چهارشنبه 3 بهمن 1403

زنگ خطر پیک هفتم کرونا در کهگیلویه‌وبویراحمد / مردم همچنان کرونا را جدی بگیرند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
زنگ خطر پیک هفتم کرونا در کهگیلویه‌وبویراحمد / مردم همچنان کرونا را جدی بگیرند

برای نجات‌یافتگانِ تا امروز کرونا، سخت است باور اینکه قربانیان فردا باشند ولی این بیماری مرگبار با کسی شوخی و تعارف ندارد، پس مردم باید توصیه‌های کرونایی را جداً جدی بگیرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمار جدید ابتلاء به ویروس کرونا را در 24 ساعت منتهی به ظهر جمعه اعلام کرده که در این بازه زمانی 4هزار و 772 نفر مبتلای جدید شناسایی شد که با احتساب این تعداد، مجموع مبتلایان به کرونا در کشور به هفت میلیون و 270 هزار و 23 نفر رسیده است.

هرچند از تعداد بیماران بستری تاکنون هفت میلیون و 67 هزار و 168 نفر بهبودیافته و از بیمارستان ترخیص شده‌اند که در 24 ساعت گذشته 13 بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست داد و با احتساب این آمار از ابتدا تاکنون 141 هزار و 477 نفر در کشور بر اثر بیماری کرونا جان باخته‌اند و از شمار مبتلایان شناسایی شده، 565 نفر بستری‌های بیمارستان به شمار می‌روند و 432 نفر از مبتلایان کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

اما بر اساس آخرین آمار، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز از 4 به 15 و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از 14 به 35 شهر افزایش یافته است، همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 142 به 208 و تعداد شهرهای با وضعیت آبی از 288 به 190 شهر رسید. درهرحال چه قله دوم موج ششم و چه موج هفتم، افزایش شهرهای قرمز و نارنجی در آخرین رنگ‌بندی کرونایی شهرهای کشور نشان می‌دهد با افزایش تعداد مبتلایان و بستری‌ها به شکل محسوسی روبه‌رو هستیم.

این درحالی بود که با کاهش آمار مبتلایان و فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا، برخی کارشناسان نیز نظریه پایان کرونا را مطرح کردند اما آمارها نشان می‌دهد که در بیشتر کشورها پس از روند کاهشی بعد از پیک ششم، حالا شاهد افزایش تعداد مبتلاها هستیم، هرچند برخی گمان کردند که کرونا ر کشورمان تمام‌شده و به‌زودی جشن پایان آن را خواهیم گرفت اما این روزها هم مبتلایان در ایران افزایش یافته و رنگ‌بندی شهرها در وضعیت های مختلف کرونایی درحال تغییر است.

با این وجود نیز گسترش اولیه و شیوع سویه اُمیکرون، سرعت بالایی داشت؛ به‌طوری‌که در کمتر از سه ماه کل جهان را درگیر خود کرد، البته این شیوع ناگهانی با سرعت زیاد، فروکش کردن با سرعت بالا را هم به همراه داشت. بنابراین پس از این فروکش کردن ناگهانی، استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش یافت و برخی نیز پایان کرونا را نیزتصور می‌کردند.

با این تفاسیر نیز مسئولان مراکز درمانی، متخصصان عفونی بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها و پزشکان در مطب‌ها، از افزایش میزان مراجعه بیماران با نشانه‌های کرونا خبر می‌دهند و حالا همین افزایش، در آمارهای روزانه وزارت بهداشت از شیوع کرونا در کشور هم مشخص است. بنابراین شمار بیماران در دو هفته گذشته افزایش قابل توجهی داشته، آمار فوتی‌ها هم باکمی نوسان، بالا رفته است که در این شرایط باز هم نگرانی‌ها از شیوع دوباره کرونا و ورود به پیک هفتم هم افزایش‌یافته است.

هرچند به گفته کارشناسان، دیگر نباید عددی برای تزریق‌های بعدی کرونا اعلام شود و تنها به‌عنوان واکسن یادآور از آن یاد شود چراکه این واکسن‌ها مانند آنفلوانزا، باید سالانه تزریق شوند. درماه گذشته نیز ستاد ملی مقابله با کرونا، برای تزریق دُز یادآور کرونا برای جمعیت بالای 12 سال توصیه اکید کرد و علاوه بر آن معاون وزیر بهداشت در نامه‌ای به دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر از صدور مجوز تزریق دُز چهارم را داد، اگرچه برخی صاحب نظران هم بر این باورند که در ایران هم باید ایمنی با واکسن بالا برود.

با این اوصاف نیز معاون بهداشتی وزیر بهداشت، در نامه‌ای که به دانشگاه‌های علوم پزشکی نوشت که با توجه به بازگشت زائران حج، گردهمایی اربعین، بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، تمام گروه‌های سنی که می‌توانند واکسن دریافت کنند و بیشتر از شش ماه از تزریق آخرین نوبت واکسنشان گذشته است، نسبت به تزریق اقدام کنند. وی در این نامه، بر تداوم استفاده از ماسک، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به‌ویژه در گروه‌های پرخطر تأکید کرد و خواستار تشخیص به‌موقع ورود سویه‌های جدید شد.

این درحالی است که سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفته است که در مدت یک هفته اخیر روند ابتلا به کووید 19 در استان کهگیلویه و بویراحمد سیر صعودی داشته که نشان دهنده آغاز پیک هفتم است.

غلام نژاد ضمن تاکید بر تسریع در تزریق واکسن، اظهار کرده که مردم هر چه سریع‌تر جهت تکمیل واکسیناسیون خود اقدام نمایند و در همه مراکز، خانه‌های بهداشت، پایگاه‌های سلامت استان واکسیناسیون کووید 19 انجام می‌شود لذا از مردم استان تقاضا می‌شود جهت تکمیل واکسیناسیون خود اقدام نمایند.

وی درادامه نیز بیان کرده است افرادی که 6 ماه از تزریق دوز سوم آنها گذشته باشد می‌توانند جهت دریافت دوز چهارم نیز به پایگاه‌ها و مراکز بهداشت مراجعه کنند.

براین اساس نیز به گفته کارشناسان و متخصصان عفونی، بدون شک هنوز هم رعایت پروتکل‌ها که هزینه چندانی نیز به سبد خانواده تحمیل نمی کند، به نوبه خود می تواند در کنار واکسیناسیون راهکار مهم مبارزه و مقابله با این بیماری و موج جدید آن باشد. استفاده از هر نوع ماسک، پرهیز از حضور در محیط‌های شلوغ و به حداقل رساندن زمان آن در صورت اجبار، تهویه هوا در فضاهای بسته و شلوغ، رعایت فاصله اجتماعی لازم، شست و شوی دست‌ها، تغذیه مناسب و توجه و رعایت توصیه های بهداشتی که از منابع موثق اطلاعاتی اعلام می‌شود در حال حاضر مهمترین راهکارهای مقابله با موج کرونای پیش روی ما خواهد بود.

با این وجود نیز باید از هر گونه اطلاعاتی که بی جهت موجب تشویش و نگرانی در جامعه می شود نیز بپرهیزیم و با رعایت تمام اصول بهداشتی همان گونه که وزیر بهداشت نیز اعلام کرده بیماری کرونا نیز می تواند به موضوعی مانند سرماخوردگی بدل شودکه می توانیم مدیریت و کنترل این ویروس را نیز در گنجینه ویروس‌های دیگری که تا به حال بشریت را اذیت و گرفتار کرده است، قرار دهیم. بدون شک اگر این اقدامات به موقع و به صورت اصولی انجام گیرد می توانیم به راحتی موج هفتم کرونا را بدون اینکه آسیب چندانی را متوجه مردم و کشور کند، پشت سر بگذرایم.

انتهای پیام /

زنگ خطر پیک هفتم کرونا در کهگیلویه‌وبویراحمد / مردم همچنان کرونا را جدی بگیرند 2
زنگ خطر پیک هفتم کرونا در کهگیلویه‌وبویراحمد / مردم همچنان کرونا را جدی بگیرند 3