رمضانی: سال گذشته 116 میلیون نسخه کتاب در 111 هزار عنوان منتشر شد
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، نشست خبری سیامین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی با حضور علی رمضانی مدیر خانه کتاب و ادبیات و اصحاب رسانه در سالن جلسات این مجموعه برگزار شد.
علی رمضانی دبیر سیامین هفته کتاب جمهوری اسلامی با بیان این که هفته کتاب یکی از موالیدانقلاب اسلامی در حوزه نشر است گفت: سال گذشته در همین محل برگزاری عرض کردم که اگر کاری برای کتاب اتفاق بیفتد باید با کمک اهالی رسانه رقم بخورد و از برگزارکنندگان 28 دوره پیش تقدیر میکنیم چرا که باعث شدند تا پرچم سیامین هفته کتاب به دست ما برسد.
رمضانی در خصوص آمار تولیدات حوزه نشر در یک سال گذشته بیان کرد: از هفته کتاب سال گذشته تا به حال 116 میلیون نسخه کتاب در 111 هزار عنوان منتشر شده و مجموعه ناشران با گذر از کرونا به دور فعالیتهای خودشان بازگشتند و توانستند نیاز مخاطبان را پاسخ دهند و امیدواریم مجموعه توجهات به حوزه کتاب باعث شود که مشکلات این حوزه حل شود چرا که حوزه نشر یک صنعت برتر به لحاظ حجم تولید، تعداد فعالان در این عرصه و میزان اثرگذاری است.
وی در ادامه افزود: 116 میلیون نسخه کتاب در سال گذشته عددی بیش از 7 هزار و 600 میلیارد تومان گردش مالی را ایجاد کرد. در دوره سیام تلاش شد در کنار رویداد نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که عمومی است هفته کتاب هم عمومی و مردمی شود و دغدغه مردم به سمت کتاب و کتابخوانی برود. برای همین شعاری که از جمع ایرانیان کتابخوان حکایت میکند ما همانیم که میخوانیم انتخاب شد و پوستری که در نظر گرفته شده است اقشار مختلف مردم را پوشش بدهد.
وی درخصوص فعالیتهایی که برای مردمی شدن هفته کتاب صورت گرفته است بیان کرد: در این رویکرد همگرایی با دستگاههایی که با عموم مردم در ارتباط هستند صورت گرفت. وزارت ارشاد، نهاد کتابخانههای عمومی کشور، وزارت آموزش و پرورش و کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان و کانونهای فرهنگی مساجد تمرکز ویژهای داشتیم تا اتفاقات در فضای عمومی نمود بیشتری پیدا کند.
رمضانی در ادامه با اشاره به اجرای سه دسته برنامه در 31 استان کشور گفت: این برنامهها در قالب پویش و مسابقات، نشستها و معرفیها و تحلیل و تکریم از پیشکسوتان و اصحاب صنعت نشر از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری بیشاز 60 دستگاه دیگر طراحی شده است.
به گفته رمضانی، طرح اکران شهری کتابهای نویسندگان و به شهر آوردن کتاب نیز یکی دیگر از اقدامات و برنامههای هفته کتاب است که از دو روز قبل در تهران آغاز شده و در سراسر کشور نیز اجرا میشود. این کتابها، آثار برگزیده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، جایزه جلال آل احمد و جشنواره بینالمللی فجر است. وی با بیان اینکه در هفته کتاب تلاش میکنیم تصویر مخدوشی که از صنعت نشر ایجاد شده را ترمیم کنیم، گفت: در این زمینه از نهادها و دستگاههای مختلف خواستهایم که معرفی کتاب و کتاب خوب را در دستور کار خود قرار دهند و البته در برنامهریزیها از کارهای کلیشهای پرهیز شود.
در حال تکمیل شدن است...