رکورد تازه کرونا در آمریکای لاتین؛ شش میلیون مبتلا
تهران - ایرنا - بر اساس آخرین آمارها از جولان ویروس کرونا در آمریکای لاتین به عنوان آسیب دیدهترین جغرافیای درگیر به این بیماری، شمار مبتلایان از شش میلیون نفر نیز فراتر رفت.
به گزارش ایرنا، آمار مبتلایان به بیماری کووید -19 در منطقه آمریکای لاتین که در هفتههای اخیر به عنوان کانون تازه شیوع ویروس کرونا در جهان شناخته شده است، روز جمعه از مرز شش میلیون نفر نیز گذشت؛ بر اساس تازه ترین گزارشها، میانگین موارد ابتلا در هفته اخیر، روزانه 86 هزار نفر و همچنین بیش از دو هزار و ششصد مورد فوتی ثبت شده است.
به این ترتیب کشورهای آمریکای لاتین به عنوان آسیب دیدهترین کشورهای جهان، حدود یک سوم مجموع پروندههای موارد ابتلا به بیماری همهگیر را در خود جای دادهاند. این در حالی است که اکثر کشورهای منطقه در حال تسهیل تدابیر قرنطینهای هستند.
سازمان بهداشت پان آمریکن از افزایش سایر بیماریها در منطقه آمریکای لاتین، همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا و اشباع و کمبود خدمات درمانی و توقف روند واکسیناسیونهای معمول هشدار داد.
«تب دنگی» از جمله بیماریهای واگیرداری است که به دلیل شباهت بسیار زیاد با علائم ویروس کرونا، به منزله تهدیدی جدی برای ساکنین منطقه آمریگای لاتین به شمار می رود؛ در سال 2019 بیش از سه میلیون در سراسر آمریکای لاتین و حوزه کارائیب به تب دنگی مبتلا شدند اما در ژانویه (دی) برخی کشورهای این منطقه گزارش آمار سه برابری ابتلا به تب دنگی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ارائه کردند.
شیوع شدید ویروس کرونا فراتر از بحرانی بهداشتی، آمریکای لاتین را با بحرانی اقتصادی روبرو کرده است؛ بر اساس پیش بینیهای صندوق بین المللی پول، اقتصاد این منطقه در سال جاری میلادی شاهد سقوط 9.4 درصدی خواهد بود.
انتظار میرود نرخ بیکاری آمریکای لاتین تا پایان سال 2020 به 13.5 درصد برسد که دو درصد بالاتر از میزان پیشبینی در ماه آوریل و پنج درصد بالاتر از پیشبینی سال 2019 خواهد بود. پیشبینی میشود که شمار بیکاران این منطقه به حدود 44.1 میلیون نفر برسد و افزایش 18 میلیون نفری در مقایسه با سال 2019 تجربه خواهد کرد.
برزیل با ثبت بیش از سه میلیون و 278 هزار مورد ابتلا بعد از آمریکا در جایگاه دومین کشور درگیر به ویروس کرونا در جهان قرار دارد؛ همچنین تاکنون افزون بر 106 هزار نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. به این ترتیب برزیل به عنوان آسیب دیده ترین کشور آمریکای لاتین، 15 درصد مبتلایان جهانی را در خود جای داده است.
بعد از برزیل، پرو، مکزیک، کلمبیا و شیلی به ترتیب با ثبت بیش از 516 هزار، 511 هزار، 445 هزار، 382 هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا با اختلاف کم در رتبه های ششم تا نهم فهرست جهانی قرار دارند.
در ادامه رکوردزنی های کشورهای آمریکای لاتین، پرو و شیلی بالاترین تعداد جانباختگان این بیماری به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت در جهان را به خود اختصاص داده اند.
به گزارش رویترز، رشد صعودی آمار مبتلایان به کووید -19 در آمریکای لاتین به اندازه ای سریع است که در عرض 11 روز از پنج میلیون مورد ابتلا به عدد شش میلیون نفر رسید.
در حالی که آمریکای لاتین به عنوان آسیب دیدهترین منطقه جهان با پیامدهای ناشی از گسترش شدید ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند، اما تلاش محققان و دانشمندان در برخی کشورهای این منطقه از جمله کوبا، برزیل، مکزیک و آرژانتین برای همکاری با موسسات جهانی و دستیابی سریع به واکسن کووید -19 همچنان ادامه دارد.
به دنبال اعلام رسمی ثبت واکسن روسی کرونا از سوی رییس جمهوری این کشور و استقبال 20 کشور جهان ازجمله کوبا برای دستیابی به این واکسن، رسانه کوبایی پرنسا لاتینا از آمادگی همکاری مسکو و هاوانا برای تولید این واکسن در کوبا خبر داد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*