یک‌شنبه 16 دی 1403

روایت‌هایی از سردار سلیمانی در «بی‌قرار»، «قرار روز شانزدهم» و «اول شخص غایب»

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
روایت‌هایی از سردار سلیمانی در «بی‌قرار»، «قرار روز شانزدهم» و «اول شخص غایب»

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، پنجشنبه 13 دی ماه با سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی و روز جهانی مقاومت مصادف شده است و به همین دلیل به سه مستند تولید شده در مرکز گسترش که به وجوه مختلف این شهید بزرگوار پرداخته‌اند، نگاهی انداخته‌ایم. مستند «بی‌قرار» به کارگردانی محمدعلی فارسی تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، شخصیت شهید حسین یوسف‌الهی را در نسبت با سردار حاج قاسم...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، پنجشنبه 13 دی ماه با سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی و روز جهانی مقاومت مصادف شده است و به همین دلیل به سه مستند تولید شده در مرکز گسترش که به وجوه مختلف این شهید بزرگوار پرداخته‌اند، نگاهی انداخته‌ایم.

مستند «بی‌قرار» به کارگردانی محمدعلی فارسی تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، شخصیت شهید حسین یوسف‌الهی را در نسبت با سردار حاج قاسم سلیمانی تعریف می‌کند. فیلم مستند «بی قرار» نگاهی متفاوت به زندگی شهید محمدحسین یوسف الهی و نزدیکی او به شهید حاج قاسم سلیمانی دارد. حاج قاسم در وصیت نامه کتبی و در جمع همراهانش خواسته بود تا در کنار شهید یوسف الهی دفن شود. به همین دلیل ساخت این مستند از روز تشییع شهید سیلمانی و خاکسپاری او آغاز شد.

این فیلم مستند تندیس برنزی شهید آوینی و جایزه سرباز وطن (یادبود سردار شهید حاج قاسم سلیمانی) هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» را دریافت کرد.

عوامل تولید مستند «بی‌قرار» عبارتند از نویسنده و کارگردان: محمدعلی فارسی، تهیه‌کننده: مهدی فارسی، مجری طرح: محسن فارسی، ناظر کیفی: سیدمحمد مهدی طباطبایی، تدوین: محمدعلی فارسی، موسیقی متن: محمدرضا علیقلی، گوینده متن: فرهاد قائمیان، مدیر تصویربرداری: حسن سیدی پریشان، جلوه‌های ویژه بصری: عرفان ذاکر، صداگذاری و ترکیب صدا: آرش قاسمی، پژوهش: مهدی فارسی، انسیه جهانشاهلو، مدیر تولید استان تهران و کرمان: علی اصغر رضایی و مدیر تولید استان خوزستان: عبدالحسین اسکندری، تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی.

مستند «قرار روز شانزدهم» به کارگردانی سید محمد احسان اصغرزاده محصول مرکز مستند حقیقت و مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی است. مستند «قرار روز شانزدهم» روایتی از حضور شهادت‌طلبانه یکی از مدافعان حرم و شاگردان مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی به نام محمدحسین محمدخانی معروف به عمار است. شهید محمدخانی در حالی که فقط 30 سال سن داشت، 16 آبان 1394 در حلب سوریه به شهادت رسید و سردار قاسم سلیمانی درباره شهید محمدخانی اعلام کرد او واقعاً عمار بود.

مرتضی شعبانی تهیه‌کننده «قرار روز شانزدهم» در اکران ویژه این مستند مطرح کرد که این فیلم با درخواست شهید حاج قاسم سلیمانی ساخته شده است.

تندیس نقره‌ای شانزدهمین دوره جشنواره «سینماحقیقت» به «پاییز پنجاه سالگی» به کارگردانی محسن اسلامی زاده و «قرار روز شانزدهم» به کارگردانی احسان اصغرزاده تعلق گرفت.

عوامل این مستند عبارتند از تهیه کننده: مرتضی شعبانی، کارگردان، نویسنده و پژوهشگر: سید احسان اصغرزاده موسوی، تصویربردار: محمدرضا نوری، محمد رحیمی، امیرعباس مجذوبی، تدوینگر: سید احسان نیکبخت، آهنگساز: حسین احمدی، صدابردار: یحیی رضایی، صداگذار: محمدحسین ابراهیمی، تهیه شده در مرکز مستند حقیقت و مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی.

مستند «اول شخص غایب» به کارگردانی امیرحسین نوروزی و تولید مرکز گسترش دیگر مستندی است که هرچند به معرفی شهید حاج حسین همدانی فرمانده سپاه و خدمات وی در سالیان جنگ و پس از آن می‌پردازد به نحوی به سردار قاسم سلیمانی هم پرداخته است. این مستند 61 دقیقه‌ای برشی از زندگی شهید حسین همدانی و نگاه او به مردم و شهادت او در سوریه است.

عوامل این مستند عبارتند از تهیه کننده و کارگردان: امیرحسین نوروزی، تحقیق و پژوهش: امیرحسین نوروزی و نوید سالاری مقدم، تدوین: زهرا احمدزاده، تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی.