جمعه 18 آبان 1403

روزی که ماجرای ابرهه در صحرای طبس تکرار شد / این‌بار شن‌ها مأمور خدا بودند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
روزی که ماجرای ابرهه در صحرای طبس تکرار شد / این‌بار شن‌ها مأمور خدا بودند

خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا | زهرا حاجی بابایی: ایران کشوری دارای قدمت تاریخی طولانی و بستر رویدادها و اتفاقات شاد و غم‌انگیزی بوده است. ماجرای حمله دشمن ایران به طبس شباهت بسیاری به واقعه ابرهه دارد و جمله «تاریخ همواره تکرار می‌شود» روز به روز رقم می‌خورد. در تاریخ رویدادهای زیادی را دیده‌ایم که وجه اشتراکات زیادی باهم دارند. برای مثال یاری و کمکی که خداوند به عبدالمطلب در زمان حمله ابرهه به مکه کرده بود به مردم ایران در حمله آمریکا، شیطان بزرگ در صحرای طبس نیز کرد.

ابابیل نوعی پرنده با بال‌هایی همچون کمان و چشمانی نافذ است که اغلب پرهایی سیاه و سینه‌ای سفید دارد. این پرندگان به امر خداوند مأمور شدند سنگ‌هایی با منقار و پنجه خود برداشته، به سپاه ابرهه حمله کنند و لشکر نجاشی را تار و مار سازند.

عقابی که منقارش به شن مالیده شد

جیمی کارتر، ابرهه آمریکایی با غرور بسیار و پول‌های هنگفتی که از دشمنان، در اوایل انقلاب نوپای ایران گرفته بود، سعی بر گرفتن انتقام یا به گفته خود بازپس گرفتن جاسوسان خود از ایران داشت.

کارتر هرگز فکر نمی‌کرد علمیات دلتا یا همان «پنجه عقاب» توسط شن‌های صحرای طبس به شکست مفتضحانه در دنیا بدل و بار دیگر در 5 اردیبهشت 1359 داستان ابرهه در ایران اسلامی تکرار شود.

بنی‌صدر مهره دست نشانده دشمن

حال 43 سال از آن واقعه می‌گذرد و به نقل از اسناد لانه جاسوسی، ابوالحسن بنی‌صدر در ماه‌های قبل از انتخابات، با افرادی از سازمان جاسوسی آمریکا ارتباط برقرار کرده و به دنبال جاه‌طلبی فراوان و عدم اعتماد به شورای انقلاب، در جستجوی یک نقطه اتکای ایمن برای حفظ خود بود. او برای کسب مقام ریاست جمهوری به هر اقدامی دست می‌زد. مثلاً به صورت مخفی سمت مشاور اقتصادی برای یک کمپانی غربی را قبول کرد. اما در ماجرای طبس، به نقش وی در محو اسناد برجای مانده از عاملان کودتا و شهادت محمد منتظرقائم فرمانده سپاه یزد، هیچ اشاره‌ای نشده است.

تکرار دوباره تاریخ

جمله معروف امام خمینی (ره) پس از شکست آمریکایی‌ها در صحرای طبس نشان دهنده یاری خداوند به انقلاب اسلامی ایران و مردم است. امام (ره) در این مورد فرمودند: کی این هلیکوپترهای آقای کارتر را که می‌خواستند به ایران بیایند ساقط کرد؟ ما ساقط کردیم؟ شن‌ها ساقط کردند، شن‌ها مأمور خدا بودند، باد مأمور خداست، قوم عاد را باد از بین برد. این باد مأمور خداست، این شن‌ها همه مأمورند.

جزئیات یورش نظامی آمریکا

«جزئیات یورش نظامی آمریکا» تیتر اول روزنامه جمهوری اسلامی ایران در 7 اردیبهشت 1359 شد و به نوشته غلامحسین افشردی (شهید حسن باقری) که در آن زمان به عنوان خبرنگار در همین روزنامه فعالیت می‌کرد، به چاپ رسید.

گزارش غلامحسین افشردی: «هواپیماهای سی‌-130 که چهار موتوره می‌باشد، جز تل خاکستر و آلومینیوم‌های ذوب شده که در سطح کویر پخش شده بود، چیزی باقی نمانده بود. 5 جسد سوخته در لابه‌لای لاشه هواپیما مشاهده می‌شد که عبارت از خلبان و خدمه هواپیما بودند. هلیکوپتری هم که به این هواپیما برخورد کرده متلاشی شده بود، که مسلماً خلبانانش کشته شده‌اند. نکته قابل توجه این که جعبه سیاه هواپیما که حافظه مختصات پرواز، جهت و مسیر پرواز است، در محل بین سوخته‌های لاشه هواپیما موجود بود. از این جعبه می‌توان کاملا مطمئن شد که این مزدوران از کدامیک از پایگاه کشورهای مزدور آمریکا در منطقه پرواز کرده‌اند.»

در بخش دیگری از گزارش غلامحسین افشردی آمده است که: «آمریکایی‌ها کنارهر وسیله مقداری مواد منفجره گذاشته بودند. من دوربین‌های زاویه‌سنج سنگین را دیدم که کنار آنها جعبه مواد منفجره آماده انفجار قرار داشت و این بسیار خطرناک بود.»

استفاده ابزاری آمریکا از ایران

صحرای طبس قرار بود در زمان محمدرضا پهلوی فرودگاهی امن برای استفاده آمریکایی‌ها شود و از این مسیر برای ارسال اورانیوم‌های استخراج شده در منطقه به آمریکا استفاده کنند، برای همین از قبل مسیر و نقشه این محدوده را در دست داشتند. اما طوفان شن، آمریکایی‌ها را ناکام گذاشت و با تجیهزاتی که باقی مانده بود، به وسیله ناو هواپیمابر «نیمیتز» بازگشتند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

ایالات متحده آمریکا

باشگاه خبرنگاران توانا طبس حسن باقری این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
روزی که ماجرای ابرهه در صحرای طبس تکرار شد / این‌بار شن‌ها مأمور خدا بودند 2
روزی که ماجرای ابرهه در صحرای طبس تکرار شد / این‌بار شن‌ها مأمور خدا بودند 3
روزی که ماجرای ابرهه در صحرای طبس تکرار شد / این‌بار شن‌ها مأمور خدا بودند 4