جمعه 9 آذر 1403

رونق صنعت خراسان شمالی در کارزار با تحریم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع

بجنورد - ایرنا - بخش صنعت خراسان شمالی در چند سال گذشته بویژه امسال با اراده فولادین و در کارزار با کرونا و تحریم خوش درخشیده بطوریکه تنها در یک سال گذشته 12 واحد صنعتی و 10 معدن خراسان شمالی بازفعال‌سازی شده است.

خراسان شمالی با تولید سالانه یک میلیون و 400 هزار تن محصول باغی و کشاورزی، 45 هزار تن فولاد و 900 هزار تن محصولات پتروشیمی زمینه مساعدی برای جهش تولید دارد.

روستایی بودن خراسان شمالی یکی دیگر از مزایای آن برای تحقق جهش تولید است. 44 درصد از جمعیت 863 هزار نفری استان در روستاها سکونت دارند و این مزیت بسیار خوبی برای پرداختن به بخش کشاورزی با رویکرد صدور این محصولات است.

دولت در این سال ها توجه ویژه به بخش صنعت داشته است، بویژه در سفر کاروان دولت به استان که در سال گذشته انجام شد، اجرای برنامه های خوبی، پایه ریزی شد.

کرونا و جهش تولید

امسال که با نام جهش و تولید پیوند خورده، سنگ بنای رونق در تولید، با کرونا گذاشته شد، نیاز به اقلام بهداشتی در شرایط کرونا سبب شد که اقدامات برای راه اندازی خط تولید این اقلام سریع تر انجام شود.

با شیوع کرونا برخی از واحدهای، خط تولید را تغییر دادند و برخی هم که مستهلک بودند، جان تازه گرفته و روح تولید بر خط تولیدشان دمیده شد. با وجود تحریم، چرخ تولید در صنایع استان در حرکت است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: با شیوع کرونا، این سازمان شب و روز درگیر مسائل مربوط به تامین و تولید اقلام بهداشتی مورد نیاز شد، در روزهای ابتدایی شیوع آن برای تامین الکل از سایر استان های کشور و نیز از کشور ارمنستان پیگیری هایی انجام شد، تا نیاز رفع شود، به هر حال کشور و جهان غافلگیر شد و کمبودهایی مشاهده می شد، اما اکنون استان در برخی از اقلام خودکفا شده است.

رضا فیروزه اظهار داشت: واحد الکل در شهرستان فاروج، بیش از 10 سال، از چرخه تولید خارج شده و حتی برخی تجهیزات مستهلک شده بود، اما اکنون احیا شده و تولید را گسترش داده و به سایر استان ها هم ارسال می کند. تولید روزانه این واحد هزار و 500 لیتر الکل است.

وی با بیان اینکه واحد پاک شیمی در شیروان هم روزانه پنج هزار لیتر ظرفیت دارد، گفت: تولید آزمایشی انجام شده است و در این مدت محلول ضدعفونی کننده بدون وقفه در بازار توزیع می شود تا کمبودی نباشد.

وی خاطرنشان کرد: ماسک پزشکی هم به اندازه نیاز در استان تولید می شود، بیش از نیاز ذخیره داریم و این محصول قابل ارسال به خارج استان است.

اکنون چهار واحد تولید ماسک در استان به بهره برداری است و در مرحله تولید است و ظرفیت تولید در واحدهای تولیدی، 27 میلیون، 11 میلیون و 200 هزار، 36 میلیون و 15 میلیون ماسک در سال است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی خاطرنشان کرد: واحد تولید دستکش فریزری هم، ظرفیت تولید 33 میلیون و 600 هزار عدد از این محصول را دارد. از ابتدای سال 92، حدود هزار و 300 جواز تاسیس صادر شده است.

فیروزه اظهار داشت: خوشبختانه در سال جهش تولید، با هم افزایی میان مسوولان و سرمایه گذاران، شاهد افزایش تولید در اقلام بهداشتی بوده ایم.

خوشبختانه در سال جهش تولید، با هم افزایی میان مسوولان و سرمایه گذاران، شاهد افزایش تولید در اقلام بهداشتی بوده ایم

افتتاح 15 پروژه صنعتی در خراسان شمالی

همت مسوولان و حمایت های دولت، سبب شد تا با وجود تحریم ها و مشکلات ناشی از آن، پروژه های بزرگ و قابل توجهی در خراسان شمالی به بهره برداری برسد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در این باره گفت: همزمان با هفته دولت، 15 پروژه صنعتی در شهرستان‌های مختلف استان با سرمایه‌گذاری بیش از چهار هزار میلیارد ریال توسط بخش خصوصی افتتاح شد.

فیروزه اظهار داشت: تولیدی بتن سیال معمولی، تولید انواع پماد و کرم های گیاهی، تولید زغال کبابی، تولید ورقه های سقف، تولیدی نان های حجیم شده و تولید محصولات بتنی از جمله پروژه هایی است که در شهرستان جاجرم آماده بهره برداری شده و به مناسبت هفته دولت افتتاح شد.

وی خاطرنشان کرد: پروژه تولید مس کاتدی در فاروج با ظرفیت 150 تن در سال، تولید محفظه و جعبه چوبی با ظرفیت تولید کندوی زنبور عسل به میزان 6 هزار و 100 تن در سال از دیگر پروژه های افتتاحی است، همچنین پروژه تولید کود آلی گوگردی مایع، با ظرفیت 200 تن در سال در هفته دولت افتتاح شد.

فیروزه با اشاره به پروژه های افتتاحی در واحد آذین فورج اسفراین گفت: ساخت قطعات از جنس فولاد به روش فورجینگ به ظرفیت 47 هزار تن، خدمات ساخت تراشکاری فلزات به ظرفیت 10 هزار تن، کارنویل به ظرفیت 51 هزار عدد، سیبک فرمان خودرو به ظرفیت 29 هزار عدد، طبق اکسل خودرو به ظرفیت 90 هزار عدد از دیگر طرح های افتتاحی است که برای این پروژه ها، سه هزار و 786 میلیارد و 500 میلیون ریال هزینه شده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی با اشاره به جهش در تولید اقلام بهداشتی مورد نیاز در شرایط کرونا گفت: یکی از پروژه های شاخص، افتتاح تولید الکل و محلول ضدعفونی کننده شرکت فرآورده‌های گندمی آساک فاروج است.

فیروزه با اشاره به اینکه برای این پروژه، 23 میلیارد و 700 میلیون ریال هزینه شده است، تصریح کرد: ظرفیت این واحد تولیدی، بیش از 300 هزار لیتر الکل در سال است.

وی خاطرنشان کرد: 2 واحد تولید ماسک با ظرفیت 65 میلیون و 46 میلیون در سال در بجنورد، به مناسبت هفته دولت، افتتاح شد که به ترتیب برای این پروژه ها 57 میلیارد و 400 میلیون ریال و 23 میلیارد و 300 میلیون ریال سرمایه گذاری شده است.

همزمان با هفته دولت، 15 پروژه صنعتی در شهرستان‌های مختلف استان با سرمایه‌گذاری بیش از چهار هزار میلیارد ریال توسط بخش خصوصی افتتاح شد

مشاغل خانگی 

پرداخت تسهیلات به مشاغل خانگی و حمایت دولت از اشتغال زایی، اقدام دیگر دولت برای رونق اقتصاد خانواده ها در جامعه است، در این زمینه، خراسان شمالی که بخش عمده ای از جمعیت آن در روستاها ساکن هستند، بستر مناسبی برای استفاده از این مزایا دارد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی درباره حمایت دولت از مشاغل خانگی اظهار داشت: از سال 92 تا 97، چهار هزار و 756 مجوز مشاغل خانگی در بخش صنعت داده شده است که میزان اشتغال آن 2 هزار و 449 نفر است، از سال 98 تا کنون هم با توجه به حمایت های دولت، 429 مجوز مشاغل خانگی در این سازمان داده شده است که برای 458 نفر شغل ایجاد می شود.

وی خاطرنشان کرد: برای طرح های مشاغل خانگی، از 92 تا 97، 95 میلیارد و 355 میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده است اما از سال 98 تا کنون 35 میلیارد و 520 ملیون ریال رسیده است.

وی اظهار داشت: رقم تسهیلات پرداختی به طرح های مستقل با اشتغال انفرادی، 100 میلیون ریال و طرح های پشتیبان با حداقل اشتغال ایجادی پنج نفر، 600 میلیون ریال است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی درباره اعتبارات تخصیص یافته برای تامین زیر ساخت واحدهای صنعتی و معدنی گفت: از محل اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب به استان، برای تامین زیر ساخت معادن 113 میلیارد ریال اعتبار مصوب شد.

وی خاطرنشان کرد: در شهرستان گرمه، برای برق رسانی به معادن مرمریت جنوب غربی گرمه و نیز ایجاد راه دسترسی به معادن پارسیان گرمه 50 میلیارد ریال اعتبار، در اسفراین برای برقرسانی به معدن گچ ماهان و برقرسانی بوکسیت سرخ چشمه و ایجاد راه دسترسی به معادن سنگ لاشه ابری تپه 38 میلیارد ریال و در شهرستان مانه و سملقان برای برقرسانی به معدن هماتیت اینچه و ایجاد راه به معدن هماتیت اینچه، 25 میلیارد ریال هزینه شده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی خاطرنشان کرد: برای تامین زیرساخت معادن از محل جذب اعتبار از محل تبصره 6 ماده 14 قانون معادن و ارتقای شاخص های توسعه اقتصادی، هفت میلیارد ریال اعتبار در سال 98 تامین شد.

فیروزه جذب سرمایه گذار و واگذاری معدن سنگ تزئینی و حمایت و پیگیری از سرمایه گذار جهت تاسیس واحد سنگبری در شهرستان بجنورد توسط یکی از بهره برداران سنگ تزئینی، جذب سرمایه گذار و واگذاری معدن باریت و حمایت و پیگیری از سرمایه گذار برای تاسیس فرآوری پودر میکرونیزه در شهرستان راز و جرگلان توسط یکی از بهره برداران باریت را از اقدامات شاخص برای رونق تولید در استان برشمرد.

وی افزود: پهنه سرب و روی استان در منطقه آلبلاغ شهرستان اسفراین به ایمیدرو واگذر شد تا انجام مطالعات اکتشافی پس از طی مراحل قانونی و صدور پروانه اکتشاف برای ایمیدرو محقق شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی، تخصیص و درج پهنه بوکسیتی به مساحت 6 هزار کیلومتر مربع در سامانه کاداستر معادن به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) برای انجام عملیات اکتشاف و تعیین مناطق امید بخش در سال گذشته را از دیگر اقدامات انجام شده در استان عنوان کرد.

تفاهم نامه با ایمیدرو

دومین سفر کاروان تدبیر و امید به خراسان شمالی در تیرماه پارسال انجام شد که در جریان آن 13 تفاهم نامه مشتمل بر 93 موضوع مختلف منعقد شد که بخش عمده آنها مربوط به ارتقای زیرساخت های خراسان شمالی بود.

در سفر کاروان دولت تدبیر و امید به خراسان شمالی، حدود 100 هزار میلیارد ریال، 638 میلیون دلار و 154 میلیون یورو و 91 میلیون درهم تفاهم منعقد شد. حدود 210 هزار میلیارد ریال ارزش کل تفاهم نامه است.

رییس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی هم درباره تفاهمنامه با سازمان ایمیدرو در جریان سفر رییس جمهوری به استان گفت: یکی از مصوبه ها، افزایش ظرفیت تولید پورد لومینا است، در این زمینه پس از ارایه طرح های توجیهی شرکت آلومینای جاجرم با رایزنی های انجام شده با وزارت، جواز طرح توسعه وافزایش ظرفیت از 240 هزار به 280 هزار تن با سرمایه گذاری 2 هزار میلیارد ریال و اشتغال 75 نفر صادر و تحویل بانک ملی شد.

مهیار مشایخی اظهار داشت: فاز دوم تولید پودر آلومینا با پیش بینی سرمایه گذاری بیش از 800 میلیون دلار و اشتغال هزار و 500 نفر بر اساس تولید 500 هزار تن پودر آلومینا از بوکسیت شیلی در دست مطالعات و بررسی های نهایی است و تولید شمش بیلت به میزان 50 هزار تن به علت تحریم ها و عدم امکان اجرا، با پیشنهاد اجرای پروژه هوی مدیا، با پیش بینی سه هزار میلیارد ریال و اشتغال 50 نفر در دست اقدام است.

وی خاطرنشان کرد: هوی مدیا یا واسطه سنگین، سبب کاهش مصرف کاستیت در تولید پودر آلومینا شده وهزینه های تولید را 20 درصد کاهش می دهد.

هوی مدیا یا واسطه سنگین، سبب کاهش مصرف کاستیت در تولید پودر آلومینا شده وهزینه های تولید را 20 درصد کاهش می دهد

رییس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: یکی از مهمترین تفاهم نامه های سفر ریاست جمهوری، بررسی و اجرای پروژه شمش بیلت در جاجرم به ظرفیت 50 هزار تن و سرمایه 20 میلیون دلار است که در این زمینه مناقصه طرح ساخت بیلت در شرکت آلومینا برگزار شد و از میان شرکت های کنسرسیوم، شرکت هرویچ برنده شد.

وی اظهار داشت: اجرای پروژه شمش بیلت در شهرستان جاجرم به علت تحریم‌ها، با مشکل روبه رو شد، و در این زمینه با هماهنگی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، پروژه «واسطه سنگین»، جایگزین آن شد.

جداسازی به روش واسطه سنگین، روشی است که از خاصیت اختلاف چگالی بین کانی مورد نظر و باطله استفاده می شود و به پرعیارسازی کانی مورد نظر می پردازد.

مشایخی خاطرنشان کرد: بررسی و اجرای پروژه شمش بیلت در جاجرم، سال گذشته در سفر کاروان دولت تدبیر و امید به استان تفاهم شد و قرار شد این پروژه با ظرفیت 50 هزار تن و سرمایه 20 میلیون دلار اجرایی شود.

وی افزود: بر اساس گزارش شرکت آلومینا، احداث بیلت در این شرکت به مناقصه رفت و شرکت هرویچ، به عنوان برنده مناقصه انتخاب و ابلاغ برنده اعلام شد، از آن شرکت خواسته شد تا ضمانتامه های بانکی برای عقد قرارداد به شرکت آلومینا ارائه کند اما با توجه به تحریم های بانکی و عدم امکان گشایش خط اعتباری بانکی برای عملیاتی کردن این طرح با مشکل روبه رو شد.

مشایخی تصریح کرد: همچنین با توجه به اینکه عمده تجهیزات پروژه تولید بیلت خرید خارج است، مشکلات تامین تجهیزات مذکور به علت مشکلات انتقال ارز به مشکل خود، بر این اساس، با هماهنگی ایمیدرو پروژه واسطه سنگین (هوی مدیا) با دانش و منابع داخلی جایگزین پروژه بیلت شد.

رییس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اکنون فاز مطالعات پروژه واسطه سنگین، به اتمام رسیده و فاز اجرایی آن در مراحل پایانی برگزاری مناقصه است.

مشایخی در بخش دیگر سخنان خود، افزایش ظرفیت پورد آلومینا از 240 هزار تن به 280 هزار تن را از دیگر تفاهم های سفر رییس جمهوری به استان است، با توجه به نیاز داخلی کشور به محصول استراتژیک آلومینا و در راستای اهداف و چشم انداز شرکت آلومینا پروژه افزایش ظرفیت تولید تعریف شده است.

وی افزود: در ابتدا، بررسی های کارشناسی اولیه در حوزه های مختلف و در نهایت در کمیته راهبردی تحقیق و توسعه برای شناسایی گلوگاه ها و نیازهای تجهیزاتی لازم انجام شد، مطابق تصمیم کمیته گزارش فنی - اقتصادی آن باید توسط یک شرکت فنی و معتبر بین المللی تهیه می شد که با توجه به روند افزایش شدت تحریم ها و ایجاد موانع در استفاده از شرکت های خارجی، در این طرح، تحریم صنعت آلومینیوم و صنایع مربوط برای تسریع در اجرا شدن این پروژه برگزاری مناقصه بین الملل از دستور کار خارج شد و استفاده از توان و دانش داخل جایگزین شد.

وی با اشاره به اینکه تولید سالانه یک و نیم میلیون تن آلومینوم تا افق 1404 در اسناد بالادستی کشور هدف گذاری شده است گفت: اجرای فاز 2 و تولید محصول به میزان 250 هزار تن از دیگر تفاهم های استان در سفر کاروان دولت تدبیر و امید به استان است، که امید می رود گامی برای رسیدن به اهداف بالادستی باشد.

مشایخی افزود: با توجه به ذخیره بالای بوکسیت شیلی و کم عیار، به میزان 70 میلیون تن و باتوجه به فقر بوکسیت پرعیار در ایران، مطالعه پروژه فاز دوم تولید آلومینا به روش سینترینگ در دستور کار است، این پروژه با هدف تهیه گزارش پیش امکان سنجی تولید آلومینا با روش سینترینگ بااستفاده ازبوکسیت شیلی جاجرم به شرکت چینی واگذار شد.

وی تصریح کرد: گزارش نهایی پی. اف. اس این پروژه در ماه‌های پایانی سال 98 در جاجرم توسط شرکت ارائه شد و امکان پذیر بودن تولید آلومینا به این روش مورد تایید قرار گرفت، بر این اساس مقرر شد مطالعات تکمیلی این طرح به میزان 500 هزار تن تولید آلومینا در نیمه نخست امسال، توسط شرکت چینی به شرکت آلومینا ارائه شود.

مشایخی گفت: اجرای تولید هیدارت ریزدانه به ظرفیت سه هزار و 500 تن و سرمایه 330 میلیارد ریال از دیگر تفاهم های منعقد شده در سفر کاروان دولت تدبیر و امید به استان است، در این زمینه، پس از برگزاری مناقصه احداث خط تولید هیدرات ویژه، شرکت کاهنربا برنده این مناقصه شد و قرارداد منعقد شد.

وی افزود: در بخش طراحی حدود 80 درصد از بخش مهندسی پایه و تفصیلی انجام شده است در بخش اجرا ساخت ساختمان آزمایشگاه و تانک های ترسیب به اتمام رسیده است، در بخش تامین به دلیل افزایش قیمت تجهیزات، شرکت اعلام کرده است که قادر به ادامه کار نیست.

رییس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با توجه به توقف کارتوسط پیمانکار و مشکلات حقوقی و قراردادی به وجود آمده، با پیگیری های شرکت آلومینا و با عقد قرارداد الحاقیه به پیمان قبلی، فعالیت های ادامه یافت.

وی درباره انجام مطالعات استحصال منیزیم از دولومیت گفت: گروه آراد لیان فراور به عنوان سرمایه گذار بخش خصوصی، که در گرمه واحد تولید شمش سرب از باطری فرسوده و نیز آلفا آلومینا را داشته و متقاضی اجرای طرح بوده و اکنون در حال انجام اکتشاف و مطالعات برای برآورد میزان ذخایر دولومیت استان ومنطقه گرمه و جاجرم است که پس از اعلام نتایج و اتمام مطالعات و ثبت نام برای

رییس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اخذ جواز تاسیس در سامانه بهین یاب انجام شد و فرایند مربوطه و تکمیل مدارک و مستندات جواز تاسیس صادر شد.

وی افزود: پیشنهاد شده در صورت تمایل متقاضی این طرح با مشارکت ایمیدرو اجرا شود، همچنین شرکت به صندوق توسعه ملی برای دریافت تسهیلات به مبلغ هزار و700 میلیارد ریال با عاملیت بانک ملی معرفی شد.

احیای 10 معدن کوچک استان 

مشایخی درباره احیا و فعال سازی 10 معدن کوچک و متوسط استان گفت: پس از انجام بررسی های کارشناسی لازم در بخش معادن کوچک و متوسط استان توسط حوزه امور معادن سازمان صنعت، معدن وتجارت فرم های ارسال شده توسط ایمیدرو برای معادن مشمول تکمیل و با سایر مستندات، 18 معدن کوچک و متوسط به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) جهت احیاء و فعالسازی معرفی شد که در حوزه مربوطه در سازمان ایمیدرو، در حال بررسی نهایی و امتیاز دهی و انتخاب 10 معدن برای آغاز طرح فعالسازی در سطح استان است.

وی درباره انجام مطالعه تولید پودر میکرونیزه معدنی گفت: سرمایه گذار بخش خصوصی که بهره بردار سه معدن باریت در راز و جرگلان است، پیش بینی سرمایه گذاری 150 میلیارد ریال و اشتغال 50 نفر و میزان 5 مگاوات برق و 2 لیتر بر ثانیه آب و تسهیلات مورد نیاز 100 میلیارد ریال است.

وی با اشاره به مشکل تخصیص زمین صنعتی به این طرح گفت: تامین 2 هکتار زمین در محدوده معدن برای اجرای طرح پودر میکرونیزه معدنی درخواست شد، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با احداث تاسیسات مرتبط با فرآوری ماده معدنی در محدوده معدن موافقت کرد و موضوع تسهیلات مورد نیاز طرح هم از طریق پست بانک برای فاز اول به مبلغ 30 میلیارد ریال در حال پیگیری است.

رییس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی خاطرنشان کرد: این طرح جزو طرح های اقتصاد مقاومتی استان است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان شمالی هم گفت: چهار واحد تولیدی غیرفعال در چهار ماه نخست امسال احیا شده که این میزان تا پایان امسال به 12 واحد می‌رسد.

سیاوش وحدت اظهار داشت: هم اکنون، 151 واحد صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی استان با بیش از 50 درصد از ظرفیت خود فعالیت می کنند.

وی گفت: از 282 واحد به بهره برداری رسیده در شهرک های صنعتی استان 151 واحد با بیش از 50 درصد ظرفیت، 92 واحد زیر 50 درصد و 40 واحد نیز غیر فعالند که برای احیای این واحدها تلاش می کنیم.

وحدت با بیان این که سال گذشته نیز 12 واحد صنعتی در استان احیا شده است گفت: احیای واحد های صنعتی یکی از اولویت های این شرکت است که در کنار آن حفظ و حمایت از صنایعی که فعالند نیز در دستور کارماست.

وحدت افزود: چهار هزار و 478 نفر در این واحد ها شاغلند و میزان سرمایه گذاری در این واحد ها نیز سه هزار و 680 میلیارد ریال است.

وی وضعیت انعقاد قرار دادهای واگذاری زمین را با وجود شیوع کرونا خوب توصیف کرد و گفت: از ابتدای سال تا کنون 87 قرار داد واگذاری زمین منعقد شده است در حالی که در تمام طول سال گذشته 62 قرار داد منعقد کردیم.

وی افزود: مساحت زمین‌های صنعتی خریداری شده در سال قبل 17 هکتار بود اما امسال با وجود کرونا 34 هکتار زمین صنعتی به متقاضیان سرمایه گذاری واگذار شده است و این امر نشان دهنده حرکت رو به جلوی ما در بخش صنایع کوچک است که تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

وی در رابطه با افزایش قرارداد های واگذاری زمین نیز گفت: امسال تا اردیبهشت ماه بهای زمین های صنعتی افزایش نیافت ابتدا گمان بر این بود که افزایش قرارداد ها به همین علت است اما بعد از آن با وجود افزایش قیمت20 تا 30 درصدی زمین بازهم روند انعقاد قرار دادادامه داشت که نشان دهنده اقبال مردم به سرمایه گذاری در بخش صنایع کوچک است.

وی با بیان این که حمایت از صنایع کوچک با برگزاری دوره های آموزشی، حمایت های مادی و معنوی برای برای حضور خوشه های صنعتی و صنایع کوچک، ایجاد 3 خوشه کسب و کار و 2 کنسرسیوم فرش و آبنبات انجام شده است، اظهار داشت: عارضه یابی و کلینیک ویژه کسب و کار هم در همین راستا راه اندازی شده و شناسایی نیازهای فناورانه، حمایت های بیمه‌ای از صنایع و پیگیری رفع مشکلات واحد های صنعتی نیز از دیگر حمایت های شرکت شهرک های صنعتی از واحد های مستقر در شهرک هاست.

*س_برچسب‌ها_س*