چهارشنبه 7 آذر 1403

رد پای بخش عظیمی از فرهنگ اسلامی و انقلابی کشور در اراک است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
رد پای بخش عظیمی از فرهنگ اسلامی و انقلابی کشور در اراک است

ضرغامی گفت: اراک به لحاظ میراث فرهنگی وضعیت فوق‌العاده‌ای دارد و رد پای بخش عظیمی از فرهنگ اسلامی، شیعی و انقلابی کشور در این شهر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ سید عزت اله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امروز در جریان دومین روز سفر خود به استان مرکزی در بازدید از حوزه علمیه سپهداری و بازار اراک اظهار داشت: اراک به لحاظ میراث فرهنگی وضعیت فوق‌العاده‌ای دارد و رد پای بخش عظیمی از فرهنگ اسلامی، شیعی و انقلابی کشور در این شهر است.

ضرغامی با اشاره به اینکه بازار اراک به لحاظ وسعت و تنوع کاربری ها بهترین وضعیت را دارد عنوان کرد: بازار سنتی اراک به ثبت ملی رسیده و از بناهای بسیار ارزشمند و تاریخی است، این مجموعه اعتبارات قابل توجهی برای نگهداری و مرمت نیاز دارد که در حد اعتبارات جاری وزارت میراث فرهنگی نیست و دستگاه‌های مختلف باید حتما در این زمینه همراهی کنند. وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: بازار اراک یک جایگاه ویژه است و به لحاظ معماری باید حفظ شود، فضاها و اماکنی که جنبه تخریبی دارند باید در اولویت مرمت قرار گیرند و با کمک بازاریان رسیدگی شوند.

مدرسه سپهداری اراک دارای جایگاه تاریخی و انقلابی است

ضرغامی همچنین در بازدید از مدرسه سپهداری اراک گفت: حجره طلبگی حضرت امام راحل نیز در این مدرسه واقع شده که نشان دهنده جایگاه ویژه علمی و انقلابی آن است، مدرسه علمیه سپهداری اکنون با مشکلاتی مواجه است که این مشکلات بررسی و برای رفع آنها تلاش خواهد شد. وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جریان این بازدید طی تماس با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشو با تأکید بر جایگاه تاریخی و انقلابی مدرسه سپهداری اراک خواستار مشارکت اوقاف در مرمت این مجموعه شد.

اگر بناهای تاریخی آسیب ببینند بخشی از هویت ما صدمه می بیند

ضرغامی همچنین در بازدید از حمام چهار فصل و موزه مردم شناسی اراک نیز اذعان داشت: این حمام با معماری خاص یکی از مکان‌های دیدنی اراک است که مشابه آن در جای دیگر نیست. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: در این حمام یک حمام مستقل برای ارامنه ایجاد شده و اینکه مسلمانان به فکر اقلیت‌های دیگر در کنار خود بوده‌اند، از برجستگی های میراث فرهنگی ناملموس بشمار می رود و نشان دهنده اهتمام مسلمانان به اقیلت‌های مذهبی است. وی ادامه داد: معرفی این بنای تاریخی به تنهایی می تواند زمینه ورود گردشگران را به این خطه فراهم کند چراکه این حمام هم به لحاظ وسعت و هم به لحاظ معماری و کاشیکاری های انجام شده شرایط خاصی دارد. وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: اعتبارات ویژه‌ای برای حفاظت از این بنای تاریخی در نظر گرفته خواهد شد. ضرغامی با تأکید بر اینکه با توجه به تعدد بناهای تاریخی در نقاط مختلف کشور، حفاظت و صیانت از آنها نیازمند مشارکت عمومی است افزود: آحاد جامعه باید خود را مکلف به حفاظت از بناهای تاریخی بدانند چرا که اگر به آنها آسیب برسد در حقیقت بخشی از هویت و اصالت ما صدمه می بیند. وی همچنین میراث فرهنگی را بهترین بهانه و ابزار برای انسجام ملی، هویت ملی و وحدت ایرانیان و دوری از تفرقه و گسل های مد نظر دشمن عنوان کرد. انتهای پیام /