شنبه 3 آذر 1403

زمان صدور مجوز برای کسب و کار را کاهش دادیم

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
زمان صدور مجوز برای کسب و کار را کاهش دادیم

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ما زمان صدور مجوز برای کسب و کار را کاهش و بسیاری از مقررات زاید و انحصار زا در این زمینه را حذف کردیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ما زمان صدور مجوز برای کسب و کار را کاهش و بسیاری از مقررات زاید و انحصار زا در این زمینه را حذف کردیم.

به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد دژپسند در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال مشترک روح الله نجابت و 37 نفر از نمایندگان درباره علت عدم اجرای قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 مبنی بر ضرورت شفافیت و بهبود مجوزهای کسب و کار، گفت: در سال 99 ما بررسی های کارشناسی خود در هیئت واگذاری را افزایش دادیم و اقدامات بسیار زیادی انجام دادیم که می تواند باعث شود رتبه ایران در بهبود فضای کسب و کار ارتقاء پیدا کند که البته امیدواریم بانک جهانی در این باره سیاسی برخورد نکند.

وی بیان کرد: ایجاد پنجره واحد برای ثبت شرکت ها یکی از اقدامات اساسی ما بود که در سال 99 در تهران و 4 کلانشهر انجام شد و باعث شد که فاصله ثبت شرکت ها از 72 روز به کمتر از 72 ساعت کاهش یابد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: در سال 97 فعالان اقتصادی برای کسب مجوز باید حداقل 54 روز زمان خود را تلف می کردند اما الان به هشت روز کاهش یافته و این مسئله نشان از تحول و اقداماتی است که ما در این باره انجام داده ایم.

دژپسند تأکید کرد: در حال حاضر 50 درصد مجوزهای کسب و کار در فضای الکترونیکی انجام می شود و عملکرد وزارت امور اقتصادی و دارایی در سال گذشته در این باره بسیار مطلوب بوده است.

وی با بیان اینکه اتاق های بازرگانی، اصناف و تعاون بارها رضایت خود را از بهبود دریافت مجوز کسب و کار اعلام کرده اند، گفت: در حال حاضر 54 درصد فعالان صنوف جهت دریافت مجوز کسب و کار نیاز به مراجعه حضوری ندارند و می‌توانند اطلاعات خود را در سامانه‌ای بارگذاری کنند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: تعداد مجوزها برای کسب و کار از حدود هزار و 598 مورد به هزار و 199 مورد کاهش یافته است و تقریبا 400 قلم مجوز را کاهش دادیم که به این معناست، تعداد مجوزهایی که فعالان اقتصادی باید دریافت کنند، کاهش یافته است.

دژپسند بیان کرد: این اقدامات باعث کاهش زمان صدور مجوز کسب و کار از صد روز به هفت روز شده است و ما با اقداماتی که در این راستا انجام دادیم، باعث شدیم که زمان صدور مجوز کسب و کار کاهش پیدا کند.

وی با بیان اینکه همچنین بیش از پنج میلیون استعلام الکترونیکی از طریق سامانه صدور مجوزها از مردادماه 97 تاکنون انجام شده است، افزود: از سوی دیگر کسانی که در این زمینه شکایتی دارند، می توانند شکایت خود را در این محیط الکترونیکی ثبت کنند به گونه ای که هزار و 208 شکایت تاکنون ثبت شده و به 81 درصد از این شکایت ها در همین محیط الکترونیکی پاسخ داده شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تأکید کرد: ما همچنین میز مشاوره کسب و کار را در سامانه «یاور» ایجاد کردیم و تاکنون 3246 درخواست مشاوره ثبت شده است و 91 درصد پاسخ لازم را دریافت کرده اند و خوشبختانه ما با اقدامات خود در این زمینه توانستیم کاری کنیم که زمان کسب مجوز برای فعالان اقتصادی کاهش پیدا کند و همچنین برخی از مقررات زائد و انحصار زا را حذف کردیم.

دژپسند درباره پیگیری شعار سال نیز، گفت: ما معتقدیم که باید با توان بیشتری برای تحقق شعار سال قدم برداریم و شرایطی را برای کسب و کار ایجاد کنیم تا فعالان اقتصادی ازآن وضع رضایت داشته باشند.

نجابت: دستگاه های اجرایی خودتحریمی می‌کنند

روح الله نجابت در ادامه جلسه در تشریح سوال خود از وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: صحبت های آقای دژپسند با واقعیت های جامعه فرسنگ ها فاصله دارد و عملا در کشور توسط دستگاه های اجرایی خودمان دچار خود تحریمی هستیم.

وی افزود: در شرایط تحریم، کسانی که می خواهند دنبال کسب و کار بروند باید روزها درگیر سیستم فشل اداری شوند که علت این مسئله کوتاهی های وزارت اقتصاد است.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سال 86 مجلس قانونی مصوب کرد که براساس آن دولت مکلف شد شرایط صدور مجوز برای کسب و کار را بهبود بخشد اما متأسفانه دولت و به ویژه وزارت اقتصاد به تکالیف قانونی خود در این زمینه عمل نکرده اند.

نجابت تأکید کرد: وزیر امور اقتصادی و دارایی در اتاق های دربسته مانده است و عدد و رقم ارائه می کند و این ارقام هیچ واقعیت عینی در بین فعالان اقتصادی ندارد و بسیاری از اصناف از این موضوع گله مند هستند و می گویند فرآیند دریافت مجوز بسیار طولانی است.

وی افزود: مطابق با آخرین گزارش بانک جهانی، به جهت شاخص های کسب و کار ایران جز 10 کشور آخر است و جای تأسف دارد که بسیاری از مجوزهای کسب و کار به سامانه اصناف ارجاع می شود که به این معناست که نه تنها فضای کسب و کار تسهیل نشده است بلکه یک کار مضاعفی هم ایجاد شده است.

نجابت گفت: اگر وزارت اقتصاد کمر همت بسته بود و تلاش لازم را انجام می داد تا فضای کسب و کار بهبود یابد، قطعا وضع اصناف و تولید ما الان اینگونه نبود و تقاضای بنده این است که وزیر امور اقتصادی و دارایی به جای ارائه یک گزارش ناقص به مجلس بپذیرد که در این زمینه توفیقی نداشته است.