دوشنبه 5 آذر 1403

رسانه‌های معاند تلاش دارند روایت دروغ خود را بر افکار عمومی حاکم کنند / در حوادث اخیر یک جنگ رسانه‌ای علیه ایران شکل گرفت

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
رسانه‌های معاند تلاش دارند روایت دروغ خود را بر افکار عمومی حاکم کنند / در حوادث اخیر یک جنگ رسانه‌ای علیه ایران شکل گرفت

خسروانی گفت: در ناآرامی‌های اخیر ما با جنگ روایت‌ها مواجه بودیم و رسانه‌های معاند نظام جمهوری اسلامی تلاش داشتند روایت خودشان از ماجرا را به افکار عمومی در ایران و جهان حاکم کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عباس خسروانی کارشناس حوزه رسانه در گفتگو با دیار آفتاب؛ اظهار داشت: بحران و رسانه در عصر جدید دو واژه به هم گره‌خورده هستند به‌طوری که هر جا بحرانی هست یا به وجود می‌آید یک پای ثابت آن رسانه‌ها هستند.

وی افزود: کشور ما به دلایل مختلف همواره در معرض انواع بحران‌ها بوده و هست و لذا رسانه هم همیشه نقش‌آفرینی کرده و اثرات خود را چه مثبت و چه منفی بر جای گذاشته است لذا ما در ایران به جد به ابزار رسانه، سیاست رسانه‌ای، حکمرانی رسانه‌ای و نحوه مدیریت رسانه‌ای محتاجیم و نباید از آن غفلت کنیم.

این کارشناس حوزه رسانه تصریح کرد: امروزه نحوه به تصویر کشیدن یک بحران از سوی رسانه‌ها تأثیر مستقیم بر افکار عمومی دارد و نوع واکنش آنها را تعیین می‌کند به عبارتی در شرایط بحران رسانه‌ها ابزار بسیار قدرتمندی برای اعمال‌نفوذ و تأثیرگذاری بر محاسبات فکری و شکل‌گیری مواضع مردم هستند.

خسروانی افزود: امروزه کسانی که قدرت رسانه‌ای را در دست دارند می‌توانند اراده و نظر و خواسته خود را بر مردم تحمیل کنند و طرف مقابل اگر در این عرصه فاقد آمادگی و برنامه و حکمرانی رسانه‌ای باشد قطعاً مغلوب میدان خواهد بود.

وی با بیان اینکه متخصصان حوزه ارتباطات معتقدند که رسانه از بحران اثر می‌پذیرد و بر بحران اثر می‌گذارد گفت: آنچه مسلم است اینکه یک مسئله، زمانی به بحران تبدیل می‌شود که در کانون توجه رسانه‌ها قرار گیرد.

این کارشناس رسانه با اشاره به نقش رسانه در اغتشاشات اخیر در کشور افزود: مثل بقیه ناآرامی هائی که طی دو دهه گذشته در کشور رخ داده نقش رسانه در حوادث اخیر نیز برجسته است به طوری که از آن تحت عنوان یک جنگ رباتیکی در فضای مجازی از آن یاد می شود.

خسروانی ادامه داد: این یعنی در جنگ رسانه ای که علیه کشور ما شکل گرفت بیشتر ربات ها بودند که حمله می کردند نه انسان های واقعی، به عبارتی ما با یک لشگر از ربات ها مواجه بودیم که آن‌قدر این وضعیت غیرعادی شده بود که خود رسانه‌های غربی به غیرواقعی بودن آن اعتراف کردند.

وی تصریح کرد: جیمز دور، فعال رسانه‌ای آمریکایی می‌گوید که 80 درصد حساب‌های توییتری، ربات و غیرواقعی هستند و نظرش این است که نه‌تنها توییتر بلکه بقیه شبکه‌های مجازی هم همین وضع را دارند.

عضو انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان افزود: واشنگتن‌پست در یکی از گزارش های خود در خصوص وقایع اخیر ایران گفت که فرماندهی نظامی سنتکام آمریکا، تعداد زیادی حساب جعلی مجازی را ضد ایران سازماندهی کرده است تا هرچه بیشتر ناآرامی‌ها را تحریک کند.

این استاد دانشگاه اذعان داشت: به عبارتی در ناآرامی‌های اخیر ما با جنگ روایت‌ها مواجه بودیم و رسانه‌های معاند نظام جمهوری اسلامی تلاش داشتند روایت خودشان از ماجرا را به افکار عمومی در ایران و جهان حاکم کنند و بر همین اساس بود که سی ان ان هم چندی پیش اعلام کرد جنگ روایت‌ها در مورد ایران در شبکه‌های اجتماعی شکل‌گرفته و موج هشتکی مهسا امینی در فضای توئیتر مصنوعی و ربات محور است.

خسروانی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار چندی قبل با پرستاران و خانواده شهدای سلامت با تأکید بر اهمیت روایت حقایق انقلاب فرمودند: «بنده همیشه میگویم: شما روایت کنید حقایق جامعه‌ی خودتان و کشور خودتان و انقلابتان را. شما اگر روایت نکنید، دشمن روایت میکند؛ شما اگر انقلاب را روایت نکنید، دشمن روایت میکند؛ شما اگر حادثه‌ی دفاع مقدس را روایت نکنید، دشمن روایت میکند، هر جور دلش میخواهد؛ توجیه میکند، دروغ میگوید آن هم180 درجه خلاف واقع؛ جای ظالم و مظلوم را عوض میکند. شما اگر حادثه‌ی تسخیر لانه‌ی جاسوسی را روایت نکنید - که متأسفانه نکردیم - دشمن روایت می‌کند و کرده؛ دشمن روایت کرده، با روایت‌های دروغ..»

این کارشناس رسانه گفت: سال‌ها قبل اندیشکده رند در کتاب جنگ‌های شبکه‌ای نوشت که در جنگ‌های فردا کسی برنده نیست که بزرگترین بمب‌ها را دارد بلکه کسی پیروز است که بهترین روایت را دارد.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: ماباید بپذیریم که سالهاست وارد عصر رسانه‌های هوشمند شده ایم و در این دوران کسی در میدان های شناختی، ادراکی و رسانه‌ای پیروز است که بتواند اولین و دقیق‌ترین روایت را از یک واقعه، حادثه، موضوع یا چالش تولید کند و آن را هنرمندانه در اذهان و قلوب افکار عمومی بنشاند.

وی با بیان اینکه تا قبل از حوادث اخیر برخی معتقد بودند که محتوا بر پلتفرم اولویت دارد و غالب است گفت: اما وقتی اتفاقات اخیر را مطالعه می کنیم متوجه می شویم که حاکمیت پلتفرم بر محتوا رخ داده است و این پلتفرم ها هستند که با ابزارهایی که به آن مجهز اند می توانند محتواهای خلاف نظرخودشان را حذف و کنترل کنند یا حذف برخی اپلیکیشن ها از روی سیستم عامل اندروید و حذف محتوای دینی و ضد صهیونیستی در اینستاگرام نشان دادند که پلتفرم ها می توانند بر محتوا اعمال قدرت کنند و آن را هدایت و مدیریت کنند آن هم در راستای منافع خودشان و آن طور که می پسندند.

این کارشناس رسانه تأکید کرد: امروز ملی‌سازی فضای رسانه‌ای و تعریف قلمرو سایبری یک راهکار اساسی و بلند مدت برای مواجهه با این تهدید بزرگ است که نه فقط ایران بلکه بسیاری از کشورهای جهان در حال حرکت به این سمت هستند تا از اعمال قدرت امپراطوری های رسانه ای در امان باشند.

انتهای پیام /