جمعه 6 تیر 1404

روایت جنگ ایران و اسرائیل

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی اندیشکده تهران نوشت:

در پنجمین روز نبرد حملات دو طرف علیه یکدیگر به روال روز گذشته بود. در حالی که رژیم صهیونی به تداوم حملات خود در شهرهای مختلف مخصوصا تهران ادامه داد، ایران نیز با استفاده از تعداد اندک اما موثری از موشک‌ها نظیر «فتاح» اهداف مختلفی در سرزمین‌های اشغالی را هدف حمله قرار داد. مهم‌ترین موضوع مورد بحث در این روز، احتمال ورود ایالات متحده به جنگ بوده است که طبق آخرین ارزیابی‌ها این احتمال به شدت بالا رفته است.

روند نظامی

در طول 24 ساعت گذشته، رژیم صهیونیستی حملات متعددی به اهدافی در نقاط مختلف کشور داشته است. در اثر این حملات برخی مراکز نظامی و همینطور موقعیت‌های مختلف نظامی و غیرنظامی هدف حملات رژیم صهیونیستی قرار گرفت. هرچند شدت حملات با ریزپرنده کاهش پیدا کرد اما تعداد موشک‌های شلیک شده از سمت جنگنده‌های صهیونیستی افزایشی بوده است.

ایران نیز از طرف دیگر در موج اول و دوم حمله خود در حدود ساعت 20 اقدام به شلیک حدود 5 الی 10 موشک کرد. گزارش شده در اثر این حملات دو تأسیسات نظامی رژیم از جمله مرکز اطلاعاتی - امنیتی هرتزلیا مورد هدف قرار گرفت. به دلیل سیاست‌های سانسور شدید رژیم صهیونیستی تصاویر کمی از این برخوردها وجود دارد.

دیشب دولت آمریکا اقدام به تخلیه دو پایگاه نظامی خود در سوریه کرد. این مسئله گرچه خطر ظهور دوباره داعش را مطرح می‌کند اما نشان‌دهنده عقب‌نشینی و انتقال شدید نیروهای آمریکایی به موقعیت‌های دیگر به واسطه احتمال ورود به منازعه ایران - اسرائیل و تهدید احتمالی از محور مقاومت است.

در حدود ساعت 1 بامداد ایران موج جدیدی از حمله با حدود 20 موشک به سرزمین‌های اشغالی ترتیب داد. در این حمله اصابت 5 موشک گزارش و برای اولین بار نیز از موشک کلاس «فتاح» استفاده شد که گفته می‌شود با موفقیت به اهداف مد نظر خود برخورد کرده است. یکی از موقعیت‌های هدف گرفته شده در این حمله پایگاه هوایی مائور است. نکته قابل توجه در این حملات افزایش قابل توجه تعداد موشک‌های فیل شده پدافند رژیم صهیونیستی بود که باعث آتش‌سوزی‌های متعدد در سرزمین‌های اشغالی شد.

ارتش رژیم صهیونی در حدود 2 بامداد اطلاعیه‌ای صادر کرد که در آن هشدار تخلیه منطقه 18 تهران گزارش شده بود. ساعاتی بعد نیز صدای چند انفجار و اصابت در تهران گزارش شد که محدود به این منطقه نبوده و از شرق تا غرب تهران را فرا می‌گرفت.

مهم‌ترین موقعیتی که هدف حمله قرار گرفت در این زمان تاسیسات تولید موشک خوجیر در جنوب غرب تهران بوده است. همچنین به جز تهران، مناطق متعدد دیگر نظیر اهواز، زنجان و اصفهان نیز تحت حمله قرار گرفتند که اکثر پرتابه‌ها با موفقیت توسط پدافند رهگیری و دفع شدند.

نتانیاهو در سخنرانی‌ای مدعی شد که ایران حدود 20 هزار موشک در انبارهای خود دارد. واشنگتن پست نیز تحلیل کرده است که ذخایر تسلیحات پدافندی رژیم صهیونی تنها تا 12 روز دیگر توان مقابله با موشک‌های ایران را دارند.

روند سیاسی

دیشب دونالد ترامپ جلسه مهمی با کابینه‌اش در خصوص حمله مستقیم به ایران داشت. اخبار حاکی از وجود فضای دوقطبی شدید بین مشاورین ترامپ در خصوص حمله یا عدم حمله به ایران است. همچنین در همان زمان ترامپ گفت‌وگوی طولانی با نتانیاهو داشت. هرچند در ابتدا قرار بود پس از پایان نشست بیانیه‌ای در خصوص نتیجه این جلسه اعلام شود اما هیچ بیانیه‌ای اعلام نشد. برآوردها حاکی از افزایش شدید احتمال حمله مستقیم آمریکا به ایران برای از بین بردن تأسیسات فردو و نطنز است. در مقابل، ایران نیز تهدید کرده است که در برابر هرگونه حمله احتمالی آمریکا برای بستن تنگه هرمز و هدف قرار دادن کل پایگاه‌های آمریکا در منطقه آمادگی کامل دارد.

اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در اظهاراتی مدعی شد اسرائیلِ تحت امر نتانیاهو، بزرگترین تهدید برای منطقه است.

سفیر ایران در روسیه در اظهار نظری طعنه‌آمیز گفت مردم ایران هیچوقت فراموش نخواهند کرد چه کسانی در این زمان‌ها با ما بودند و چه کسانی تصمیم گرفتند غیرفعال بمانند. سفیر ایران در ارمنستان نیز مراتب تشکر خود را از دولت و ملت ارمنستان به واسطه پشتیبانی آنها از ایران را اعلام کرد.

رئیس جمهور ونزوئلا بامداد چهارشنبه از کشورهای مختلفی مانند چین، روسیه، ترکیه و دولت‌های اسلامی خواست که از ایران در برابر رژیم صهیونیستی و آمریکا حمایت کنند.

وزیر دفاع پاکستان قرار است امروز هنگام صرف ناهار با ترامپ دیدار داشته باشد.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه تغییر حکومت در ایران از طریق حمله نظامی را خطا خواند و هشدار داد که این اتفاق می‌تواند باعث هرج و مرج شود.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.