زنگ خطر کوچ گسترده مستاجران به حاشیه شهرها به صدا درآمد؛ پیشبینی گرانی بازار مسکن
کارشناسان پیشبینی میکنند بر اثر این رویکردها و چشمانداز افزایشی قیمت مسکن، مستاجران سال سختی پیش رو داشته باشند اجرای قوانینی مانند تعیین سقف اجارهبها در حالی هر سال مصرانه در بازار اجاره به اجرا درمیآید که عملاً ضمانت اجرایی ندارد. کارشناسان پیشبینی میکنند بر اثر این رویکردها و چشمانداز افزایشی قیمت مسکن، مستاجران سال سختی پیش رو داشته باشند. بیتالله ستاریان، کارشناس ارشد...
اجرای قوانینی مانند تعیین سقف اجارهبها در حالی هر سال مصرانه در بازار اجاره به اجرا درمیآید که عملاً ضمانت اجرایی ندارد. کارشناسان پیشبینی میکنند بر اثر این رویکردها و چشمانداز افزایشی قیمت مسکن، مستاجران سال سختی پیش رو داشته باشند. بیتالله ستاریان، کارشناس ارشد بازار مسکن، دراینباره به «تجارتنیوز» گفت: «احتمالاً در بازار اجاره مسکن با مشکلات عدیدهای مواجه خواهیم بود. در این راستا کوچ گستردهای نیز اتفاق خواهد افتاد و مردم به حاشیه شهر رانده میشوند.»
یکی از سیاستهایی که دولت مصرانه هر سال در بازار مسکن اجرا میکند تعیین سقف اجارهبهاست. بر این اساس موجران مجازند هر سال تنها 25 درصد به رهن و اجاره سال قبل مستاجر ملک خود اضافه کنند.
البته تجربه سالهای پیشین ثابت کرده است این قانون ضمانت اجرایی ندارد و دولت هر سال برای خالی نبودن عریضه آن را به اجرا درمیآورد.
مطالعه بیشتر: 20 میلیون حاشیهنشین محصول فقر و تورم هستند
تعیین سقف اجارهبها مشکلات قضایی در پی دارد
بیتالله ستاریان، کارشناس ارشد بازار مسکن، درباره اجرای قانون افزایش 25 درصدی اجاره به تجارتنیوز گفت: «مشخص نیست چرا دولت هنگامی که یک قانون را اجرا میکند و اثر مثبتی از آن نمیبیند، سال بعد دوباره آن را تکرار میکند. در درجه اول کسی از این قانون تبعیت نمیکند و مسکن تمام عوامل مرتبط با خود را بر اساس تورم افزایش میدهد.»
او ادامه داد: «این قانون از سوی دیگر باعث میشود قرارداد نانوشتهای بین موجر و مستاجر منعقد شود که باعث مسائل قضایی زیادی است.»
دولت نباید بازار اجاره را کنترل کند
این کارشناس ارشد بازار مسکن همچنین در خصوص کنترل بازار اجاره از سوی دولت عنوان کرد: «برخی میگویند بازار اجاره ایران کنترل شده نیست، این سوال را باید پرسید که در کجای دنیا کنترل شده است؟ هر کشوری هم که بازار اجاره در آن کنترل میشود، مربوط به بخش واحدهای دولتی است.» او اضافه کرد: «یعنی بعضی از کشورها هستند که دولت با اینکه مشکل مسکن وجود ندارد، واحدهای مسکونی را در اختیار میگیرد و به دهکهای درآمدی پایین اجاره میدهد.
ستاریان درباره قوانین موجر و مستاجر در ایران توضیح داد: «در قوانین ایران بخشی هم به موجر و مستاجر اختصاص یافته است و دولت تنها اجازه دارد در این بخش کنترل بازار اجاره را در دست بگیرد.»
او تاکید کرد: «دولتها در هیچ کشوری اجازه ندارند در قراردادی که بین دو نفر امضا میشود دخالت کنند. باید یک مرکز دولتی وجود داشته باشد که قانون دخالت دولت را در آن وضع کنند.»
پیشبینی بازار اجاره مسکن در سال 1403
ستاریان درباره چشمانداز خود از آینده بازار اجاره توضیح داد: «احتمالاً در بازار اجاره مسکن با مشکلات عدیدهای مواجه خواهیم بود. در این راستا کوچ گستردهای نیز اتفاق خواهد افتاد و مردم به حاشیه شهر رانده میشوند.»
کارشناسان معتقدند امسال نیز مانند سال 1402، مستاجران سال سختی پیش رو داشته باشند. قیمت مسکن و تورم عمومی نیز در حکم دو بازوی اصلی رشد اجارهبها افق دیدی افزایشی دارند. این موضوع مهر محکم دیگری بر بروز نابسامانی در این عرصه است
هم اکنون دیگران می خوانند-
ادعای جنجالی و عجیب رئیس پژوهشگاه رویان درباره تولید دایناسور واقعی در ایران + فیلم
-
خبر خوش برای جاماندگان سهام عدالت / مشمولان دریافت سهام عدالت مشخص شدند
-
این موشک بالستیک رعب آور ایرانی قاتل ناوهای هواپیمابر است، مشخصات موشک هواپیمابَرکُشِ + ویدئو
-
فال شمع امروز دوشنبه 10 اردیبهشت 1403 | اینجا فال شمع روزانه ات را بخوان
-
جزئیات مرگ تلخ و تکاندهنده دختری 13 ساله در آذربایجان شرقی
-
فال قهوه امروز دوشنبه 10 اردیبهشت1403 | قهوه ات رو بخور بعد فال بگیر
-
زمستان برگشت؛ از این روز، منتظر بارش سیلآسای بهاری باشید