روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ذبح حقیقت در قتلگاه شایعات، رونویسی بدل ترامپ از نسخه اصلی، جابجایی برنده و بازنده در جنگ ترکیبی به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ذبح حقیقت در قتلگاه شایعات، رونویسی بدل ترامپ از نسخه اصلی، جابجایی برنده و بازنده در جنگ ترکیبی به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «مگر ما ملت امام حسین (ع) نیستیم؟!» نوشت: در خبرها آمده است که وزارت امورخارجه کشورمان با صدور اطلاعیهای چند مرکز حقیقی و حقوقی و تعدادی از مسئولان اتحادیه اروپا را تحریم کرده است. این اقدام وزارتامورخارجه علیه کشورهای اروپایی و یا احضار سفیران این کشورها و اعتراض به آنها اگرچه اقداماتی قابل تقدیر است ولی در بحبوحه جنگ ترکیبی تمام عیاری که دشمنان بیرونی علیه کشورمان به راه انداخته و مدیریت میکنند و در حالی که تمامی قوانین شناخته شده بینالمللی را زیر پا گذاشته و آشکارا به حمایت مالی، تسلیحاتی و تبلیغاتی از جنایات وحشیانه آشوبگران تروریست مشغولند، تا آنجا که رسما از افرادی نام برده و برای ترور آنها جایزه تعیین میکنند! تحریم فلان مسئول اروپایی و آمریکایی و یا احضار سفرای آنها به وزارتخارجه در مقایسه با کینهتوزیهای بیوقفه و پیوسته کشورهای یاد شده نه فقط از توازن لازم برخوردار نیست بلکه ضریب بازدارندگی آن نیز به سختی میتواند بالاتر از صفر تلقی شود! البته اقدامات یاد شده تقریبا حداکثر اقدامی است که با توجه به شرح وظایف وزارت خارجه قابل انتظار است و از این نظر اقدام وزارتخارجه در خور تقدیر نیز هست ولی در مثلها آمده است که برای حرکت باید هر چهار چرخ کالسکه باهم بچرخند و از این روی باید گفت که جمهوری اسلامی ایران برای پشیمان کردن آمریکا و اروپای تروریست از حمایت تروریستها، ظرفیتها و اهرمهای فراوان دیگری در اختیار دارد که تاکنون بیاستفاده مانده و یا کمتر از آن استفاده شده است. اهرمهایی که در قوانین بینالمللی نیز مشروع و قانونی شمرده شدهاند.
وطن امروز: زینب درخشان در مطلبی با عنوان «ذبح حقیقت در قتلگاه شایعات» چنین نوشت: در زمانه ای زیست می کنیم که شهروندان و مخاطبان رسانه ها و فضای مجازی زیر بمباران سهمناک اطلاعات و اخبار راست و دروغ هستند و این وضعیت کار را برای انسان های حق طلب و جویای حقیقت بسیار مشکل می کند. در منابع اسلامی بویژه قرآن کریم بر تحقیق و بررسی اقوال و اخبار منتشره تاکید زیادی شده است که یکی از آن آیات برجسته آیه معروف به نبأ است. همچنین منابع روایی ما همچون نهج البلاغه نیز توصیه های موکدی را به حاکمان و مردم در این زمینه داشته اند. امیر مؤمنان حضرت علی (ع) در نامه 53 معروف به عهدنامه مالک اشتر برای بررسی اخبار موصوله، سفارشاتی را به مالک داشته اند.
اطلاعات: فتح الله آملی در مطلبی با عنوان «چندان مایه تعجب نیست!» نوشت: نه قرارداد ایران با چین خیانت بود چنان که برخی مخالفان هر حرکت دولت و حکومت را ضد منافع ملی تعبیر می کنند و نه سفر رئیس جمهور چین به عربستان باید باعث شگفتی مقامات کشور می شد. گرچه امضای بیانیه ای که تعریضی بود به حاکمیت مسلم ایران بر جزایر سه گانه خلیج فارس توسط او نه قابل قبول است و نه قابل توجیه که نباید به سادگی از آن گذشت اما چرا باید گمان می کردیم که کشورهای دیگر و به ظاهر دوست حاضرند منافع خود را فدای منافع ما کنند؟ و چرا گمان داریم باید چون ما بیندیشند که دوست همیشه دوست است و دشمن هم تا ابد دشمن؟ سیاستی که گاه و بی گاه توسط دستگاه دیپلماسی ما اعمال می شود. در حالی که می دانیم و می خوانیم که در روابط کشورها براساس منافع ملی دوست همیشگی و دشمن همیشگی وجود ندارد و چینی های کمونیست پا را فراتر گذارده و ثابت کرده اند که در مناسبات اقتصادی و کسب منفعت و موقعیت حتی الزامات ایدئولوژیک هم نباید مانع بتراشد. این سفر البته از یک جنبه دیگر هم می تواند برایمان درس آموز باشد: اینکه در دوستی بیش از حد اهل مماشات و غمض عین و فداکاری نباشیم. گاهی وقت ها هم به روی طرف بیاوریم که شما هم چندان علیه السلام نیستید. می دانیم که با مسلمانان اویغور چه می کنید و یا چه بلایی سر مساجد آورده اید. و یا اگر قصد دخالت در امور ما را دارید چرا اجازه نمی دهید احدی درباره ادعایتان در مورد تایوان و یا جزایر دریای چین و بسط ید منطقه ای شما یکی به دو بکند. ما دوست هستیم اما در جهت منافع ملی خودمان و نه به هر قیمتی و این رفاقت باید دوطرفه باشد. چه خوش بی مهربانی هر دو سربی، که یکسر مهربانی دردسر بی.
ایران: لاله مهرزاد در مطلبی با عنوان «رونویسی بدل ترامپ از نسخه اصلی» چنین نوشت: حامیان ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور مستقر برزیل، ساعتی پس از صدور اعتبارنامه لوال داسیلوا، رئیس جمهور منتخب این کشور، به خیابان ها رفتند و تلاش کردند به اداره پلیس برازیلیای پایتخت حمله و آن را تسخیر کنند. این اقدامات در حالی است که بولسونارو چند روز پیش آنان را تشویق به کودتا کرده بود. به گزارش سایت شبکه خبری الجزیره، ساکنان برازیلیا، پایتخت برزیل به خبرگزاری ها گفته اند هواداران بولسونارو را دیده اند که با لباس های زرد تیم ملی فوتبال این کشور و در حالی که پرچم های برزیل را حمل می کردند، مقابل اداره پلیس پایتخت رفتند و تلاش کردند وارد آن شوند اما با واکنش سریع نیروهای امنیتی و پلیس مواجه شدند. به گزارش رویترز، پلیس با پرتاب گاز اشک آور و نارنجک های شوکر تلاش کرد حامیان بولسونارو را متفرق کند اما در مقابل آنان نیز برای در امان ماندن از تأثیر گاز اشک آور اقدام به آتش زدن اتوبوس ها و خودروهای منطقه کردند. با این حال صبح دیروز پلیس برزیل اعلام کرد اغتشاشات را با کمک نیروهای امنیتی کنترل کرده است.
جام جم: مهکامه درودی در مطلبی با عنوان «دنیرو در تلویزیون» این گونه نوشت: رابرت دنیرو، بازیگر سرشناس سینما که طی دهه های گذشته در تعداد زیادی درام اجتماعی و سیاسی بازی داشته برای حضور در یک مجموعه تلویزیونی راهی قاب کوچک می شود. این مجموعه با حال و هوای اجتماعی، سیاسی و دلهره آور خود، با نام روز صفر جلوی دوربین می رود. بازیگر آثاری جنجالی چون پدرخوانده، راننده تا کسی و گاو خشمگین این بار دیدگاه اجتماعی و اعتراضی خود را در قالب این مینی سریال به نمایش می گذارد که بحث تولید آن از سال قبل در جریان بوده است. اریک نیومن و نوآ اوپنهایمر، برنامه سازان موفق و معروف دنیای تلویزیون، خالقان این درام اجتماعی پرتنش و تعلیقی هستند. فعال اطلاعی از داستان مجموعه در دست نیست اما نزدیکان بازیگر گفته اند داستان آن درباره مسائل سیاسی چند دهه اخیر است و کاخ سفید و دولتمردان آمریکایی، نقش بسیار مهمی در این داستان ایفا می کنند. همین منابع به صورت غیررسمی تایید کرده اند دنیرو در داستان روز صفر در قالب یک رئیس جمهور سابق آمریکا ظاهر می شود. نیومن و اوپنهایمر که نویسندگان فیلمنامه این درام سیاسی هستند، بدون اشاره به داستان آن می گویند روز صفر یکی از جنجالی ترین مجموعه های اجتماعی و سیاسی سال آینده رسانه تلویزیون خواهد بود.
جوان: سید عبدالله متولیان در یادداشتی با عنوان «جابجایی برنده و بازنده در جنگ ترکیبی» نوشت: رفتار اخیر ائتلاف غرب و رژیم صهیونیستی و وهابیون منطقه در جنگ ترکیبی علیه ایران، آمیزه و معجونی از ناامیدی، لجام گسیختگی و عصبانیت، قانون گریزی و توحش، به دور از عقلانیت و منطق و استیصال است. علت یا علل این حجم از عجله، عصبانیت و سراسیمگی در این جنگ ترکیبی اخیر دشمن چیست؟ غرب از ناکامی و شکست های در توطئه ها و فتنه های پیشین، ظرفیت ها و توانمندی های شگرف ایران در خنثی سازی قطعی تهدید ها و گزینه نظامی روی میز، رشد بی رقیب توسعه انسانی، عدم همراهی مردم به طرح ها و برنامه های دشمن و... به شدت عصبانی، مستأصل و ناامید شده است.
جمهوری اسلامی: در مطلبی با عنوان «ضرورت بازسازی سیاست خارجی» چنین نوشت: تمام افرادی که از دستگاه های مختلف ایرانی، تفننی و سیاسی در برابر مواضع ضد ایرانی شی جین پینگ رئیس جمهور چین در سفرش به عربستان واکنش نشان دادند، دچار نوعی خودسانسوری یودند. آنها با محافظه کاری شدیدی که تناسبی با دفاع از منافع ملی ندارد از مواضع رئیس جمهور چین انتقاد کردند در حالی که انتظار این بود ملاحظه کاری های سیاسی به رئیس جمهور چین به خاطر خلافی که مرتکب شده تذکر جدی می دادند.