رشد پنج برابری گلخانههای استان بوشهر گامی مهم در مسیر جهش تولید است
بوشهر - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: سطح گلخانههای این استان از 87 هکتار در سال 1392 با رشد پنج برابری اکنون به 428 هکتار افزایش یافته که گامی مهم در راستای تحقق جهش تولید است.
محمد تقی منوچهری روز پنجشنبه درگفت وگوبا ایرنا افزود: با توجه به رویکرد وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تبدیل کشتهای غالب از فضای باز به کنترل شده و گلخانهای برای توسعه این میزان گلخانه در استان بوشهر در هشت سال گذشته 465 میلیارد تومان سرمایهگذاری شدهاست.
وی ادامه داد: با راهاندازی این گلخانهها در استان بوشهر سالانه 93 هزار تن انواع محصول کشاورزی تولید و شمار شاغلان در این واحدها نیز از 870 نفر به چهار هزار و 280 نفر افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تولید محصول خارج از فصل، کاهش هزینه تولید نسبت به کشت در فضای باز، استفاده بهینه از نهادههای کشاورزی همچون آب، بذر، کود، سموم، بکارگیری روش کشت هیدروپونیک، کنترل بیماریها، آفات، آلودگیهای احتمالی، اشتغالزایی، استفاده از زمینهایی که کشت باز در آنها امکان پذیر نیست از جمله مزایای کشت گلخانهای عنوان کرد.
وی ادامه داد: با توجه به افزایش جمعیت و نیاز بیشتر به مواد غذایی و محصولات کشاورزی، کاهش منابع آبی و خاکی مناسب برای کشاورزی، امروز کشتهای گلخانهای با توجه به صرفه جویی در مصرف آب و تولید بیشتر در واحد سطح اهمیت ویژهای پیدا کردهاست.
منوچهری تاکید کرد: توسعه فضای گلخانهای استان بوشهر نوید بخش جهش در کمیت و کیفیت تولیدات کشاورزی برمبنای دانش بنیانی با منابع و هزینههای کمتر است.
تولید 1.2میلیارد قطعه نشای سبزی و صیفی در استان بوشهر
درزمان حاضربیشترین تولید نشای سبزی و صیفی کشور در گلخانههای استان انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر یادآور شد: با ورود نخستین دستگاه اتوماتیک تولید نشای سبزی و صیفی در استان بوشهر و توسعه آن امروز حدود 1.2 میلیارد قطعه در استان تولید میشود.
وی اضافه کرد: از این میزان نشای تولیدی در استان بوشهر 500 میلیون قطعه برای مصرف داخلی و مابقی آن در زمانهای مختلف به استانهای دیگر کشور ارسال میشود.
منوچهری با اشاره به آغاز کشاورزی قراردادی در استان بوشهر گفت: براین اساس کشاورزان از سراسر کشور سفارش تولید نشای مورد نظر را به گلخانهداران این استان میدهند و مطابق با همان خواسته نشا تولید میشود و به این صورت همزمان با کشت، فروش آن نیز تضمین میشود.
به گفته منوچهری در زمان حاضر 70 درصد محصولات گلخانهای استان بوشهر به صورت قراردادی انجام و بیشتر این محصول به کشورهای حاشیه خلیج فارس، روسیه، عراق و افغانستان صادر میشود.
سرمایه گذاری 115 میلیارد تومانی در بخش ارتقای ضریب مکانیزاسیون
برای خرید ادوات و ماشین آلات بخش کشاورزی از سال 92 با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید خط اعتباری ویژه مکانیزاسیون با عاملیت بانک کشاورزی به منظور نوسازی و تقویت ضریب مکانیزاسیون کشاورزی ایجاد شد و باتوجه به رصد انجام شده امروز مکانیزاسیون در استان بوشهر دوران طلایی خود را طی میکند.
به گفته منوچهری در راستای افزایش بهره وری، با سرمایهگذاری 115 میلیارد تومانی با مشارکت بخش خصوصی ضریب مکانیزاسیون از 78 صدم اسب بخار در هکتار در سال 92 به 1.52 درصد افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: با پرداخت این میزان تسهیلات تاکنون 850 دستگاه تراکتور و 950 دستگاه انواع ادوات کشاورزی شامل انواع کارندههای غلات و ریزدانهها، ادوات کشاورزی حفاظتی (دستگاههای کشت مستقیم، خاک ورز مرکب و چیزل)، سم پاش زراعی و باغی، 14 دستگاه کمباین برداشت غلات و کلزا، انواع ادوات شیلات، امور دام و باغها از سوی کشاورزان خریداری شدهاست.
منوچهری یکی از عوامل و فاکتورهای مهم در خوداتکایی محصولات کشاورزی را استفاده از ماشین آلات و کشت مکانیزه عنوان کرد و گفت: مکانیزاسیون به مفهوم کاربرد ماشین در فرایند کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی است و در راستای کاهش هزینههای تولید، اقتصادی کردن تولید، انجام بموقع عملیات کشاورزی، پایین آوردن هزینه کارگری نقش آفرین است که در نهایت به تولید انبوه و اقتصادی محصولات کشاورزی منجر میشود.
اجرای 15هزار و 543 هکتار آبیاری تحت فشار در استان بوشهر
با توجه به تاثیر منفی شدید خشکسالیهای متوالی 2 دهه گذشته بر منابع آب و کشاورزی استان بوشهر، برنامه تغییر شیوههای آبیاری باغها و مزارع به عنوان سیاست راهبردی در دستور کار قرار گرفت و در دولت تدبیر و امید این طرح در سطح 15 هزار و 543 هکتار از اراضی استان بوشهر اجرا شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: آمارها نشان میدهد تا سال 92، 22هزار و 848 هکتار از مزارع و باغهای این استان به سیستم نوین آبیاری تحت فشار مجهز بود که با توجه به سرمایه گذاری انجام شده امروز این آمار به 38 هزار و 391 هکتار افزایش یافته است.
منوچهری افزود: یکی از مزایای آبیاری تحت فشار افزایش راندمان آبیاری ازحدود 35 تا 38 درصد در آبیاری سنتی به حدود 70 درصد در آبیاری بارانی و حدود 90 درصد در آبیاری موضعی است همچنین از تلف شدن آب در مسیر انتقال و در داخل مزرعه جلوگیری و آب به اندازهای که لازم است به مزرعه و محصول میرسد.
افزایش کیفی و کمی محصول، نیاز نداشتن به نیروی کارگری زیاد، امکان آبیاری در زمینهای شیب دار و دارای پستی وبلندی، کاهش و حتی رویش نیافتن علفهای هرز از جمله مزایای روشهای آبیاری نوین است.
تاسیس 31 واحد بسته بندی و فرآوری خرما
خرما محصول غالب استان بوشهر به شمار میرود که تاسیس و توسعه واحدهای بسته بندی و فرآوری آن از جمله ضرورتها و اولویتهای این استان برای استفاده هرچه بیشتر از این میوه شیرین گرمسیری است در همین ارتباط توسعه این واحدها به عنوان یکی از اولویتهای بخش کشاورزی در این استان مطرح شد.
افزایش ظرفیت سردخانههای نگهداری خرما در استان بوشهر به نحوی بارزی ضایعات محصول را کاهش دادهاست و سبب فراهم شدن زمینه نگهداری محصول در این استان به عنوان مواد اولیه واحدهای صنایع تبدیلی و بسته بندی، تامین محصول در زمان نیاز بازار و صنایع تبدیلی، موجب ایجاد اشتغال در واحدهای فرآوری و بسته بندی و کمک به اقتصاد کشاورزان و باغداران شدهاست.
منوچهری گفت: در ابتدای دولت تدبیر و امید تنها 47 واحد بسته بندی و فرآوری خرما در استان بوشهر با 66 هزار تن ظرفیت فعال بود که با تلاش و برنامه ریزی انجام شده اکنون به 78 واحد با 88 هزار تن ظرفیت رسیدهاست و به این ترتیب برای 2 هزار و 741 نفر در این استان اشتغال ایجاد شدهاست.
وی یادآور شد: همچنین افزایش 130درصدی ظرفیت سردخانهای استان بوشهر در سالهای 92 تا 99 با سرمایهگذاری 239 میلیارد تومان بارقه امیدی برای کشاورزان این استان در زمینه نگهداری و عرضه متناسب با نیاز بازار و جلوگیری از هدررفت دست رنج این قشر را فراهم کرده است.
افزایش 11 درصدی تولید محصولات کشاورزی در استان بوشهر
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: هرچند تغییر اقلیم، کاهش میزان بارندگی، پراکنش نامناسب و بروز خشکسالی در 2 دهه اخیر تاثیر بسزایی در امر کشاورزی استان داشته اما با مجموع اقدامهای انجام شده امروز میزان تولیدات بخش کشاورزی از یک میلیون و 424 هزار تن در سال 92 به یک میلیون و 584 هزار تن افزایش یافته است.
منوچهری با اشاره به اجرای طرح الگوی کشت به عنوان یکی از سیاستهای مهم وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: اجرای این طرح نقشی مهم در تنظیم بازار محصولات کشاورزی دارد.
وی در باره افزایش قیمت خرید تضمینی گندم گفت: با وجود همه مشکلات و تنگناها اما افزایش 100 درصدی نرخ خرید تضمینی گندم از 2هزار و 500 در سالهای گذشته به پنج هزار تومان در سال جاری گامی مهم و موثیر از سوی دولت است که باعث امیدواری و رغبت گندمکاران به کشت این محصول استراتژیک و تحویل آن به دولت شدهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نامذاری امسال به نام تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها از سوی رهبر معظم انقلاب را بسیار هوشمندانه عنوان کرد و گفت: در این نامگذاری تولید به عنوان شرط نخست مطرح شده و تمام دستاوردهای دولت تدبیر و امید در بخش کشاورزی بیانگر پشتیبانی دولت از بخش تولید است.
منوچهری ادامه داد: در همین راستا باید همه امکانات و ابزار کار را برای تولید محصولات مختلف با هدف تامین امنیت غذایی به کار گرفته شود و همچنین برطرف شدن موانع و مشکلات در بخش تولید محصولات کشاورزی و سایر زیربخشها ضروری است.
وی تاکید کرد: همچنین با حمایت و پشتیبانی لازم از بهره بردار، سرمایهگذاری و تولید کننده باید شرایط خوبی برای تولید ایجاد شود.
استان بوشهر 315 هزار هکتار اراضی کشاورزی، 39 هزار هکتار باغ و 40 هزار بهرهبردار در زیربخشهای مختلف حوزه کشاورزی دارد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*