رونق کشاورزی سیستان و بلوچستان با ورود آستان قدس رضوی
تفاهم نامه همکاری سه جانبه مابین آستان قدس رضوی، وزارت جهاد کشاورزی و استانداری سیستان و بلوچستان با هدف توسعه همه جانبه کشاورزی، اشتغال مولد و معیشت پایدار جامعه روستایی سیستان امضاء شد.
به گزارش آستان نیوز، «کاظم خاوازی» وزیر جهاد کشاورزی در مراسم امضاء این تفاهم نامه که با حضور تولیت آستان قدس رضوی، استاندار سیستان و بلوچستان، مدیرکل بنیاد مسکن استان سیستان و بلوچستان، قائم مقام تولیت و جمعی از مدیران ارشد اقتصادی آستان قدس رضوی در تالار ولایت حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار شد، ضمن شکرگزاری به جهت امضاء این تفاهم نامه در بارگاه منور امام علی بن موسی الرضا (ع)، تصریح کرد: آستان قدس رضوی طی سالهای اخیر کمکهای شایانی به حوزه کشاورزی داشته و در این عرصه پیشرو بوده است، هرگاه مشکل و گرهای در بخش کشاورزی داشتهایم و دست یاری خود را به سوی آستان قدس دراز کردهایم، همواره این نهاد به ما کمک کرده است.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه مطالب و گفتوگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید
وی افزود: پروژهای که امروز تفاهمنامه همکاری آن به امضا میرسد، از عنایات ویژه مقام معظم رهبری به استان سیستان و بلوچستان بوده و ایشان همواره توجه بسیار ویژه و خاصی به بخش کشاورزی داشته و دارند و طرحهایی که امروز تفاهم نامه همکاری آن به امضا خواهد رسید، هدیهای از سوی ایشان به مردم سیستان وبلوچستان است.
خاوازی با بیان اینکه برای عملیاتی شدن پروژههای کشاورزی این تفاهم نامه هزینه بسیار زیادی شده است، ابراز کرد: امیدواریم تحت عنایت حضرت رضا (ع) با اجرای این پروژهها بتوانیم گامی در راستای خوشحالی مردم نجیب سیستان و بلوچستان بردارید.
رونق کشاورزی سیستان و بلوچستان با ورود آستان قدس رضوی
در ادامه این مراسم «عباس کشاورز» قائم مقام وزیر کشاورزی در امور پروژههای زیربنایی آب و خاک به بیان جزئیاتی از پروژههای در دست انجام در قالب این تفاهم نامه اشاره و ابراز کرد: این پروژهها در حوزه رودخانه مرزی هیرمند انجام میشود و هدفش رونق کشاورزی در آن منطقه است.
وی با اشاره به مشکلات مردم آن منطقه برای کشاورزی، عنوان کرد: ریز گردهایی که بادهای دائمی به سمت هامون میبرند، باعث شده زیست مردمان نجیب آن منطقه همواره با سختی روبه رو باشد، خشکسالیهای متمادی و ریزگردها شرایط را برای کشاورزی در آن منطقه دشوار کرده است؛ لذا مردم هیچگاه از آب مطمئن برای کشاورزی پایدار برخوردار نبودند و همواره در طول تاریخ مهاجرتهای بسیاری از آن منطقه به سایر نقاط ایران انجام شده است.
کشاورز با بیان اینکه در آن منطقه بارها کانالهای شبکههای آبیاری اجرا شده، اما پس از مدتی به وسیله رسوبات حاصل از ذرات ماسهای حمل شده توسط بادها پر شده است، ابراز کرد: از این رو طرح آبرسانی به زمینهای دشت سیستان به عنوان بزرگترین طرح بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان با عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب در دست انجام است که در قالب آن سامانه آبیاری تحت فشار و انتقال آب با لوله به مزارع با هدف بهبود وضعیت مصرف آب کشاورزی انجام میشود.
وی افزود: وزارت نیرو 400 میلیون متر مکعب آب از 820 میلیون متر مکعب حق آبه ایران از رود هیرمند را به این پروژه اختصاص داده است و برنامه ریزیها در این جهت اینکه آب از طریق شبکهای به دست کشاورز برسد انجام شده است.
قائم مقام وزیر کشاورزی ابراز کرد: با توجه به آشنایی و سابقه همکاری که با مزرعه نمونه آستان قدس رضوی داشتهام، به این نتیجه رسیدم که مجموعه کشاورزی آستان قدس رضوی قادر است به وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای پروژههای توسعه همه جانبه کشاورزی در دشت سیستان کمک کند.
وی با بیان اینکه برای اجرای این پروژه نیازمند واحد کشاورزی با تجربه و دانشی بودیم که به مردم بگوید چه محصولی بکارند و چگونه کشت کنند؛ اظهار کرد: با توجه به اینکه به فاصله 300 کیلومتر از منطقه امکان جذب بازار فروش برای تولیدات وجود ندارد، لذا نیازمند واحدی مانند آستان قدس رضوی بودیم که تجربه بسیار خوب در حوزه کشاورزی قراردادی، توان صادرات و تولید جهت دار محصولات کشاورزی را داشته باشد.
کشاورز احداث گلخانه، دامپروری، پرورش ماهی، احداث باغات مدرن و تولیدات کشاورزی با ارزش در منطقه سیستان و بلوچستان را از برنامههای این تفاهم نامه خواند و عنوان کرد: رویکردهای این پروژه همه جانبه نگری و مدیریت یکپارچه منابع انسانی، آب، خاک و غیره، توسعه فناوریهای نوین در حوزههای مختلف کشاورزی، ایجاد زمینه جذب و افزایش انگیزه سرمایه گذاری و کار آفرینان و فارغ التحصیلان بخش کشاورزی، رعایت الگوی مناسب تولید کشاورزی، توسعه کشتهای گلخانهای و محصولات کم آب و... است.
شایان ذکر است، در پایان این مراسم، تفاهم نامه همکاری سه جانبه به امضاء کاظم خاوازی وزیر جهادکشاورزی، مصطفی خاکسار قهرودی قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی و احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان رسید.