رسانه دولت، روحانی را مقصر وضعیت اقتصادی کشور دانست
خبرگزاری ایرنا، وابسته به دولت در گزارشی به اظهارات محمود واعظی درخصوص گرانیهای اخیر و فشار اقتصادی به مردم واکنش نشان داد و ضمن دفاع از وضع موجود، دولت روحانی را مقصر وضعیت اقتصادی کشور دانست.
خبرگزاری ایرنا، وابسته به دولت در گزارشی به اظهارات محمود واعظی درخصوص گرانیهای اخیر و فشار اقتصادی به مردم واکنش نشان داد و ضمن دفاع از وضع موجود، دولت روحانی را مقصر وضعیت اقتصادی کشور دانست.
به گزارش عرشه آنلاین، در ادامه گزارش کامل خبرگزاری ایرنا را می خوانید: محمود واعظی در حالی تلاش کرده درس کنترل قیمتها به دولت سیزدهم بدهد که بدترین عملکرد تاریخ 80 ساله ایران در افزایش تورم به نام دولتهای یازدهم و دوازدهم ثبت شده است.
محمود واعظی رئیس دفتر حسن روحانی از گرانیها در کشور انتقاد کرده است. واعظی در حالی تلاش کرده درس کنترل قیمتها به دولت سیزدهم بدهد که بدترین عملکرد تاریخ 80 ساله ایران در افزایش تورم به نام حسن روحانی ثبت شده است. در دولت گذشته قیمت مسکن بیشترین افزایش در بین همه دولتها را به خود دید و قیمت خودرو به طور متوسط هفت هشت برابر شد. هزینه خانوارها با بیشترین افزایش مواجه شد در حالی که درآمد آنها متناسب با هزینهها رشد نکرد که موجب تشدید فاصله طبقاتی و افزایش فقر در کشور شد.
دولت گذشته به منظور عدم افزایش قیمت کالاهای اساسی اقدام به توزیع ارز 4200 تومانی کرد، اما قیمت کالاهای اساسی چند برابر شد که نشان از توزیع میلیاردها دلار ارز 4200 بین چند تاجر خاص دارد. درواقع ارز 4200 به جای سفره عموم مردم، به جیب عدهای اندک رفت. در ادامه شماری از رکوردهای گرانی در دولت روحانی جهت اطلاع محمود واعظی ذکر شده است.
نرخ ارز
خبرگزاری دولت بدون اشاره به رکوردهای تاریخی افزایش نرخ ارز و سکه در همین چندین ماه عمل دولت رئیسی، نوشت: نرخ ارز از متوسط 3270 تومان در تیرماه 1392 به حدود 25000 تومان در ماه پایانی دولت گذشته افزایش یافت که بیشترین رشد قیمت ارز در بین تمام دولتهای قبل از انقلاب بود. در بین دولتهای پس از انقلاب، دولت حسن روحانی منفیترین کارنامه را در کنترل نرخ ارز و حفظ ارزش پول ملی کشور به جای گذاشت. نرخ دلار در بازار آزاد در دوره هشتساله حسن روحانی 649 درصد افزایش یافت تا بیسابقهترین گرانی ارز در تاریخ اقتصاد پس از انقلاب رقم بخورد. دولت دهم نرخ ارز را با قیمت 3,271 تومان به دولت گذشته تحویل داد، اما دولت گذشته با افزایش بیسابقه 649 درصدی، نرخ ارز را با قیمت 24,518 تومان به دولت رئیسی تحویل داد. در بین دولتهای پس از انقلاب، بعد از دولت گذشته که رتبه اول را از لحاظ گرانی ارز داشته، دولت موسوی با 341 درصد و دولت رفسنجانی با 297 درصد در رتبههای دوم و سوم قرار دارند. افزایش نرخ ارز به معنای کاهش ارزش پول ملی کشور است و ریشه مشکلاتی همچون کاهش قدرت خرید مردم و رشد تورم محسوب میشود. دولت گذشته با وجود ادعاهای فراوانی که در زمینه کنترل نرخ ارز مطرح کرد، فاجعهبارترین عملکرد را در این زمینه به جای گذاشته است.
تورم تولید
دولت گذشته، تورم بخش تولید را 2 برابر کرد. بر اساس گزارش مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه تولیدکنندگان صنعتی در بهار 1400 به 94.7 درصد رسید که بالاترین میزان تورم بخش تولید در دو دهه اخیر است. تورم نقطه به نقطه تولیدکنندگان صنعتی نسبت به پایان دولت دهم (43 درصد در بهار 1392) بیش از 2 برابر شده است. تبعات سنگین این فاجعه را در ماههای بعد از دولت دوازدهم در تورم بخش مصرفی شاهد بودیم.
تورم روستانشینان
بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم مناطق روستایی کشور در مردادماه به 48.7 درصد رسید که از زمان تهیه و انتشار این آمار در سال 1376 تاکنون بالاترین رقم محسوب میشود. بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم مناطق شهری کشور نیز در مردادماه به 44.5 درصد رسید که بالاترین رقم آن در دو دهه اخیر محسوب میشود. بالاترین رقم تورم مناطق شهری کشور طبق گزارش بانک مرکزی مربوط به دولت رفسنجانی است که به 49.5 درصد رسید.
هزینه زندگی مردم
در دوره هشتساله دولت گذشته، متوسط هزینه زندگی مردم در روستاها 222 درصد افزایش یافت. متوسط هزینه کل ناخالص در مناطق روستایی کشور در سال 1391 حدود 10.8 میلیون تومان بود که در سال 1399 به 34.9 میلیون تومان افزایش یافت که بیانگر رشد 222 درصدی است. به عبارت دیگر هر خانوار روستایی نسبت به پایان دولت دهم، مجبور است 24 میلیون تومان هزینه بیشتری متحمل شود. متوسط هزینه کل ناخالص سالانه خانوارها در مناطق شهری کشور از 16.4 میلیون تومان در سال 1391 به 63.4 میلیون تومان در سال 1399 رسید که افزایش 286 درصدی یافته است.
مسکن
قیمت مسکن در تهران در تیرماه 1392 کمتر از 3.7 میلیون تومان بود در حالی که در تیرماه 1400 به بالای 30 میلیون تومان رسید یعنی 722 درصد گران شد. در دوره دولت گذشته به علت عدم پیگیری طرح مسکن مهر و عدم ارائه طرح جایگزین، عرضه مسکن به شدت کاهش پیدا کرد که نتیجه آن افزایش بیش از 25 میلیون تومانی هر مترمربع مسکن بود. در پایان دولت احمدینژاد قیمت هر مترمربع مسکن در تهران کمتر از 4 میلیون تومان بود، اما در پایان دولت گذشته قیمت مسکن با بیش از 25 میلیون تومان افزایش به نزدیک 30 میلیون تومان رسید و نتیجه همه تدبیرها و کلیدهای روحانی، آواره شدن میلیونها خانواده مستأجر ایرانی است. حسن روحانی در حالی مدعی شده بود که وظیفه دولت ساخت مسکن نیست و دولت باید به مردم تسهیلات بدهد تا خود آنها خانه بسازند، که در دولت وی میزان تسهیلات پرداختی ساخت مسکن نسبت به رکورد دولت دهم 30 درصد کمتر شده است. دولت دهم در سالهای 1389 و 1390 و 1391 هر سال نزدیک به 900 هزار فقره وام ساخت مسکن به مردم پرداخت کرد، اما این رقم در دولت گذشته با سقوطی آشکار به حدود 600 هزار فقره وام رسید. نتیجه اهمال دولت گذشته در بخش ساخت مسکن، کاهش عرضه آن و افزایش 25 میلیون تومانی قیمت مسکن بوده است. اگر دولت گذشته یک دوره چهارساله دیگر هم تمدید میشد و سیاستهای مسکن هشت سال اخیر ادامه پیدا میکرد، تا اردیبهشت سال 1404 قیمت مسکن در تهران به 108 میلیون تومان میرسید.
تورم کشوری
بالاترین نرخ تورم انتقالی از دولت قدیم به دولت جدید، توسط روحانی برای رئیسی به ارث گذاشته شد. روحانی در حالی دولت را به رئیسی تحویل داد که نرخ تورم طبق گزارش مرکز آمار به 43 درصد و طبق گزارش بانک مرکزی به 59 درصد رسیده بود. اگر به نرخ تورم در دوره انتقال از دولت قدیم به دولت جدید در سه دهه اخیر نگاهی بیندازیم مشخص میشود که حسن روحانی بالاترین نرخ تورم انتقالی را به دولت بعد از خود به جای گذاشته است. دولت موسوی در سال 1368 کشور را با تورم 26.3 درصد به رفسنجانی تحویل داد. رفسنجانی هم در سال 1376 کشور را با تورم 19.7 درصد تحویل خاتمی داد و او نیز در سال 1384 کشور را با تورم 14.7 درصد به احمدینژاد واگذار کرد. اما احمدینژاد در سال 1392 کشور را با تورم 35.1 درصد به روحانی تحویل داد که روحانی دهها بار به این موضوع اشاره کرده است. روحانی بدترین عملکرد تورمی تاریخ را برای دولت بعد از خود به ارث گذاشته و نام وی از این لحاظ در کتاب رکوردهای منفی تاریخ ثبت خواهد شد؛ بنابراین دولت رئیسی در ابتدای کار خود با سختترین وضعیت تورمی تاریخ ایران که نتیجه سوءمدیریت دولت گذشته است، روبرو بود.
قیمت مواد غذایی
بر اساس گزارش مرکز آمار در 8 سال دولت گذشته، قیمت مواد غذایی به طور متوسط 5.5 برابر شده است. به عبارت دیگر سیاستهای دولت گذشته در این 8 سال تورم 451 درصدی را بر مواد غذایی و متعاقباً سفره مردم تحمیل کرده است. طبق این آمار در 8 سال دولت گذشته، قیمت خوراکیها به طور متوسط 445 درصد، نان و غلات 356 درصد، گوشت قرمز 458 درصد، گوشت مرغ 439 درصد، ماهی 585 درصد، لبنیات و تخممرغ 488 درصد، روغنها 411 درصد، میوه و خشکبار 426 درصد، سبزیجات 600 درصد، قندوشکر 474 درصد و آشامیدنیها 594 درصد افزایش یافت. در این 8 سال همچنین پوشاک و کفش 434 درصد و قیمت خودرو به طور متوسط 503 درصد بیشتر شده است. این آمار رسمی به خوبی گویای غارت جیب مردم در دولت حسن روحانی است.
این رسانه بدون اشاره به گرانی و افزایش بی سابقه کالاهای اساسی مردم در همین یکی دو ماه اخیر نوشته است: جریان منتقد دولت در حالی بر طبل گرانی میکوبد که در پایان دولت دوازدهم 50 قلم کالای خوراکی پرمصرف خانوارها به طور متوسط 62 درصد گران شده بود در حالی که در دولت سیزدهم این نرخ به 42 درصد کاهش یافته است. بر اساس گزارش مرکز آمار در 12 ماه منتهی به تیر 1400 که ماه پایانی عملکرد دولت دوازدهم محسوب میشود، قیمت 50 قلم کالای خوراکی پرمصرف به طور میانگین 62 درصد افزایش یافت. این در حالی است که طبق آمار، در 12 ماه منتهی به اسفند 1400 قیمت 50 قلم کالای خوراکی پرمصرف به طور میانگین 42 درصد رشد کرده است که بیانگر کاهش 20 واحد درصدی گرانی ارزاق عمومی در دولت سیزدهم است. با این حال، جریان رسانهای منتقد دولت سیزدهم به گونهای نسبت به گرانیها در این دولت برخورد میکند گویی دولت دوازدهم کشور را با تورم صفر یا پایینتر به آیتالله رئیسی تحویل داده بود و در این دولت، تورم و گرانی گریبان مردم را گرفته است.
قیمت زمین
بر اساس گزارش اداره کل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی، قیمت زمین در ساختمانهای شروعشده در تهران در دولت گذشته بیش از 9 برابر شد. قیمت هر مترمربع زمین ساختمانهای شروعشده در تهران در سال 1391 چهار میلیون و 984 هزار تومان بود، اما در سال 1399 به 45 میلیون و 927 هزار تومان رسید. در دولت گذشته، قیمت زمین برای اولین بار فقط در یک سال (در سال 1399) بیش از 2 برابر شد، پدیدهای که در هیچ سال دیگری رخ نداده بود.
منبع: آفتاب نیوز
هم اکنون دیگران می خوانند-
جزییات بازداشت سارقان صندوق امانات بانک ملی / سارقان در کدام کشور بازداشت شدند؟ / فیلم و عکس از سارقان و اموال سرقتی
-
جزییات جدید: تیرماه، دومین مرحله قرعه کشی خودرو | خودرو به همه منتخبان قطعی و ذخیره خرداد تعلق میگیرد
-
رستورانها مرغ نمیخرند | مرغفروشیهای خالی از مشتری
-
چه کسانی امسال سهام عدالت جدید میگیرند؟ | تعیین تکلیف سهام وراث | 15 میلیون سهامدار جدید
-
استفتاء مهم خانه کارگر از رهبرانقلاب و مراجع عظام درباره ضایع شدن حقوق بازنشستگان
-
ریزش سکوی کودکان هنگام اجرای «سلام فرمانده» / ویدئو