روزنامه حامی دولت: باید از برجام خارج شویم / رفتار داعشی ترامپ، چهره آمریکا بدون روتوش
«حمیدرضا جلایی پور» نوشت: تشییع میلیونی شهید سلیمانی را تنها در چارچوب علاقه به حاکمیت نمیتوان تبیین کرد. بلکه آن را باید در چارچوب "احترام ایرانیان" به سرباز "محافظ وطن" در این شرایط حساس توضیح داد.
سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق»همراه شوید.
*******
**رفتار داعشی ترامپ، چهره آمریکا بدون روتوش
روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم «عباس عبدی» نوشت:«خیلیها تعجب کردند که چرا ترامپ بر بمباران مراکز فرهنگی ایران تأکید کرده است؟ عملی که حتی هیتلر هم انجام نمیداد زیرا مخالف تمام قوانین بینالمللی است. فقط داعش و طالبان با افتخار چنین میکردند».
عبدی در ادامه نوشت:«موضع اروپاییها بسیار بدتر از اقدام ترامپ است. چون ترامپ همین است که هست. ادعایی بیش از این هم ندارد. ولی اروپاییها که ادعای بیشتری دارند، چرا تا این حد منفعل و حتی دنبالهروی افرادی چون ترامپ و پمپئو هستند؟ در قضیه برجام و تحریم گفتند که شرکتهای اروپایی از دولتهایشان تبعیت نمیکنند، پس در جریان اخیر چرا دولتهای اروپایی از امریکا دنبالهروی میکنند؟».
اظهارنظر گستاخانه ترامپ مبنی بر بمباران مراکز فرهنگی ایران، فارغ از اینکه صرفا یک بلوف و ادعای مضحک است، بیش از پیش چهره جنایتکار و غارتگر آمریکا را در مقابل دیدگان افکارعمومی نمایش داد.
طیف اصلاح طلب اصرار دارد که میان ترامپ و سیستم حاکمیتی آمریکا تفاوت و تمایز قائل شود. اما ترامپ، نه تافته ای جدابافته در ساختار حاکمیتی واشنگتن، بلکه نمایش چهره واقعی و بدون روتوش آمریکاست.
داعش، فرزند خلف آمریکاست. برای همین بود که «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه دولت اوباما در کتاب خود با عنوان «گزینه های دشوار» نوشته بود:«من به 112 کشور جهان سفر کرده بودم و با برخی از دوستان این توافق حاصل شد تا به محض اعلام تاسیس داعش این گروه به رسمیت شناخته شود، اما ناگهان همه چیز فروپاشید. توافق شده بود تا دولت اسلامی (داعش)! در روز 5 / 7 / 2013 اعلام شود و ما منتظر اعلام تاسیس آن بودیم تا ما و اروپا هرچه سریعتر آن را به رسمیت بشناسیم».
ساختار حاکمیت آمریکا (هم جمهوری خواهان و هم دموکراتها) مصداق اتم جنایت، وحشیگری و غارتگری است. داعش به نیابت از آمریکا، با سربریدن و کشتار زنان و کودکان، جنایت های گسترده ای در منطقه مرتکب شد. اما در نهایت با فرماندهی سپهد حاج قاسم سلیمانی و با ایثارگری مدافعان حرم، کمر این گروهک تروریستی در منطقه شکسته شد و آمریکا و اروپا عزادار شدند.
**روزنامه حامی دولت: باید از برجام خارج شویم
«وحید شقاقیشهری» کارشناس اقتصادی حامی دولت در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«در حدود 20 ماه اخیر اروپاییها عملا وقتکشی کردند و حتی نتوانستند بر وعده خود مبنی بر اجرای اینستکس صحه بگذارند. قرار بود اینستکس کانال واسطی میان ایران و اروپا باشد تا دارو، مواد غذایی و سایر کالاهای اساسی از طریق آن وارد ایران شود. همچنین مابهازای آن اروپاییها باید مکانیزم فروش نفت ایران را میپذیرفتند. بیش از یک سال ایران در دام وقفهای افتاد که اروپاییها طراحی کردند».
این کارشناس اقتصادی حامی دولت در ادامه گفت:«زمانی که تحریمها در حداکثر خود قرار دارد و هیچ روزنه تبادل تجاری و اقتصادی مشاهده نمیشود، طبیعی است که ایران هم اقدام متقابل انجام دهد. اروپاییها هم که صرفا چند وقت یکبار با یک توئیت و بیانیه وعدههای توخالی خود را به گوش ایرانیان میرساندند. بنابراین انتهای این وعدههای توخالی باید به خروج ایران از برجام منجر شود».
شقاقی شهری در پاسخ به این سوال که «پیشبینی شما از آینده اقتصاد بدون برجام چیست؟» گفت:«تحریمهای آمریکا در چند وقت اخیر به سقف خود رسیده و تحریمی بیش از این وجود ندارد که آمریکا بتواند علیه ایران به اجرا بگذارد. بنابراین نباید انتظار یا نگرانی خاصی در این زمینه وجود داشته باشد... در حوزه اقتصادی اتفاق خاصی برای ایران رخ نمیدهد... اکنون برجام کامل فرو ریخته و دیگر باب مذاکرهای هم وجود ندارد. اروپاییها خود در شرایط اقتصادی بدی به سر میبرند و همواره دنبال آمریکا هستند، از اینرو نشان دادند که نمیتوانند نقش واسطه را ایفا کنند... در شش سال اخیر که سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغ شد به اجرا درنیامد، اما اکنون به نظر میرسد که این اتفاق رخ دهد».
طیف اصلاح طلب پیش از این اینگونه القاء می کردند که اگر از برجام خارج شویم، فاجعه بزرگ اقتصادی رخ خواهد داد. این در حالی است که کارشناسان و صاحبنظران همواره تاکید دارند که چون تحریم ها به سقف خود رسیده، عملا تحریم های ضدایرانی پیش از این نمی تواند تاثیرگذار باشد.
علاوه بر این، به عقیده کارشناسان، 70 الی 80 درصد منشاء وضع موجود در حوزه اقتصادی در کشور، نحوه عملکرد دولت است. در یادداشت مذکور، کارشناس اقتصادی حامی دولت ذعان کرده است که دولت آقای روحانی در 6 سال اخیر اقتصاد مقاومتی را به درستی اجرا نکرده است.
عراقچی در هفته های گذشته تاکید کرد که برجام به افزایش تحریم ها منجر شد. به عبارت دیگر ما هم محدودیت های برجام را اجرا می کنیم و هم تحریم های بیشتری را تحمل می کنیم. پس با این حساب و به اذعان این روزنامه حامی دولت، راه حل اصلی، خروج کامل از برجام و اهتمام جدی به اقتصاد مقاومتی است.
**جلایی پور: تشییع میلیونی سردار سلیمانی را نمی توان تنها در چارچوب علاقه به حاکمیت تبیین کرد
«حمیدرضا جلایی پور» فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت:«تشییع میلیونی، تاریخی و بینظیر پیکر شهید سلیمانی بوسیله ایرانیان را تنها در چارچوب علاقه حاکمیت نمیتوان تبیین کرد. بلکه آن را باید در چارچوب "احترام ایرانیان" به سرباز "محافظ وطن" در این شرایط حساس توضیح داد. یعنی در شرایطی که "ایران" با خطر سیاست تهاجمی ترامپ دیوانه روبهرو است، وجدان عمومی ایرانیان بهصورت شهودی این موضوع را فهمید و به آن یک "واکنش جمعی بینظیر" نشان داد که در روزهای 17، 18، 19 آذر 1398 جهانیان شاهد آن بودند».
جلایی پور در ادامه نوشت:«انتظار این است که حاکمیت ایران در مقام پاسخگویی به جنایت ترامپ به جای تأسی به قدرت سخت و نظامی ایران از "قدرت نرم ایران" که این روزها ایرانیان به نمایش گذاشتند، بیشتر استفاده کند. اگر حاکمیت و ملت ایران «با تدبیر» توطئههای ترامپ را خنثی کنند، فرآیند توسعه ایران با صلابت و پرسرعت به پیش خواهد رفت. چنین باد».
هرگاه مردم کشورمان، وحدت و همدلی و حمایت از آرمان های انقلاب را به جهانیان نشان می دهند، برخی اصلاح طلبان تندرو از این نمایش باشکوه و عظیم گلایه کرده و آن را تقلیل می دهند.
سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، سردار بزرگ جبهه مقاومت بود. او مدافع حرم، مدافع وطن، سرباز ولایت و دشمن آمریکای جنایتکار بود.
برای همین بود که هموطنانمان با حضور میلیونی و باشکوه، ضمن سردادن شعار مرگ بر آمریکا، فریاد انتقام سر دادند. کارشناسان و صاحبنظران تاکید دارند که پاسخ قاطع و پشیمان کننده ایران به اقدام جنایتکارانه آمریکا، نه یک خواست احساسی بلکه تدبیری منطقی و با هدف بازدارندگی برای جلوگیری از جنگ و ناامنی است. چرا که اگر ایران پاسخ ندهد، آمریکا دفعات بعد با شدت بیشتری علیه ایران خواهد تاخت.