رضوی: حوادث اخیر عراق نشان از عزم جدی مردم برای خروج آمریکا از کشورشان دارد
سید جعفر رضوی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص حمله به پایگاه نظامیان آمریکا در موصل عراق گفت: عملیاتی که علیه پایگاههای آمریکایی صورت میگیرد بدون سابقه نیست و بعد از اشغال عراق توسط آمریکا این حملات از سال 2005 به وقوع میپیوسته در نتیجه این موضوع سابقه دار است و عراقیها نسبت به حضور آمریکا در کشورشان قبلتر هم واکنش نشان میدادند. وی افزود:...
سید جعفر رضوی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص حمله به پایگاه نظامیان آمریکا در موصل عراق گفت: عملیاتی که علیه پایگاههای آمریکایی صورت میگیرد بدون سابقه نیست و بعد از اشغال عراق توسط آمریکا این حملات از سال 2005 به وقوع میپیوسته در نتیجه این موضوع سابقه دار است و عراقیها نسبت به حضور آمریکا در کشورشان قبلتر هم واکنش نشان میدادند.
وی افزود: از طرف دیگر شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس تاثیر قابل توجهی در انتقام جویی در بین عراقیان داشت.
رضوی ادامه داد: اساسا از زمان ورود داعش به عراق و شکل گیری حشدالشعبی این گروه به عنوان مجموعهای از گروههای مردمی شکل گرفت که در قالب بسیج عمومی تیمهای داوطلب حشد الشعبی از زمان اشغال عراق توسط آمریکا گروههایی با فرماندهان و انگیزههای داخلی حمله به پایگاههای دشمن میکردند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: حالی برخی از این گروهها که در آن زمان به حشد ملحق نشدند و مستقل کار کرده اند یا با حشد کار میکردند، اما وارد ساختار قانونی آن نشدند به احتمال قوی این روزها این اقدامات را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه احتمال دیگری که دراین بین وجود دارد ورود گروههای معاند از جانب رژیم صهیونیستی و عربستان است یادآور شد: به نظر میرسد این گروههای معاند به خاطر برهم زدن فضای امنیتی داخل عراق و متهم کردن حشد دست به این اقدامات زده باشند.
رضوی افزود: هر دو سناریوی فوق محتمل است، اما آنچه بیش از همه اینها مورد توجه است واکنش مردم عراق نسبت به خروج آمریکایی هاست که با هر یک از این دو انگیزه که آن را بسنجیم خواست قوی مردم برای خروج آمریکا از منطقه و عراق غیرقابل کتمان است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در خصوص برخورد رئیس جمهور عراق در محکومیت حمله به سفارت ایالات متحده در این کشور گفت: قطعا همه عراق رویکرد شیعیان را در این کشور ندارند، عراق مجموعهای از طوایف و قومیتها شامل کردها و اهل تسنن میباشد که در بین اهل تسنن نیز چندین دسته با نگاههای متفاوت وجود دارند.
وی ادامه داد: از این رو نباید از هر یک از قومیتهای موجود در عراق انتظاری شبیه واکنش شیعیان عراقی به موضوع داشت برخی از آنها تحت تاثیر آمریکا هستند و البته نباید فشار آمریکا در عراق بر مقامها و شخصیتهای عراقی را نیز بدون تاثیر دانست.
رضوی با بیان اینکه برهم صالح نیز در جایگاه رسمی ریاست جمهوری عراق اقدامات خارج از قدرت ساختار نظامی عراق را تایید نخواهد کرد، چون این اقدامات بار حقوقی خواهند داشت خاطر نشان کرد: از این منظر اگر مقامات رسمی عراق اظهارنظری خلاف موازین قانونی این کشور داشته باشند بار حقوقی آن متوجه عراق خواهد بود.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان خاطرنشان کرد: گذشته از همه این مسائل آنچه بیش از همه در وضعیت عراق به چشم میخورد این است که در داخل این کشور یک واکنش جدی نسبت به خروج آمریکاییها ایجاد شده که بخش اعظمی از این اقدامات نتیجه خواست و انگیزه مردم در اخراج آمریکا از این کشور است.