شنبه 29 دی 1403

روایت سرمربی ایرانی "افغانستان" از حضور در جام جهانی فوتسال

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
روایت سرمربی ایرانی "افغانستان" از حضور در جام جهانی فوتسال

تیم ملی فوتسال افغانستان با هدایت مجید مرتضایی، سرمربی ایرانی خود در اولین حضور در جام جهانی از مرحله گروهی صعود کرد اما در مرحله یک هشتم نهایی برابر پاراگوئه شکست خورد و از دور رقابت‌ها کنار رفت.

به گزارش مشرق، تیم ملی فوتسال افغانستان با هدایت مجید مرتضایی، مربی ایرانی خود به جام جهانی راه پیدا کرد. افغانستان با 3 امتیاز به عنوان تیم سوم از گروه C صعود کرد. آنها با آنگولا، آرژانتین و اوکراین همگروه بودند که برابر آنگولا 6 بر 4 پیروز شدند و برابر آرژانتین و اوکراین مغلوب شدند. آنها در مرحله یک هشتم نهایی به مصاف پاراگوئه رفتند که با نتیجه 3 بر یک شکست خوردند و از رقابت‌ها حذف شدند.

مجید مرتضایی، سرمربی تیم ملی افغانستان، درباره شرایط این تیم و فرآیند رسیدن به جام جهانی گفت: سه سال پیش که مسابقات در قرقیزستان بود از ما دعوت به همکاری شد و 20 روز فرصت داشتیم تا آماده شویم که نتایج خوبی هم کسب کردیم. چند ماه بعد از آن از فدراسیون فوتبال افغانستان برای همکاری با من تماس گرفتند و من به شرط بازی‌های دوستانه زیاد، کمپ‌های تمرینی و اردوهای طولانی قبول کردم چرا که می‌خواستم تجربه بازیکان بالا برود. آنها قبلا سالی دو یا سه بازی می‌کردند و فصل برایشان تمام می‌شد. از اردیبهشت سال گذشته کار خود را شروع کردیم. ابتدا به افغانستان رفتم و از لیگ برتر آنها بازیکنانی را انتخاب کردم اما به طور رسمی اردوهای ما در مشهد با 35 بازیکن زیر 20 سال و 35 بازیکن بزرگسال شروع شد. سپس به لبنان رفتیم و بازی‌های دوستانه انجام دادیم. بعد از آن، مسابقات کافا شروع شد که ما با بازیکنان جوانی که داشتیم شرکت کردیم. خیلی‌ها فکر می‌کردند که نمی‌توانیم نتیجه بگیریم ولی تنها شکستی که در آن مسابقات داشتیم برابر ایران بود و ما دوم شدیم.

«مشکلی برای بازی‌های دوستانه نداشتیم.» مرتضایی با بیان این نکته عنوان کرد: برای برگزاری بازی‌های دوستانه خیلی تلاش کردیم به گونه‌ای که هر کشوری که می‌گفت بازی می‌کند، ما می‌گفتیم مشکلی نیست و می‌آییم. حتی به کشور میانمار هم رفتیم که هیچ کشوری به آنجا نمی‌رود. زمانی که مقدماتی جام ملت‌های آسیا قرار بود آغاز شود، در تورنمنتی در تایلند شرکت کردیم و سوم شدیم، با همان تیم به عربستان (میزبان مسابقات مرحله مقدماتی جام ملت‌ها) رفتیم و به دلیل مشکلاتی که پیش آمده بود مجبور شدیم در سه روز، دو بازی انجام دهیم که در نهایت به عنوان تیم صدرنشین به مرحله بعد رفتیم. عربستان در این رقابت‌ها در گروه ما قرار داشت و حریف اصلی ما بود که من برای آنالیز این تیم تا برزیل رفتم و بازی‌های آنها را در تورنمنتی که برگزار می‌شد تماشا کردم.

مرتضایی درباره کار بزرگ خود در افغانستان و تحولی را که در این تیم ایجاد کرد گفت: در مقطعی 13 بازیکن افغانستان حاضر به تمرین کردن نشدند و این در حالی بود که کمتر از 4 ماه تا مسابقات مرحله نهایی جام ملت‌ها باقی مانده بود. مانند پرویز دهداری که برای تیم ملی فوتبال به شهرهای مختلف می‌رفت و تست می‌گرفت، ما هم در داخل ایران از حدود 80 نفر تست گرفتیم و در نهایت 11 نفر انتخاب شدند که سه نفر دروازه‌بان و هشت نفر بازیکن بودند؛ با همین افراد به جام ملت‌ها رفتیم اما بعد هم چهار نفر از بازیکنان باتجربه‌ای که جدا شده بودند به تیم بازگشتند. 6 بازیکن ما اصلا سابقه بازی در لیگ حرفه‌ای نداشتند و نهایتا در لیگ مهاجران بازی کرده بودند. اوایل کار به تیم‌های لیگ یک ایران هم می‌باختیم. 45 روز قبل از جام ملت‌ها به تایلند که میزبان مسابقات بود رفتیم و در مدت 22 روز 11 مسابقه دادیم و رفته رفته تیم‌مان باتجربه‌تر شد و در جام ملت‌ها پنجم شدیم و مجوز حضور در جام جهانی را کسب کردیم.

تیم ملی افغانستان جوان‌ترین تیم جام جهانی بود، سرمربی این تیم درباره این مساله گفت: چهار بازیکن 18 ساله داشتیم، با این تیم جوان نتایج ما بد نبود. اگر این تیم با این میانگین سنی جلو برود تا سال‌ها در مسابقات بازیکنان خوبی دارد. بازیکنانی را که ما به جام جهانی بردیم، فدراسیون فوتبال افغانستان نمی‌شناخت و می‌گفت اینها دیگر که هستند! حکومت افغانستان برایش مهم نبود که بازیکنان از چه مذهب، قوم و نژادی هستند و همین عامل دست ما را باز گذاشته بود.

مرتضایی با اشاره به اینکه خود او و مدیر تیم بازی‌های دوستانه را هماهنگ می‌کردند، گفت: مهم‌ترین کاری که به فدراسیون فوتبال افغانستان کرد این بود که اختیار تام به من و مدیر تیم داده بود. روزی که قرارداد را امضا کردیم تصمیم گیری را به عهده ما گذاشتند و این خیلی به پیشرفت ما کمک کرد. من و آقای صداقت که مدیر تیم هستند، خودمان با کشورها برای بازی دوستانه رایزنی می‌کردیم. با مراکش سه بازی دوستانه برگزار کردیم که هماهنگی آن کار هر کسی نیست. هشت روز آن‌جا بودیم و با بهترین امکانات از ما پذیرایی کردند. اینکه ما به کشورهای دیگر احترام می‌گذاشتیم خیلی تاثیرگذار بود. قبل جام ملت‌ها به مدیر تیم گفتم که هر تیمی درخواست بازی دوستانه داد قبول کنید چرا که می‌دانستیم مشکل اصلی ما کمی تجربه است. برای ما مهم نبود که چه زمانی می‌رسیم و کی بازی می‌کنیم، شبی که به تایلند رسیدیم، بعدازظهر فردای آن روز با پاراگوئه بازی کردیم و پس فردای آن با مراکش، خود را با شرایط بازی دوستانه وفق دادیم.

مجید مرتضایی از پیشنهاد یکی از بازیکنانش از لیگ اسپانیا خبر داد و افزود: چند نفر از بازیکنان ما در لیگ ایران بازی می‌کنند؛ حسین محمدی در فرش آرا، علیرضا جعفری و خداداد ابراهیمی در سفیر گفتمان، محمد مرادی در پالایش نفت اصفهان و مهدی نوروزی در سن‌ایچ ساوه بازی می‌کنند. در هفته‌های آتی بازیکنان جدیدی از تیم ملی افغانستان به لیگ ایران می‌پیوندند. یکی از بازیکنان ما از لیگ اسپانیا پیشنهاد دارد که در هفته‌های آینده این موضوع نهایی می‌شود.

او درباره ادامه حضورش در تیم ملی افغانستان اظهار کرد: قرارداد من با فدراسیون فوتبال افغانستان تا پایان سال 2024 میلادی است و بعد از پایان قرارداد تصمیم‌گیری خواهم کرد.

مرتضایی در واکنش به عملکرد ضعیف ایران در جام جهانی بیان کرد: من وحید شمسایی را درک می‌کنم. ممکن است در داخل تیم موضوعی باشد که ما از آن اطلاع نداشته باشیم. بازی‌های دوستانه بسیار کم در نتیجه نگرفتن تیم ملی تاثیر گذار بود. تیم ملی ایران با دو بازی دوستانه به جام جهانی رفت که به نظرم کم بود. اعتبار جام جهانی خیلی بالاست و برای نتیجه گیری در آن باید اردوهایی بیشتری برگزار شود.

منبع: ایسنا