سه‌شنبه 6 آذر 1403

رشد تقاضای سهم‌های پالایشی و خودرویی در بورس

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
رشد تقاضای سهم‌های پالایشی و خودرویی در بورس

اقتصادنیوز: شاخص کل بورس با رشد 21 هزار واحدی در پایان معاملات امروز به عدد یک میلیون و 361 هزار واحد رسید. تقاضای حقیقی بازار افزایش یافت و سهم‌های پالایشی و خودرویی با مازاد تقاضا مواجه شدند.

به گزارش اقتصادنیوز و به نقل از اکوایران، در معاملات دومین روز کاری هفته شاخص کل بورس 21 هزار و 114 واحد افت کرد و به سطح یک میلیون و 361 هزار واحد رسید.

*س_صعود پر قدرت_س*

امروز از ابتدای معاملات روند شاخص کل بورس صعودی شد و در نیم ساعت ابتدایی بیش از 16 هزار واحد رشد کرد. روند صعودی شاخص ادامه یافت و در پایان معاملات شاخص کل نسبت به روز یکشنبه 21 هزار و 114 واحد رشد کرد و به سطح یک میلیون و 361 هزار و 105 واحد رسید.

شاخص هم وزن نیز در پایان معاملات امروز 3 هزار و 122 واحد نسبت به روز یکشنبه بالا آمد و در رقم 363 هزار و 105 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 169 واحد صعود کرد و به رقم 19 هزار و 400 واحد رسید.

*س_افزایش ارزش صف‌های خرید _س*

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته هزار و 175 درصد رشد کرد و در رقم 176 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به یکشنبه 82 درصد کاهش یافت و 128 میلیارد تومان شد.

نماد خودرو (شرکت ایران خودرو) با صف خرید 33 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از خودرو، نمادهای خساپا (شرکت سایپا) و شبندر (شرکت پالایش نفت بندرعباس) بیشترین صف خرید را داشتند و شپنا، وآذر، ولیز و خگستر در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

بیشترین صف فروش نیز به وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان خراسان رضوی) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 25 میلیارد تومانی داشت. پس از وسرضوی، برکت (شرکت دارویی برکت) و لپارس (شرکت پارس الکتریک) بیشترین صف فروش داشتند.

*س_دو سمت سبز و قرمز بازار_س*

در پایان معاملات روز دوشنبه، 300 نماد رشد قیمت داشتند که 222 نماد بورسی و 78 نماد فرابورسی بودند. همچنین 177 نماد کاهش قیمت داشتند که 116 نماد بورسی و 61 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 61 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 36 درصد بازار افت قیمت داشتند.

*س_یازدهمین روز خروج سهامداران حقیقی_س*

روز دوشنبه برای یازدهمین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 232 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.

در معاملات امروز بیشترین خروج پول حقیقی به حق تقدم سهام برکت (برکتح) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 23 میلیارد تومان بود. پس از برکتح، میدکو (شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه) و غزر (شرکت زر ماکارون) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

*س_لیدرهای بازار_س*

امروز نمادهای «فولاد»، «فملی» و «کگل» بیشترین تاثیر را در رشد شاخص کل بورس داشتند.

همچنین سه نماد «رانفور»، «برکت» و «آپ» نمادهای بزرگ بازار بودند که بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نمادهای «آریا»، «ذوب» و «صبا» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «سمگا»، «شجم» و «اتکای» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس برکت صدرنشین است و فولاد و کدما در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز فجهان، فرابورس و توسن پرتراکنش ترین نمادها هستند.

*س_کاهش ارزش معاملات خرد _س*

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام با افزایش 942 درصدی به رقم 64 هزار و 267 میلیارد تومان رسید. 93 درصد از ارزش کل معاملات بازار به اوراق درآمد ثابت اختصاص داشت. ارزش معاملات اوراق با رشد 7 هزار درصدی - نسبت به روز گذشته - به رقم 59 هزار و 568 میلیارد تومان بالغ شد.

این در حالی است که ارزش معاملات خرد سهام باز هم کاهش یافت و با افت 2 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 3 هزار و 834 میلیارد تومان رسید.

*س_آمار معاملات_س*

در معاملات امروز نماد فرابورس (شرکت فرابورس ایران) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را نیز به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 105 میلیارد تومان بود.

پس از فرابورس، فولاد بیشترین ارزش معاملات را داشت و برکت رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن دو نماد شپنا و خنصیر در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

در جدول حجم معاملات امروز نیز کرمان (شرکت سرمایه گذاری توسعه و عمران استان کرمان) با تعداد 198 میلیون و 28 هزار و 552 سهم در صدر قرار گرفته است. خپارس در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به خبهمن تعلق داشت. خودرو و خساپا، دو غول خودروسازی کشور نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.

همچنین بخوانید