جمعه 11 آبان 1403

رقابتهای حبرت‌انگیز و طلاهای جذاب بلگراد؛/ در روز شکست کشتی فرنگی ایران چه گذشت

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
رقابتهای حبرت‌انگیز و طلاهای جذاب بلگراد؛/ در روز شکست کشتی فرنگی ایران چه گذشت

سالن کشتی بلگراد شاهد رقم خوردن اتفاقاتی بود که شاید هیچکس انتظارش را نداشت.

به گزارش "ورزش سه"، یک شگفتی باورنکردنی در بلگراد؛ جایی که گابریل روسیلو کوبایی موفق شد اسطوره کشتی فرنگی دنیا یعنی آرتور الکسانیان را شکست دهد و مدال طلای مسابقات در دسته 97 کیلوگرم را از آن خود کند.

روسیلو 21 ثانیه به پایان موفق به کسب امتیاز شد تا جهان کشتی را متحیر کند و ستاره ارمنستان را از کسب پنجمین عنوان قهرمانی جهان خود محروم کرده باشد. روسیلو بعد از این پیروزی گفت: "برای این مسابقات جهانی خوب تمرین کردم. من از ابتدا به کسب مدال طلا فکر می‌کردم و خیلی برای آن تلاش انجام دادم."

تماشاگران پیش از این نیز در بلگراد شاهد شگفتی بودند. جایی که در دسته 60 کیلوگرم ژولامان شارشن‌بکوف قزاق موفق شد با نتیجه 11-6 دارنده مدال نقره المپیک توکیو و قهرمان دو دوره سابق جهان یعنی کنچیرو فومیتای ژاپنی را شکست دهد.

در همین حال ابراهیم غانم از فرانسه در وزن 72 کیلوگرم طلا گرفت تا در کشتی این کشور دست به یک تاریخ‌سازی بزرگ بزند. در نهایت همه مدال آوران و برندگان پلی آف ویژه رتبه پنجم در وزن‌های المپیکی موفق شدند جواز حضور در پاریس 2024 را کسب کنند. همچنین سهمیه‌های باقیمانده در مسابقات مقدماتی قاره‌ای و دیگر رقابت‌های انتخابی تکمیل خواهد شد.

حالا بیایید کمی بیشتر در وزن 97 کیلوگرم کنکاش کنیم. روسیلو 24 ساله با عنوان قهرمانی در مسابقات زیر 20 سال جهان در سال 2019 وارد بلگراد شد. در حالی که آرتور الکسانیان با کلکسیونی از مدال‌های رنگارنگ جهانی و المپیک پا به رقابت‌ها گذاشت. ستاره کشتی کوبا در دور اول المپیک توکیو که در آن الکسانیان موفق به کسب مدال نقره شد، شکست خورده بود. روسیلو به دلایل عجیب مثل بیماری کرونا و آتش سوزی خانه‌اش در سانتیگو حدود یک سال و نیم از کشتی دور بود. او در این باره گفت: "من باید فوراً زمان از دست رفته را برمی‌گرداندم."

روسیلو برابر الکساندیان درست همان کاری را انجام داد که امیر میرزاده در مقابل رضا کایالپ بزرگ موفق به انجام آن شد. جایی که کشتی‌گیر ایرانی در لحظات آخر فوق‌ستاره ترکیه را شکست داد و مدال طلا گرفت. روسیلو خیلی سخت تلاش کرد تا در شرایط برابر با الکسانیان کشتی بگیرد اما تا لحظات آخر از حریف خود با نتیجه 3-1 عقب افتاد. با این حال کشتی‌گیر کوبایی همان کار غیرقابل پیش‌بینی را انجام داد و کار را به تساوی کشاند تا با توجه به کسب امتیاز آخر طلا را از آن خود کند.

روسیلو درباره زنگ خطری که در توکیو برای او به صدا درآمد گفت: "من فهمیدم که باید قلب قوی‌تری داشته باشم و در هر مرحله از نبرد بهتر شوم. حتی وقتی که احساس خستگی می‌کنم هم نباید تسلیم شوم. مربی از من انتظارات زیادی دارد و می‌دانم که هنوز باید روی استقامتم کار کنم."

در فینال وزن 60 کیلوگرم شارشن‌بکوف دو حرکت چهار امتیازی مقابل فومیتا انجام داد. فومیتا و شارشن‌بکوف یک وقت اول حیرت انگیز را سپری کردند. جایی که با رد و بدل شدن فنون مختلف کشتی، وقت اول با نتیجه 11-6 به سود شارشن‌بکوف خاتمه یافت. با این وجود وقت دوم هرگز شبیه سه دقیقه نخست نبود زیرا به نظر می‌رسید که فومیتا دیگر زورش به حریف نمی‌رسد و شارشن‌بکوف نیز به خوبی کار را مدیریت کرد تا به یک مدال طلای ارزشمند دست پیدا کند.

فومیتا بعد از این ناکامی گفت: "در سال‌های اخیر حریفانی داشته‌ام که گارد‌های دفاعی سختی مقابل من گرفته‌اند. او هم همینطوری بود. من حملات را انجام می‌دادم اما او به خوبی دفاع می‌کرد. فکر می‌کردم که باید به حملاتم ادامه دهم حتی اگر هیچ فایده ای نداشته باشد. من تمام تلاش خودم را انجام دادم و به سبکی که داشتم اعتماد کردم اما نشد."

شارشن‌بکوف تعداد مدال‌های جهانی خود را به عدد 4 رساند. او در سال‌های 2018 و 2021 در جایگاه دوم قرار گرفت و سال گذشته نیز به مدال طلا دست یافت. او درباره کسب مدال طلای امسال خود گفت: "همه اشتباه می‌کنند که می‌گویند این مدال طلا فقط برای من است. کل تیم برای من سخت تلاش کردند که کاملاً آماده باشم. قرعه را دیدم اما به حریفانم اهمیت ندادم چرا که برای همه چیز آماده بودم."

فومیتا سال گذشته نیز به شکل تلخی با نتیجه 5 بر 5 مقابل ادموند نظریان شکست خورده بود، در حالی که شارشن‌بکوف پارسال موفق شد مدال طلا را از آن خود کند. این دو قبلاً یک بار به مصاف هم رفته بودند که ژاپنی در فینال مسابقات قهرمانی آسیای سال 2020 با نتیجه 4 بر صفر به پیروزی رسید و مدال طلا را از آن خود کرد. شارشن‌بکوف در این باره می‌گوید: "من در دهلی نو با فومیتا کشتی گرفتم و شکست خوردم اما سه سال از آن زمان می‌گذرد. من در این مدت خودم را آماده کردم و تلاش زیادی انجام دادم و به همین دلیل هم توانستم برنده شوم."

در وزن 72 کیلوگرم غانم که امسال در اروپا دوم شده بود، در قهرمانی جهان با پیروزی سه بر صفر مقابل قهرمان اروپا یعنی رابرت فریچ از مجارستان به مدال طلا رسید. غانم سال گذشته در دیدار رده بندی شکست خورده بود اما امسال دست به یک کار بزرگ زد و روی سکوی نخست دنیا قرار گرفت. در دیدار فینال فریچ سعی کرد چند بار به رقابت برگردد اما غانم از مخمصه فرار کرد و یک تاریخسازی بزرگ انجام داد.

در مسابقات رده‌بندی محمد هادی ساروی در وزن 97 کیلوگرم با پیروزی 4 بر 2 مقابل حریف خود یک بار دیگر روی سکوی سوم قرار گرفت. ساروی که سابقه قهرمانی جهان در سال 2021 را در کارنامه دارد در همان ابتدای رقابت از حریف خود پیش افتاد و در ادامه نیز کار را به خوبی کنترل کرد تا سهمیه المپیک پاریس را برای ایران به دست بیاورد. در دیگر دیدار رده‌بندی این وزن نیز آرتور عمرروف از جمهوری چک حریف خود را شکست داد و به مدال برنز دست یافت.

در وزن 60 کیلوگرم لیگو کائو از چین 2 ثانیه به پایان موفق شد گئورگ قریبیان از ارمنستان را با نتیجه 5 بر 3 شکست دهد و برنز جهانی را به کارنامه افتخارات خود اضافه کند. در دیگر رقابت رده‌بندی این وزن بهراموف قهرمان اسبق آسیا با نتیجه 3 بر 3 مقابل مهدی محسن نژاد از ایران به پیروزی رسید و دیگر مدال برنز این وزن را از آن خود کرد.

در وزن 72 کیلوگرم علی ارسلان مدافع عنوان قهرمانی که در نیمه نهایی شکست خورده بود، در مسابقه رده‌بندی موفق شد به راحتی حریف خود را شکست دهد تا بعد از طلای سال گذشته برنز قهرمانی جهان را هم از آن خود کند. ارسلان تا قبل از حضور در صربستان در سال 2021 برای زادگاهش یعنی ایران مسابقه می‌داد. سلچوک‌خان از ترکیه دیگر کشتی‌گیر وزن 72 کیلوگرم بود که با پیروزی بر رقیب بلغارستانی خود به مدال برنز مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان دست یافت.

البته محسن نژاد بعد از ناکامی در دیدار رده‌بندی در پلی آف رتبه پنجم مقابل گئورگ قریبیان قرار گرفت و با نتیجه 7 بر صفر حریف خود را شکست داد. محسن‌نژاد که در طول مسابقه کتف راستش او را آزار می‌داد تمام امتیازاتش را در وقت اول به دست آورد و حریف او نیز نتوانست در ادامه کاری از پیش ببرد تا این کشتی‌گیر سهمیه المپیک پاریس را برای ایران کسب کند.

همه این اتفاقات در حالی رخ داد که به طور کلی روز گذشته روز کشتی فرنگی ایران نبود که شاید اوج تلخی ماجرا هم جایی بود که محمدرضا گرایی، قهرمان المپیک توکیو به شکل ناامیدکننده‌ای رقابت کرد و هیچ اثری از گرایی المپیک در او دیده نشد.

همچنین لازم به ذکر است تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان با 87 امتیاز در رتبه نخست رقابت‌های قهرمانی جهان قرار دارد اما با توجه به حضور دو کشتی‌گیر آذربایجان در فینال این رقابت‌ها و محاسبه این امتیازات، آذربایجان در رتبه نخست قرار خواهد گرفت.

60 کیلوگرم: 1- ژولومان شارشنبکوف (قرقیزستان) 2 - کنیچیرو فومیتا (ژاپن) 3- اسلام جان بهرام اف (ازبکستان) و لی گیو کائو (چین) 5- مهدی محسن نژاد (ایران) و گئورگ غریبیان (ارمنستان) 72 کیلوگرم: 1- ابراهیم محمد حسن قانم (فرانسه) 2 - روبرت فریتش (لهستان) 3- علی ارسلان (صربستان) و سلجوق جان (ترکیه) 5- شینگو هارادا (ژاپن) و استویان کوباتوف (بلغارستان) 97 کیلوگرم: 1- گابریل روسیلو کیندلان (کوبا) 2- آرتور الکسانیان (ارمنستان) 3- محمدهادی ساروی (ایران) و آرتور عمراف (چک) 5- ابوبکر خاسلاخانوف (بلاروس) و میندوگاس ونچکایتیس (لیتوانی)

در پایان مسابقات 7 وزن برگزار شده، تیم ایران با 87 امتیاز در صدر جدول رده بندی تیمی قرار دارد، آذربایجان با 70 امتیاز دوم است و تیم های ترکیه با 53 امتیاز، قرقیزستان با 50 امتیاز، ازبکستان با 50 امتیاز و کوبا با 48 امتیاز در جایگاه های سوم تا ششم قرار دارند.

رقابتهای حبرت‌انگیز و طلاهای جذاب بلگراد؛/ در روز شکست کشتی فرنگی ایران چه گذشت 2
رقابتهای حبرت‌انگیز و طلاهای جذاب بلگراد؛/ در روز شکست کشتی فرنگی ایران چه گذشت 3
رقابتهای حبرت‌انگیز و طلاهای جذاب بلگراد؛/ در روز شکست کشتی فرنگی ایران چه گذشت 4
رقابتهای حبرت‌انگیز و طلاهای جذاب بلگراد؛/ در روز شکست کشتی فرنگی ایران چه گذشت 5
رقابتهای حبرت‌انگیز و طلاهای جذاب بلگراد؛/ در روز شکست کشتی فرنگی ایران چه گذشت 6
رقابتهای حبرت‌انگیز و طلاهای جذاب بلگراد؛/ در روز شکست کشتی فرنگی ایران چه گذشت 7