روزی که " قلم " خون گریست
بروجرد - ایرنا - جامعه رسانه ای ایران هرگز شنبه 17 مرداد سال 1377 را فراموش نخواهد کرد، روزی که خانه امن کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان مورد حمله طالبان قرار گرفت و خون دیپلماتها و خبرنگار ایرانی در اوج مظلومیت بر زمین ریخت.
به گزارش ایرنا، 17 مردادماه یادآور روزی است که قلم را شکستند و اندیشه و تفکر را با سلاح بی دینی نشانه گرفتند غافل از اینکه قلم هرگز در اسارت نمی ماند و اندیشه هرگز از پرواز باز نمی ایستد.
در 17 مرداد خون پاک خبرنگار ایرانی با سلاح تحجر در حالی برزمین ریخت که به جای مرکب قلم باختن خود فریاد بی عدالتی و مظلومیت ملتی دربند را از گلوی قلمش فریاد زد و ظلم و بیداد دشمنان دین و اسلام بر ملت بی دفاع افغانستان را به گوش جهانیان رساند. شهید صارمی خبرنگار متعهد و دیندار ایرانی قربانی کسانی شد که جان مردمان برایشان هیچ ارزشی نداشت و همواره فریاد دفاع از حقوق بشر را سر میدادند. انساننماهایی که حاضرند برای آسایش و کسب قدرت جان با ارزش انسانها را به دردمندانهترین شکل قربانی کنند، حادثه تلخ و خونبار «مزارشریف» یکی از هزاران نشانه از ظلم و بی عدالتی مدعیان دفاع از حقوق بشر است. در 17 مرداد سال 1377 زمانی که خون پاک دیپلماتها و خبرنگار ایرانی بی هیچ گناهی تنها به جرم نشر حقایق از سرقلم برون ریخت موج اعتراضهای جهانی از سوی اندیشمندان مسلمان و غیر مسلمان درباره بیلیاقتی و بیمسوولیتی این سفاکان تاریخ اوج گرفت و پیامهای محکومیت این جنایت ضدبشری و پیام تسلیت این فاجعه بزرگ از سوی رییس جمهور 180 کشور مختلف روانه ایران شد. از سال 77 تاکنون خبرنگاران بسیاری قربانی حوادث این چنینی شدهاند اما حادثه مزارشریف هرگز از ذهن ایرانی پاک نخواهد شد و تشییع جنازه میلیونی قربانیان این جنایت هولناک با حضور رهبر معظم انقلاب ناشی از بزرگی این حمله ددمنشانه از سوی قومی بی ریشه بود.
سال 1377 شهید محمود صارمی از خبرنگاران وظیفه شناس و متعهد خبرگزاری جمهوری اسلامی که به عنوان نماینده خبرگزاری ایرنا در دفتر این خبرگزاری در شهر مزارشریف کشور افغانستان مشغول فعالیت بود که با حمله گروهک تروریستی طالبان شربت شهادت را نوشید و شورای فرهنگ عمومی 17 مرداد ماه را از سال 1378 (یک سال بعد از شهادت محمود صارمی) به یاد این شهید بزرگوار روز خبرنگار نامید.
زندگینامه شهید
شهید محمود صارمی هفتم خرداد ماه 1347 در شهرستان بروجرد در استان لرستان و در خانوادهای متدین دیده به جهان گشود، در سال 1364 در رشته جغرافیای دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی پذیرفته شد.
پس از گذراندن چند ترم راهی جبهه شد و به مدت 17 ماه به مبارزه با دشمنان بعثی پرداخت، وی پس از اتمام تحصیلات در سال 1370 همکاری خود را با سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی آغاز کرد و در 19 فروردین ماه 1371 به استخدام ایرنا درآمد، شهید صارمی در سال 1371 همزمان با ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، ازدواج کرد و در سال 1375 به عنوان مسوول دفتر ایرنا در شهر مزار شریف افعانستان منصوب شد.
وی پس از 2 سال تلاش در امر خبر و اطلاع رسانی رویدادهای افغانستان در 17 مرداد 1377 همراه با دیپلماتهای سفارت جمهوری اسلامی ایران به دست نیروهای طالبان به اسارت گرفته شد و در نهایت مظلومیت در مزار شریف افغانستان به شهادت رسید.
محمود صارمی منظم، با اخلاق و توانمند بود
مربی کاراته درباره شهید محمود صارمی اظهار داشت: شهید صارمی ورزشکاری با اخلاق، منظم و توانمند که دارای استعداد بالایی در رشته کاراته بود و توانست با گرفتن کمربند مشکی دراین رشته تا مرحله مربیگری پیش برود نادر کردی بیان کرد: محمود دارای فن بیان و روابط عمومی بالا بود که به تشخیص مربیان درمسابقات مختلف به عنوان مجری و گوینده توانمند از وی استفاده می شد. وی اضافه کرد: شهید صارمی انسانی مومن و ارام و هیئتی بود و در مراسم های عزاداری امام حسین ع و دیگر مراسمات حضور فعال داشت.
وی تاکید کرد: اولویت اول اشهید صارمی در ورزش اخلاق، احترام و نظم و انضباط بود و داشتن یک روح و اخلاق پهلوانی بعد یاد گیری و آموزش کاراته داشت. کردی ادامه داد: شهید صارمی برای بنده که 16 سال در کنارش بودم و سایر هنرجویان کاراته یک اسطوره و الگو بود.
آخرین خبر شهید صارمی
" «مزار شریف» سقوط کرد" هفدهم مردادماه 1377 اینجا محل کنسولگری ایران در «مزار شریف» است، من «محمود صارمی» خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران هستم، گروه طالبان چند ساعت پیش وارد «مزار شریف» شدند.
خبر فوری، فوری «مزار شریف» به دست طالبان سقوط کرد، عدهای از افراد طالبان در محوطه کنسولگری دیده میشوند به من بگویید که چه وظیفهای دارم»
شهدای ایرنا
همچنین در دهه نخست انقلاب شکوهمند اسلامی بهویژه در سالهای حماسهسازی هشت سال دفاع مقدس، خبرگزاری جمهوری اسلامی با اهدای شهدایی در مسیر خبررسانی در جبهههای حق علیه باطل و از آن تاریخ تا به امروز با اهدای شهدای دیگر به نظام و آرمانهای جمهوری اسلامی ایران توانسته در راستای رسالت خطیر اطلاعرسانی شهدایی نظیر. شهید داریوش گودرزیکیا " عملیات عاشورا"، شهید حسین ضامن "والفجر هشت"، شهید حسین فرهادی، شهید علی نبی پور،"عملیات رمضان "شهید مسعود مشایخی، "ماموریت در پاکستان " شهید سپهدارساجدی، و شهید سیدمهدی میرافضلی " سانحه سقوط هواپیمای C-130 و شهید عباسعلی عظیمیزاده را تقدیم انقلاب نماید.