دوشنبه 5 آذر 1403

رییس سازمان نظام پزشکی: تمایل به تحصیل در رشته های جراحی کاهش یافته است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رییس سازمان نظام پزشکی: تمایل به تحصیل در رشته های جراحی کاهش یافته است

همدان - ایرنا - رییس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: تمایل به رشته های جراحی از جمله قلب و عروق در کشور کاهش یافته است به گونه ای که امسال با وجود 18 ظرفیت، کسی در این رشته ثبت نام نکرد و 2 جراح اطفال در کشور فارغ التحصیل شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد رییس زاده» روز پنج‌شنبه در همایش ملی روز پزشک و گرامیداشت مقام شامخ ابوعلی سینا و پاسداشت مدافعان سلامت با بیان اینکه هم اینک بسیاری از رشته های پزشکی تخصصی و فوق تخصصی داوطلب ندارد، افزود: پزشکان عمومی رقبتی برای ورود به حوزه تخصصی و متخصصان تمایلی به شرکت در دوره فوق تخصصی ندارند.

به گفته وی، نتیجه کاهش اقبال به رشته های تخصصی و فوق تخصصی این است که در چند سال آینده در برخی رشته های ضروری، جراح و پزشک متخصص نخواهیم داشت.

رییس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: بنابراین برای رفع این مشکل مجبوریم بیماران را به چند برابر هزینه به خارج از کشور اعزام یا با یک عقب گرد چهل ساله دوباره پزشک و جراح خارجی وارد کشور شود.

رییس زاده گفت: ایران اسلامی در حوزه دانش و فناوری پزشکی وضعیت مطلوبی دارد اما در عرصه زیر ساخت ارایه خدمات، بهداشت و اقتصاد سلامت دارای نقص هستیم..

رییس سازمان نظام پزشکی افزود: بی توجهی به مشکلات جامعه پزشکی ما را از گام برداشتن به سمت آینده پر افتخار باز می دارد و منجر به ناامیدی جوانان جامعه پزشکی و سیل مهاجرت و کنار گرفتن از حرفه پزشکی میشود. رییس زاده در ادامه افزود: همدان زادگاه علما، مشاهیر و فرهیختگان بزرگی است و گذشته پزشکی کشور به نام عالم بزرگ بوعلی سینا گره خورده است. وی با بیان اینکه ابن سینا نمادی از توانمندی ملت ایران است، گفت: او در 35 سالگی کتاب قانون را نوشت و مشتمل بر 450 کتاب تالیف کرد که این بیانگر نخبه، نابغه و نمونه بودن این شخصیت است. نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه بودجه امسال کشور در حیطه پزشکی و سلامت بی نظیر است، گفت: سیاست های کلی برنامه هفتم در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال تصویب است که در طبق آن مقرر شد حوزه درمان و آموزش به شکل سابق تثبیت و تداوم یابد. حمید رضا حاجی بابایی افزود: سهم وزارت بهداشت از یک درصد ارزش افزوده، 19 هزار میلیارد تومان بود که چیزی دست این وزارتخانه را نمی گرفت بنابراین مقرر شد ماه به ماه این بودجه اختصاص یابد.

وی ادامه داد: 6 هزار میلیارد تومان اعتبار برای هفت میلیون نفر که بیمه پایه ندارند نیز پیش بینی شده تا همه این افراد زیر پوشش بیمه قرار بگیرند.

نماینده مردم همدان و فامنین در خانه ملت گفت: همچنین 6 هزار و 300 میلیارد تومان به صورت بلاعوض و 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد چهار درصد برای بیماران خاص در نظر گرفته شده است.

برچسب‌ها