دوشنبه 5 آذر 1403

رفتار سختگیرانه به بروز آسیب های اجتماعی منجر می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رفتار سختگیرانه به بروز آسیب های اجتماعی منجر می‌شود

تهران - ایرنا - معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش مدارا و رافت را راز موفقیت در امور دانست و گفت: رفتار سختگیرانه به بروز آسیب‌های اجتماعی منجر می‌شود.

به گزارش روز چهارشنبه معاونت پرورشی و فرهنگی، علیرضا کاظمی در جلسه ویدئو کنفرانس گفت: رنامه عرش هشتم که قرار است روزهای پنجشنبه و جمعه 12 و 13 تیر ماه از آستان قدس رضوی پخش شود یک اتفاق مبارک است. وی ادامه داد: اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی یک برنامه ملی خوب را تدارک دیده است که در شب میلاد امام رئوف با حضور وزیر آموزش و پرورش از آستان قدس رضوی به صورت مستقیم و زنده از طریق شبکه شاد پخش خواهد شد. کاظمی سخن خود را با یک روایت از امام رضا (ع) شروع کرد و ادامه داد: ایشان می فرمایند: هیچ مومنی به درجه مومنی نمی رسد مگر اینکه سه خصلت در او باشد، اول باید سنتی از جانب خدا به او برسد، دوم سنتی از انبیا و نبی اکرم (ص) و سوم سنتی از ائمه اطهار و اولیاء الله به او برسد.

وی افزود: امانتی که باید از جانب خدا داشته باشیم کتمان سر است و سنتی که باید از انبیا به ما برسد مدارا با مردم و سنتی که از اولیا و ائمه اطهار (ع) باید داشته باشیم، صبر در برابر مشکلات و گرفتاری هاست. کاظمی ادامه داد: کسانی که راه سلوک و معرفت را طی می کنند؛ به کتمان سر و مخفی نگه داشتن اسرار نزد خود مشغول هستند. رازداری باید به دو نوع باشد، رازداری بین بنده و خدا و رازداری بین بندگان با یکدیگر. وی گفت: ممکن است شخصی بین خود و خدایش رازهایی داشته باشد نباید آنها را افشا کند و همین گونه است اگر ما از اسرار سایر بندگان خدا مطلعیم، آنها را نباید فاش کنیم. این سخن امام رضا می تواند موجب کمالات اجتماعی نیز شود. کاظمی ادامه داد: مسئله دوم مدارا با مردم است نباید با مردم سختگیرانه رفتار کرد. رفتار سختگیرانه می تواند منجر به رفتارهای ناشایست اجتماعی شود. ملاطفت با زیردستان و دیگران بسیار سفارش شده است؛ به ویژه از جانب ائمه اطهار (ع). حضرت علی علیه السلام نیز می فرمایند آنکس که با زیردستان نرمی نکند هرگز به خواسته هایش نمی رسد. حافظ شاعر پرآوازه ایرانی نیز می گوید آسایش دو گیتی تفسیر این دوحرف است با دوستان مروت با دشمنان مدارا؛ وقتی قرار است با دشمنان مدارا کنیم دیگر تکلیف دوستان مشخص می‌شود. معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: فقدان مدارا منشاء بسیاری از تلخی های جامعه است. امام باقر علیه السلام می فرمایند: برای هر چیزی حفاظی وجود دارد و حفاظ ایمان مدارا است. وی ادامه داد: راز و رمز موفقیت پیامبر سلام الله علیه نیز در قرآن نیز همین عنوان شده است. خداوند می فرماید: اگر رافت و مهربانی تو نبود، این افراد اطراف تو جمع نمی شدند. وی افزود: مدارا مهمترین شرط موفقیت است. از عصبانیت بپرهیزیم اما این تعارضی با قاطعیت ندارد تصمیمات قاطع در مدیریت باید گرفته شود. کاظمی ائمه اطهار را الگوی صبر دانست و افزود: ائمه ما الگوهای تمام عیاری بودند که اگر ما این سه مورد را داشته باشیم شرایط رشد روحی و معنوی در ما فراهم است. صبر در مسائل و مشکلات، صبر در خواهش های نفسانی و تمایلات حلال باید داشته باشیم. وی ادامه داد: برای تعادل نیز به صبر نیاز داریم. اگر صبر نداشته باشیم اولین چیزی که از ما گرفته می شود ایمان است. از مهمترین برکات صبر رسیدن به مقام رضا و تسلیم است؛ مقامی که امام حسین علیه السلام در روز عاشورا به آن دست یافتند و حضرت زینب سلام الله علیها فرمودند من چیزی جز زیبایی ندیدم؛ اینها از برکات صبر است. کاظمی افزود: امروز نیز در عرصه های دفاع و مسیرهای ناهموار می توانیم نتایج صبر را مشاهده کنیم. خداوند هم می فرمایند شما را توصیه می کنم به صبر و نماز. کاظمی راهبرد موفقیت بر دشمنان را صبر و استقامت و تلاش و کوشش دانست و خاطرنشان کرد: مشکلات متعددی در زندگی و کار ما قرار دارد. ما باید مدارا و صبر پیشه کنیم؛ زیرا راز موفقیت جنگ و جدال نیست.

پایگاه تابستانی روز شنبه با حضور وزیر و شورای معاونان وزارت آموزش و پرورش افتتاح می شود در ادامه این ویدئو کنفرانس، علی رمضانی مدیر کل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی گفت: استان خراسان رضوی کار بسیار شایسته ای را انجام داد که همان برنامه عرش هشتم است که از داخل حرم مطهر رضوی و از طریق شبکه شاد در روز پنجشنبه و جمعه با حضور وزیر محترم آموزش و پرورش و معاون محترم پرورشی و فرهنگی اجرا می شود. وی ادامه داد: پایگاه تابستانی روز شنبه به صورت رسمی با حضور وزیر و معاونان وی و مدیران کل استان‌ها و معاونان پرورشی استان‌ها افتتاح می شود. رمضانی ادامه داد: معاونان پرورشی و فرهنگی استان ها پایگاه های تابستانی را به طور جدی دنبال کنند. انتظار داریم امسال نسبت به سال‌های قبل افزایش استفاده کنندگان از پایگاه های تابستانی را داشته باشیم؛ زیرا کلاس ها به صورت مجازی تشکیل خواهند شد و راه دسترسی ساده تر از قبل است. مدیر کل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی تولیدات ادارات کل معاونت پرورشی و فرهنگی را بسیار خوب توصیف کرد و ادامه داد: تلاش ما این است که هر 22 انجمن کانون های پرورشی و تربیتی را فعال نگه داریم و برای همه آنها تولیدات با کیفیتی را داشته باشیم. رمضانی خاطرنشان کرد: ان شاءالله نظارت دقیقی بر پایگاه های تابستانی خواهیم داشت. کلاس های این پایگاه ها با تعداد 20 نفر به حد نصاب می رسد؛ اگر کلاسی به حد نصاب نرسید، از استان های دیگر نیز می توانند در کلاس های سایر استان ها حضور داشته باشند. رمضانی در خاتمه به حرکت دیپلماسی روز قبل دولت اشاره کرد و خاطر نشان کرد: روز قبل دستگاه دیپلماسی ما در برابر دیپلماسی آمریکا در شورای امنیت به پیروزی رسید و آمریکا نتوانست سایر کشورها را با خود همراه کند و این امر ما را به یاد سردار ملی شهید حاج قاسم سلیمانی انداخت.

استخدام 8 هزار نیروی مشاور  مسعود شکوهی، مدیرکل امور تربیتی مشاوره و مراقبت در برابرآسیب های اجتماعی گفت: امید است با توجه به راه اندازی پایگاه تخصصی مشاوره و هدایت تحصیلی در برنامه شاد همه مربیان و مشاوران عضو این پایگاه تخصصی شوند. وی ادامه داد: نمون برگ های 6 و 7 روز بیست و سوم تیر آماده خواهند شد. این نمون برگ ها به صورت غیر حضوری قابل مشاهده و دریافت است. لازم است هرچه سریعتر نسبت به ارسال اطلاعات مربوطه استان ها اقدام شود. با توجه به شروع سال تحصیلی جدید سرعت در این امر الزامی است؛ در مناطق کمیته هدایت تحصیلی را هر چه منسجم‌تر تشکیل دهید. شکوهی ادامه داد: اتفاق خوب و ارزشمند دیگر ایجاد کانال اختصاصی برای مشاوران است که مشاوران موظف هستند در این بستر کانال های اختصاصی برای خود و مدرسه ایجاد کنند و اطلاعات مشاوره ای را در اختیار خانواده‌ها و دانش‌آموزان قرار دهند. شکوهی ادامه داد: فعالیت مثبت دیگر طراحی نرم افزار اطلس هدایت تحصیلی - شغلی مناطق است که در استان خراسان رضوی این امر انجام شده است. امید است روز شنبه در کنار افتتاحیه پایگاه های تابستانی بتوانیم از این نرم‌افزار نیز رونمایی شود. شکوهی افزود: استخدام 8 هزار مربی و مشاور، این اتفاق بسیار کم نظیری است که برای اولین بار بعد از سال‌ها انجام می شود. در رشته امور تربیتی و مشاوره در دانشگاه فرهنگیان تفکیک شده اند و آماده ارائه پروپوزال به منظور تصویب این رشته ها هستیم. مدیرکل امور تربیتی مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی، خطاب به معاونان پرورشی و فرهنگی استان ها گفت: در استخدام مشاوران نظارت مستقیم داشته باشید. مصاحبه گران اگر اهلیت نداشته باشند می توانند روند کار را منحرف کنند که این امر نقش گزینشگران و مصاحبه گران را نشان می دهد و با دقت کافی این امر باید انجام شود. وی ساماندهی نیروی انسانی را دارای اهمیت ویژه‌ای دانست و ادامه داد: نقل و انتقالات و ورود و خروج نیروها را به خوبی مدیریت کنید تا سال تحصیلی جدید با قوت شروع شود. شکوهی اضافه کرد: برای شروع سال تحصیلی خط ملی نماد را راه‌اندازی می‌کنیم که فرایند ارتباط دانش آموز و مدرسه در آن فراهم می شود. اعتباری برای این کار در نظر گرفته شده است که به استان ها ابلاغ خواهد شد. خط تلفنی سراسری در کشور معرفی خواهد شد که هم خانواده ها و مدارس می توانند با این شماره تماس بگیرند و مانند اورژانس اتفاقات اورژانسی اجتماعی را اطلاع و مدیرت کنند. شکوهی به برگزاری 8 دوره توانمندسازی نیروهای آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: حدود 120 ساعت گواهی ضمن خدمت برای نیروهای مدارس طراحی شده که از اول مرداد ماه به صورت غیرحضوری اجرا خواهد شد و حضور همه عوامل مدرسه در این دوره ها الزامی است. این دوره‌ها آموزش مداخلات را به دنبال دارد تا همه عوامل مدارس در مواقع لزوم بتوانند مداخله های اجتماعی برای دانش آموزان داشته باشند. وی گفت: غربالگری تمامی دانش آموزان امسال انجام می شود که این امر بدون هماهنگی و همراهی معاونان و روسای مناطق اتفاق نخواهد افتاد و برای شناسایی همه دانش آموزان در همه پایه های تحصیلی خواهد بود. شکوهی گفت: ابلاغ مدیران کل استان ها به عنوان مدیر برنامه ملی نماد در استان ها توسط وزیر آموزش و پرورش صادر خواهد شد؛ زیرا خود ایشان به این امر اهمیت بسیاری می دهد. ظرفیت مربیان پرورشی در برنامه نماد مورد توجه است؛ زیرا ما در این بخش با کمبود نیرو مواجه هستیم.

ترم تابستان لیله القدر فعالیت های دارالقرآن هاست در ادامه جلسه میکائیل باقری، معاون اداره قرآن، عترت و نماز گفت: دارالقرآن ها در طول سال تحصیلی در سه ترم فعالیت می‌کنند. دو ترم آنها تمام شده است و ترم تابستان باقی است که این ترم را ما لیله القدر فعالیت دارالقرآن ها می دانیم. اغلب مدیران گروه ها و کانال های خود را فعال کرده اند و به ادامه فعالیت خود ادامه می دهند. باقری افزود: ثبت نام در دارالقرآن ها به دو شکل دستی و سنتی توسط مدیران و به صورت مکانیزه انجام می شود و قرآن آموزان می توانند در این مورد از استان در استان دیگر نیز ثبت نام کنند و از امکانات سایر استان‌ها نیز بهره ببرند. برخلاف سال ها و ترم های گذشته، ممکن است قرآن آموزی از یک شهر یا شهرستان در جای دیگر مهمان شود. او ادامه داد: بهتر است دوره های اختصاصی چهار سطح را برگزار نکنیم و دوره های مقدماتی را با این شیوه برگزار کنیم.

باقری مسابقات قرآن عترت و نماز تابستان امسال را مهمترین فعالیت قرآنی در تابستان بیان کرد و افزود: اگر استانی به هر دلیلی موفق به برگزاری مسابقات تاکنون نشده است بهتر است هر چه سریعتر این امکان را فراهم کند تا مسابقات در استان برگزار شود؛ زیرا از 20 تا 30 تیر آثار برتر باید بارگذاری شود. وی ادامه داد: از اول مرداد تا 8 مرداد نیز آثار راه یافته مورد داوری قرار می‌گیرند و نفرات برتر به فینال راه خواهند یافت که این مسابقات به صورت آنلاین برگزار می شود. باقری افزود: اگر در شبکه شاد امکان برگزاری مسابقات به صورت تعاملی فراهم نشود از سایر برنامه ها استفاده خواهیم کرد، اما منتظریم این امکان در شبکه شاد فعال شود. وی با قدردانی از استان هایی که در تولید محتواهای قرآنی و با کیفیت کمک می کنند، گفت: بهتر است هر استان یک نیروی متخصص برای این موضوع معرفی کند تا محصولات و تولیدات با کیفیت تولید و بارگذاری کنند. استان‌هایی که به صورت ویژه تولیدات با کیفیت خوب و مناسب تولید می‌کنند، سهم ویژه‌ای خواهند داشت.

*س_برچسب‌ها_س*