صرفاً حسب وظیفه حرفه‌ای خود به پوشش تحولات و رویدادها می‌پردازم.»

او در مورد هویت افرادی که تهدید کرده‌اند، می‌گوید: «یکی از ربایندگان را به خوبی می‌شناسم. او در سازمان "جهاز الامن الوقائی" (سازمان امنیت و پیشگیری) که مهم‌ترین نهاد امنیتی وابسته به تشکیلات خودگردان است، فعالیت می‌کند. همو در حین توهین و تهدیدهای خود، گفت: "جهاز الأمن الوقائی باید تو را تربیت کند."»

وی اظهار داشت: «من نزدیک به 20 سال است که کار خبرنگاری را به صورت حرفه‌ای انجام می‌دهم. سال 2003 از دانشگاه ملی النجاح فارغ التحصیل و از آن زمان به فعالیت حرفه‌ای روی آوردم. در حال حاضر خبرنگار حبرگزاری بین‌المللی تسنیم در کرانه باختری هستیم و همزمان با خبرگزاری جی مدیا در شمال کرانه باختری همکاری می‌کنم. ضمن این‌که یک برنامه روزانه در یکی از رادیوهای محلی نابلس دارم. به این‌ها باید همکاری با روزنامه العربی الجدید چاپ لندن را افزود. من به وظایف خود در این حوزه به خوبی آشنایی دارم.»

درگیری با صهیونیست‌ها در ورودی شهر البیره، بسته شدن جاده ارتباطی میان شمال و جنوب کرانه باختری توسط اشغالگران، سختگیری برای ورود شهروندان فلسطینی کرانه باختری به بیت المقدس همزمان با آغاز ماه مبارک، درگیری در سبسطیه، درگیری در نابلس و درگیری در الخلیل از جمله گزارشهای سامر خویره برای تسنیم در ماه‌های اخیر است.

منبع: تسنیم

هم اکنون دیگران می خوانند
ربوده شدن خبرنگار ایرانی در کرانه باختری + فیلم 2