رشد 80 درصدی خدمات فرودگاهی در آذربایجانغربی
ارومیه - ایرنا - فرودگاههای آذربایجانغربی یکی از محلهای توسعهای بوده که به همت دولت تدبیر و امید پروازهای برنامه ریزی شده در آنها از 2 هزار و 738 مورد، رشد 80 درصدی داشته و به چهار هزار و 935 رسیده است.
به گزارش ایرنا، فرودگاهها از با ارزشترین زیرساختهای جوامع محسوب شده و به دلیل برخورداری از ظرفیتهای مختلف، در رشد اقتصادی و کمک به ایجاد توسعه پایدار نقش مهمی دارند.
فرودگاهها عامل رشد اقتصادی نیز بوده و به عنوان ریلی برای قطار توسعه پایدار محسوب میشود زیرا حمل و نقل از مولفهها و زیرساختهای اساسی توسعه به شمار می رود و توسعه زیرساختهای حمل و نقل به ویژه حمل و نقل هوایی میتواند به رونق اقتصادی و سرمایه گذاری و توسعه گردشگری کمک شایانی داشته باشد.
طرحهای توسعه فرودگاهی از جمله پروژههای فاخری است که می تواند علاوه بر توسعه اشتغال و پیشرفت منطقه، افزایش گردشگری را نیز موجب شود.
این مهم در دولت تدبیر و امید شتاب خوبی گرفته و با افتتاح طرحهای مختلف، ظرفیت سالانه مسافران فرودگاهها در کل کشور به ویژه آذربایجان غربی افزایش یافته است.
توسعه فیزیکی، نوسازی و بهسازی، خرید و نصب تجهیزات و سامانههای پیشرفته، تجهیز ناوگان هوایی و افزایش ظرفیت جابهجایی بار و مسافر از مهمترین اقدامات توسعهای است که در فرودگاههای کشور طی سالهای اخیر در پیش گرفته شده است.
افزایش 33 درصدی تعداد پروازهای فرودگاه ارومیه
مدیرکل فرودگاههای آذربایجانغربی با اشاره به اینکه تعداد پروازهای فرودگاههای این استان افزایش 33 درصدی داشته است، گفت: تعداد پروازهای این فرودگاه در ابتدای دولت دولت تدبیر و امید 2 هزار و 620 مورد بود که این رقم به سه هزار و 912 مورد رسیده است.
محمدعلی نائل قراملکی با اشاره به اینکه در بخش تعداد مسافران 17 درصد رشد داشتهایم، ادامه داد: در بخش تعداد مسافران نیز از 276 هزار و 283 تعداد به 336 هزار و 286 نفر رسیده است.
وی اضافه کرد: در بخش مقدار بارهای فرودگاه ارومیه نیز در ابتدای دولت 277 تن بار جابجا شده که این میزان به 2 هزار و 358 تن رسیده است که رشد 11 درصدی را نشان میدهد.
افزایش 54 درصدی پروازهای فرودگاه خوی
مدیرکل فرودگاههای آذربایجانغربی با اشاره به آمار فرودگاه شهرستان خوی نیز گفت: تعداد پروازهای فرودگاه خوی در ابتدای دولت 118 مورد بود که این رقم به 258 مورد رسیده است که رشد 54 درصدی دارد.
قراملکی گفت: در بخش تعداد مسافران نیز از پنج هزار و 322 تعداد به 11 هزار و 559 تعداد رسیده است که رشد 54 درصدی را نشان می دهد.
وی اضافه کرد: در بخش مقدار بارهای فرودگاه خوی نیز در ابتدای دولت 36 تن بار جابجا شده که این میزان به 106 تن رسیده است که 66 درصد افزایش را در این بخش شاهد هستیم.
شهرستان 385 هزار نفری خوی در شمال آذربایجان غربی واقع شده است.
توسعه ناوبری فرودگاه ارومیه به همت دولت تدبیر و امید
مدیرکل فرودگاههای آذربایجانغربی گفت: در راستای رویکرد مثبت دولت تدبیر و امید در زمینه توسعه زیر ساختهای فرودگاهی اقدامات مفیدی برای ارتقای سطح خدمت رسانی به مسافران در فرودگاه ارومیه در سه بخش توسعه زیر ساختهای فرودگاهی - تجهیزات و سامانههای فرودگاهی، ناوبری و کمک ناوبری انجام شده است.
قراملکی با اشاره به ارتقای سرویسهای هوانوردی در فرودگاه ارومیه افزود: یکی از مهمترین طرحهایی که در حال انجام است پروژه نصب و راهاندازی سامانه کمک ناوبری DVOR/DME فرودگاه ارومیه بوده که تلاش برای نصب این سامانه از مدتها پیش آغاز و امیدواریم در نیمه دوم سال جاری با هزینه 515 میلیون تومانی به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: نصب این سامانه ضمن افزایش اطمینان خلبان برای فرود در باند فرودگاه در شرایط جوی نامساعد، موجب افزایش ضریب ایمنی پروازها نیز میشود.
وی بیان کرد: در راستای افزایش امنیت، ایمنی پروازها و تاثیرگذاری در کنترل هواپیما اقداماتی از قبیل نصب و راهاندازی سیستم فرستنده و گیرنده R&S4200 با 60 میلیارد تومان هزینه، سیستم فرستنده 200R&S خوی، نصب و راهاندازی پنج دستگاه سیستم بازرسی بار همراه مسافر با پنج میلیارد تومان اعتبار، نصب و راهاندازی سیستم بازرسی بدنی مسافر با 210 میلیون تومان اعتبار و تجهیز سایت llz و پست روشنایی به شبکه فیبر نوری با 300 میلیون تومان اعتبار انجام شده است.
مدیرکل فرودگاههای آذربایجانغربی گفت: در بخش تجهیزات و سامانههای فرودگاهی به منظور افزایش ایمنی پروازها و ارتقای کیفیت پدافند غیرعامل اقدامات مهمی انجام شده که از جمله آن طرح تعویض کامل سیستم روشنایی باند فرودگاه ارومیه به منظور بالا برد کیفیت زیر ساختها و همچنین تامین تجهیزات بروز جهت ایمنی بیشتر پرواز بوده است.
وی ادامه داد: اقدامات دیگر شامل احداث پست برق فرودگاه به مساحت 100 مترمربع - نیرورسانی به پست برق با کابل فشار متوسط به طول 2 هزار و 200 متر - کابل کشی با کابل فشار متوسط به طول 65 هزارمتر - نصب چراغهای RUNWAY به تعداد 142 عدد - تجهیز کامل پست به 12 دستگاه CCR و 2 دستگاه ترانسفورماتور بوده که با هزینهای بالغ بر 70 میلیارد ریال به بهرهبرداری رسیده است.
قراملکی با اشاره به اینکه در کنار امنیت، ایمنی هم رکن مهمی در صنعت هوانوردی دارد، افزود: برای اولین بار در بین فرودگاههای کشور سیستمS.F.L.S با هزینه 350 میلیون تومانی به منظور بهبود دید خلبانان در فرودگاه ارومیه راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: احداث کانال انرژی با 6 میلیارد ریال اعتبار، تجهیز برق اضطراری خوی و خریداری 2 دستگاه موتور ژنراتور با هزینه پنج میلیارد ریال، نصب 12 دستگاه دکل روشنایی اپرون و محوطه فرودگاه هشت میلیارد ریال، خریداری چیلر 120 تن موتورخانه مرکزی ترمینال با هزینه دو میرلیارد و 600 میلیون ریال، احداث پست برق و خریداری تجهیزات با هزینه 6 میلیارد ریال، تجهیز موتورخانه های فرودگاهی به (خریداری 8دستگاه دیگ آب گرم) پنج میلیارد ریال، تجهیز ترمینال (خریداری چرخ دستی - صندلی ترمینالی - تسمه نقاله) با هزینه 6 میلیارد ریال از دیگر اقدامات انجام شده در فرودگاههای آذربایجانغربی است.
هزینه 270 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه فرودگاهی آذربایجانغربی
به گفته مدیرکل فرودگاههای آذربایجانغربی در بخش توسعه زیر ساختها و توسعه اماکن، تکریم ارباب رجوع - عملیات عمرانی بالغ بر 270 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
قراملکی گفت: فضای ترمینال خارجی فرودگاه ارومیه از دهه 70 هیچ توسعهای نداشت و مربوط به پرواز توپولوفهای 150 نفری بود با طرح توسعه در سه بخش سالن ترانزیت - سالن ورودی - تعویض و تجهیز سیستمهای گیت بازرسی یکهزار و 500 متر در سال1393 با هزینه بالغ بر یک میلیارد تومان به فضا اضافه شده که رضایت مردم و پروازها را در پی داشته است.
وی تاکید کرد: با افزایش فضای ترمینال پروازهای داخلی از یکهزار و 700 مترمربع به چهار هزار و 800 مترمربع با اعتباری بالغ بر 120 میلیارد ریال موجب افزایش ظرفیت ترمینالهای فرودگاه ارومیه در پذیرش پرواز شده است.
وی بیان کرد: احداث ساختمان ایمنی زمینی به مساحت یکهزار و 800 مترمربع و محوطه سازی و جاده دسترسی به مساحت 16 هزار مترمربع با 45 میلیارد ریال هزینه، احداث مسجد فرودگاه به مساحت 400 متر مربع با هزینه هشت میلیارد ریال، آسفات و محوطه سازی فرودگاه با 86میلیار ریال از دیگر اقدامات انجام شده در این بخش بوده است.
راهاندازی فرودگاه ماکو به همت دولت تدبیر و امید
مدیر فرودگاه منطقه آزاد ماکو نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: فرودگاه این منطقه به همت دولت تدبیر و امید و از سال 1396 پروازهای خود را آغاز کرده است.
حسن قرهداغی بیان کرد: ساخت این فرودگاه از سال 1373 شروع شده بود که تا سال 1376 تنها 60 درصد از باند فرودگاه ساخته شده بود.
وی ادامه داد: به همت دولت تدبیر و امید عملیات اجرایی این فرودگاه از سال 1393 آغاز و در نهایت نخستین پرواز در 17 اردیبهشت 1396 وارد این فرودگاه شد.
وی بیان کرد: کل تردد مسافر انجام گرفته در فرودگاه ماکو تا آخر شهریور 1399 برابر با 58 هزار و 424 نفر و کل پرواز انجام شده در این فرودگاه 765 پرواز است.
انجام 6 سورتی در هفته از تهران به منطقه آزاد ماکو
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز در این خصوص گفت: با آغاز پروازهای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، پروازهای تهران به منطقه آزاد ماکو و برعکس به بیش از 6 سورتی در هفته افزایش یافت.
محمدرضا عبدالرحیمی با بیان اینکه تسهیل تردد گردشگران، فعالان اقتصادی، سرمایه گذاران، متخصصان و شهروندان این منطقه از طریق حمل و نقل هوایی، علاوه بر آثار مستقیم حمل و نقل سریع و ایمن، آثار قابل توجه دیگری نیز دارد، اظهار داشت: از اول تیرماه نیز روزهای شنبه تا پنجشنبه به صورت روزانه شرکت هواپیمایی هما از تهران به فرودگاه ماکو پرواز دارد.
فرودگاه ماکو ظرفیت جابجایی سالانه 160 هزار نفر را دارد
معاون فنی و عمرانی منطقه آزاد ماکو هم در مورد مشخصات این فرودگاه گفت: فرودگاه ماکو در حاشیه رود پر آب ارس، همسایگی کشورهای آذربایجان، جمهوری خودمختار نخجوان و کشور ترکیه و جوار جاده ترانزیتی تبریز ماکو قرار گرفته است.
فرزاد بازیار افزود: طول باند این فروگاه سه هزار و 270 متر، عرض باند آن 45 متر و طول جاده گشت زنی 9 هزار و 50 متر بوده و ابعاد اپرون /Apron/ یا «پارکینگ وسایل پرنده» 150 در 132.5 مترمربع است.
وی اضافه کرد: این فرودگاه در زمینی به مساحت بیش از 600 هکتار احداث شده که شامل سطوح پروازی «ایرساید» یا منطقه هوایی به مساحت 205 هکتار، لند ساید یا منطقه زمینی به مساحت 115 هکتار و 340 هکتار ذخایر شهر فرودگاهی است.
وی ادامه داد: در ابتدا این فرودگاه برای هواپیماهای فوکر 100 طراحی شد اما بنابر ضرورت و نیاز و ایجاد تغییرات لازم ایرباس A320 نیز قابلیت نشست و برخاست در این فرودگاه را دارد.
معاون فنی و عمرانی منطقه آزاد ماکو بیان کرد: ظرفیت جابجایی سالانه این فرودگاه نیز 160 هزار نفر و ظرفیت جابجایی بار آن یکهزار و 800 تن در سال است.
بازیار افزود: تمامی تجهیزات این فرودگاه در امنیت کامل با هزینه 200 میلیارد ریالی از اروپا خریداری شده و دارای استانداردهای بینالمللی است.
نخستین پرواز رسمی از فرودگاه منطقه آزاد ماکو 23 اسفند سال 1395 با حمل خانوادههای شهدا به عنوان مسافر با هواپیمای بوئینگ 737 به سوی مشهد انجام شد تا فرودگاهی که در کمتر از 2 سال احداث شد با استفاده از ترمینال موقت مورد بهره برداری قرار گیرد.
شهرستان ماکو با بیش از 100هزار نفر جمعیت در شمال استان آذربایجان غربی واقع شده است.
هم اینک سه فرودگاه ارومیه، خوی و ماکو در آذربایجان غربی فعال است؛ توسعه فرودگاه ها در این استان زمینه حضور بیشتر گردشگران و سرمایه گذاران را فراهم می کند و به رونق اقتصادی این خطه کم برخودارتر منجر می شود.
ارتباطات و دسترسی آسان نکته کلیدی در مقوله توسعه بوده و از این رو وجود فرودگاه در شمال آذربایجان غربی برای شهرستان های همجوار از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*