روسیه؛ بهانه تازه تحریم های جدید اروپا علیه ایران
اقتصادنیوز: رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا ضمن رونمایی از طرح جدید تحریمها گفت که این دور از مجازاتها بر مقابله با دور زدن محدودیتهای تجاری اعمال شده علیه روسیه در گذشته تمرکز دارد و ضمن لحاظ کردن «هماهنگیهای بسیار نزدیک» با کشورهای گروه هفت طراحی و تدوین شده است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب، کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز چهارشنبه نخستین دور گفتگوها بر سر تحریمهای تازه پیشنهادی در خصوص تهاجم نظامی روسیه به اوکراین را که احتمالا برخی شرکتهای چینی و ایرانی را هدف قرار خواهد داد، آغاز کردند.
آمریکا تحریمهایی علیه سودان وضع کرد
یورونیوز گزارش داد، تصویب و اعمال این تحریمها همچنین امکان وضع محدودیتهایی علیه صادرات به آن دسته از کشورهای ثالث را که مجازاتهای اقتصادی موجود را نادیده گرفتهاند، فراهم میکند.
رویترز در گزارشی به نقل از یک دیپلمات اروپایی آورده است که مذاکرات میان نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا از ساعت 8 صبح به وقت گرینویچ آغاز شده و کمی سخت و دشوار پیش به نظر میآید.
بنا به این گزارش، از یک سو برخی مدافعان سرخت تحریم روسیه از اینکه طرح به اندازه کافی پیش نمیروند گلهمندند و از سوی دیگر، برخی نمایندگان نگران زیانبار بودن این طرح برای منافع ملی و روابط بینالمللی کشورشان هستند.
چندین دیپلمات اروپایی به رویترز گفتند که دیدگاههای بسیار متفاوت به این معنی است که انتظار نمیرود یک توافق سریع بدست آید.
ارزولا فن درلاین، مسئول نهاد اجرایی اتحادیه اروپا روز سهشنبه 9 مه هزمان با برپایی جشنهای روز پیروزی در مسکو در سفری نمادین به کییف از این طرح رونمایی کرد.
مسکو در حالی امسال نیز همانند گذشته جشنهای سالانه پیروزی در جنگ جهانی دوم بر آلمان نازی را در مسکو با تمام تشریفات لازم برپا کرد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه جنگ با اوکراین را همردیف تقابل گذشته با نازیها میداند.
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا ضمن رونمایی از طرح جدید تحریمها گفت که این دور از مجازاتها بر مقابله با دور زدن محدودیتهای تجاری اعمال شده علیه روسیه در گذشته تمرکز دارد و ضمن لحاظ کردن «هماهنگیهای بسیار نزدیک» با کشورهای گروه هفت طراحی و تدوین شده است.
وی با اشاره به تدابیر در نظر گرفته شده در این طرح که با احتیاط به کار گرفته خواهد شد، افزود: اگر مشاهده شود که کالاها پیش از رسیدن به روسیه از اتحادیه اروپا به کشورهای ثالث صادر میشود، می توانیم به کشورهای عضو پیشنهاد کنیم که جلوی خروج این کالاها را بگیرند و مجازاتهایی را بر آنها اعمال کنند.
ارزولا فن در لاین در همین راستا تاکید کرد که اتحادیه اروپا تلاش خواهد کرد تا جلوی ترانزیت صادرات کشورهای عضو از جمله محصولات برخوردار از فناوری پیشرفته و قطعات هواپیما به روسیه را بگیرد.
منابع دیپلماتیک آشنا با این طرح که پیشتر توسط کمیسیون اروپا تدوین شده به رویترز گفتند که تصویب آن منجر به تهیه فهرست سیاهی از دهها شرکت هدف در چین، ایران، قزاقستان و ازبکستان برای اعمال تحریمهای تازه خواهد شد.
به گفته منابع یاد شده، به موجب این طرح نفتکشها اجازه تخلیه در آبهای آزاد یا ورود به بنادر با ردیابهای خاموش را ندارند، امکانی که برای مقابله با دور زدن محدودیتهای در نظر گرفته شده از سوی گروه هفت در زمینه تجارت نفت روسیه فراهم شده است.
این برای نخستین بار است که اتحادیه اروپا در تحریمهای مرتبط با جنگ اوکراین، چین را نیز در ردیف مظنونان ایفای نقش در این مناقشه در میان اهداف تحریمهای احتمالی قرار داده است.
پکن نیز به تازگی ضمن تاکید بر روابط تجاری عادی با مسکو هشدار داده است که هرگونه تحریم یا مجازات شرکتهای چینی در این ارتباط با اقدامات متقابل همراه خواهد شد.
همچنین بخوانید