پنج‌شنبه 8 آذر 1403

رفیعی: محیط زیست فدای توسعه لجام گسیخته کاپیتلایستی و منافع عده ای افراد خاص شد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
رفیعی: محیط زیست فدای توسعه لجام گسیخته کاپیتلایستی و منافع عده ای افراد خاص شد

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با انتقاد از سیاست های دولت ها و مجلس های ادوار مختلف در حوزه محیط زیست عنوان کرد: محیط زیست مظلوم بعضا توسط داعیه داران آن چه در دولت ها و چه در ادوار مجلس فدای توسعه لجام گسیخته کاپیتلایستی و منافع عده ای افراد خاص و سوءمدیریت ها شد.

به گزارش ایسنا، سمیه رفیعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس ضمن قدردانی از زحمات جنگلبانان، محیط بانان و ایثارگران عرصه محیط زیست گفت: بر همگان روشن است در طلیعه گام دوم انقلاب اسلامی که پیام تمدن نوین اسلامی به صاحت ملت های آزاده رسیده است، دشمن از کوچکترین امکانات خود برای سرکوب اهداف انقلاب اسلامی دریغ نکرده است و هر لحظه به دست عیادی خود در داخل و خارج از کشور سعی در تضعیف ایرانی اسلامی داشته و دارد که اگر پشتیبانی مردم نبود با این سوءمدیرست های داخلی نمی دانستیم چه بر سر کشور می آمد.

وی افزود: رتبه اول امنیت را با تکیه بر توان داخل و ثمره مجاهدت های پاسبان های حریم این مرز و بوم به دست آوردیم ولیکن احساس امنیت اقتصادی را با تکیه بر اقتصاد برون زا و گره زدن رونق تولید و گشایش اقتصادی به سم مهلک ببینیم نتایج مذاکرات چه می شود از مردم گرفته ایم، لازمه زندگی امروز مردم برخورداری از آرامش و دوری از تنش های سیاسی و اقتصادی است، تنش هایی که ارمغان بی کفایتی های برخی مدیران است، به جای تسهیل کسب و کار دست و پای کارآفرینان را بسته ایم و آن ها را سرگردان قوانین و مجوز ها کردیم، به جای حمایت از تولید ملی چشم امید به طرف های خارجی دوختیم و با بی تدبیری جوانان را دچار مشکل کردیم، اما اگر مسئولان مانند بهشتی ها و رجایی ها با مردم صادق باشند این بیم برای جوانان به امید تبدیل می شود.

رفیعی ادامه داد: راهکار برون رفت از این شرایط سیاست گذاری بر مبنای اقتصاد درون زا، تحول در نظام بودجه ریزی، حداکثر توجه به شفافیت مالی و مسیریابی دقیق مبادلات اقتصادی خصوصا 4 درصدی ها، اصلاح ساختار نظام بانکی و بیمه ای کشور مطابق با ماموریت های اصلی آنها، برنامه ریزی کلان بر مبنای آمایش سرزمین و نه لابی گری، وابسته زدایی برنامه ریزی های اقتصادی از رویکردهای دلاریزه، رفع رویکردهای سفته بازانه در اقتصاد، شکستن انحصار قدرت و امضاهای طلایی و حمایت از ایده های نوین می باشد، در یک کلام اقتصاد امروز نیاز به اندیشه انقلابی گام دومی دارد، نه تفکر محافظه کاران خسته سنتی.

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس بیان کرد: می خواهم از محیط زیست بگویم، محیط زیست مظلومی که بعضا توسط داعیه داران آن چه در دولت ها و چه در ادوار مجلس فدای توسعه لجام گسیخته کاپیتلایستی و منافع عده ای افراد خاص و سوءمدیریت ها شد و امروز بسیاری از مشکلات کشور ارمغان شعارزدگی و عدم تقید به منبع طبیعی و محیط زیست می باشد، امروزه مهاجرت های ناشی از عدم برنامه ریزی مبتنی بر آمایش سرزمین معیشت پایدار مردم مناطق پر استعداد کشور را تهدید کرده است، برای مثال احداث فولاد در مناطق کویری چون اردکان به طنزی تلخ بیشتر شبیه است تا پیشرفت کشور.

رفیعی ادامه داد: آیا خسارات زیستی محیطی و اقتصادی و اجتماعی اجرای چنین طرح های غیر اصولی را در نظر دارید؟ آیا صدای مردم ناراضی را نمی شنوید؟ چرا با این طرح های بی منطق سعی در تخریب محیط زیست دارید؟ امروزه ستاد احیای دریاچه ارومیه بودجه 25 هزار میلیاردی می خواهد که تازه اگر درست و علمی اقدام کند به وضعیت بیست سال پیش خود بازگردد، به جای تمرکز بر معجزه آبخیزداری به طمع سدسازی ها روی آورده و پس از اینکه تا حدودی سرتان به سنگ خورد مدام بر طبل انتقال آب از دریا و انتقال آب میان حوزه ای می گویید.

وی اضافه کرد: از بین رفتن کشاورزی پایدار مبتنی بر اقلیم‌های خشک مناطق کویری یزد، اصفهان سمنان و کسب رتبه نخست فرونشست زمین و فرسایش خاک در جهان، تالاب‌های خشکیده و زمین‌های از بین رفته، روان شدن سیلاب‌ها در سرزمین تشنه ما و ایجاد تنش بین کشاورزان و مردم شهرها حاصل بی تدبیری‌ها است، امروز برخورداری از محیط زیست و هوای پاک مطالبه به‌حق مردم است و باید به آن احترام گذاشت و اجرا کرد.

وی گفت: مردم از ما نمی‌پذیرند که اگر به واسطه دیپلماسی ضعیف محیط زیستی نتوانیم حق‌آبه هامون را تامین کنیم، مردم نمی‌پذیرند اگر نتوانیم مشکل پسماندها و زباله‌ها در استان‌های شمالی حل را کنیم.

رفیعی در پایان اضافه کرد: گرد و غبارها مردم را به ستوه آورده‌اند و مشخص نیست در روزهای کرونایی چه بر سر مردم می‌آید، ادامه داد: مدیران ستاد مقابله با گرد و غبار به مردم گزارش دهید که با مبلغ برداشت شده از صندوق ذخیره ارزی چه کرده‌اند، اکثر خسارت‌ها در حوزه محیط زیست جبران ناپذیر است، باید با نگاه حداکثری جلوی تخریب‌ها و طرح‌های توسعه‌ای را بگیریم که نشان داده ایم اگر بخواهیم می‌توانیم، جلوگیری از صید ترال چینی نمونه این ادعا است، بهره برداری از معادن باید ضابطه مند گردد و مردم مناطق از این منابع بهره‌مند شوند، به اولین مجلس گام دوم انقلاب متذکر می‌شوم که فرصت تکرار اشتباه را ندارد و باید به مسئله کلیدی محیط زیست به عنوان یکی از شاخص های اقتدار ملی اهتمام ورزند و با نگاه دقیق و کارشناسی از بروز خسارت‌ها جلوگیری کند.

انتهای پیام