روزهای درخشان صنعت دامپزشکی کشور / از خودکفایی در تولید دارو تا ریشه کنی طاعون گاوی در یزد
فاتحی نیا، مدیر کل دامپزشکی استان یزد گفت: ریشه کنی بیماری مهلک طاعون گاوی که در گذشته باعث نابودی بخش عظیمی از سرمایه دامی بوده است، نمونهای از اقدامات شاخص دامپزشکی در این عرصه میباشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی فاتحی نیا در گفتگو با خبرنگار یزدرسا به بیان پیشرفتهای دامپزشکی سال های اخیر پرداخت و تصریح کرد: در حال حاضر تعداد قابل توجهی نیروی متخصص ومتعهد دامپزشک در استان در حال صیانت از سرمایههای دامی استان و خدمت رسانی به شهروندان میباشند که این تعداد در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته است.
وی با اشاره به اینکه ارتقا سطح بهداشت عمومی جامعه یکی از مولفههای مهم در پیشرفت جوامع میباشد؛ از نقش مهم دامپزشکی در این مهم یاد کرد و افزود: ریشه کنی بیماری مهلک طاعون گاوی که در گذشته باعث نابودی بخش عظیمی از سرمایه دامی بوده است، نمونهای از اقدامات شاخص دامپزشکی در این عرصه میباشد.
وی افزود: در حال حاضر نیز اقدامات دامپزشکی در پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان از جمله بیماریهای آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، بیماری مهلک تب کریمه کنگو، بیماری هاری، تب مالت و سل قابل توجه میباشد.
فاتحی نیا در این زمینه تصریح کرد: درحال حاضر خدمت رسانی تعدادقابل توجهی بیمارستان دامپزشکی، آزمایشگاه، کلینیک، داروخانه، شرکت پخش دارو و واکسن و مرکز مایه کوبی تاثیر بسزایی در حفظ سرمایههای دامی استان و بهداشت عمومی جامعه دارد و این در حالی است که هیچ واحد درمانی و داروخانهای در دهه های گذشته در استان وجود نداشته است.
مدیر کل دامپزشکی استان در ادامه این گفتگو به وجود9کشتارگاه صنعتی و سنتی، 5 تعداد کشتارگاه طیور،23واحد قطعه بندی و بسته بندی گوشت قرمز که تحت نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی فعالیت مینمایند گفت: وجود این واحدها نقش بسزایی در ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه ایفا نموده است.
در همین رابطه فاتحی نیا با اشاره به نظارت و صدور مجوز برای صادرات و واردات فراورده های دامی را یکی دیگر از وظایف این اداره کل برشمرد و خاطرنشان کرد: در یکسال گذشته 7 میلیون و 976 هزار و 862 کیلوگرم گوشت گوساله و 8میلیون و 936 هزار کیلوگرم گوشت مرغ در سطح استان برای توزیع مجوز صادر شده است.
فاتحی نیا ادامه داد: در یک سال اخیر برای واردات 156 تن پشم گوسفندی مجوز صادر و برای صادرات 1 میلیون و 169 تن پای مرغ، 69 هزار تن تخم مرغ نطفهدار، 27 تن تخم مرغ خوراکی، 149 تن دنبه و78 تن محصولات پروتینی از استان مجوز صادر شده است و در مجموع دامپزشکی با تمام قوا در حال تلاش برای خودکفایی و افزایش رونق تولید در استان میباشد.
انتهای پیام /